Gadījusies sīksta gaļa? Vienkārši triki, kas to padarīs mīkstu un garšīgu

Tirgū gaļu lielākoties varam izvēlēties tādu, kāda ir vairāk pa prātam, bet veikalā pirktajā, it sevišķi, ja tā ir iesaiņota, gadās arī vilties. Taču katrā virtuvē ir atrodami palīglīdzekļi, ar ko sīkstu gaļu var padarīt gan mīkstu, gan garšīgu.
Katrā virtuvē ir atrodami palīglīdzekļi, ar ko sīkstu gaļu var padarīt gan mīkstu, gan garšīgu.

FOTO: Shutterstock.com

Katrā virtuvē ir atrodami palīglīdzekļi, ar ko sīkstu gaļu var padarīt gan mīkstu, gan garšīgu.

Sīpoli un sīpolu sula

No sīpoliem gaļai tiek divi labumi: pirmkārt, sīpola sula padara gaļu mīkstu, otrkārt, piešķir tai garšu un aromātu. 

Ar sīpoliem var rīkoties dažādi: var pārgriezt tos uz pusēm, pēc tam sagriezt plānās ripiņās, var smalki sakapāt, var sarīvēt vai pat samalt gaļas mašīnā. Ja paredzēts gatavot veselu gaļas gabalu, to viscaur apziež ar sīpoliem vai arī apliek ar sīpolu ripiņām, noslogo un atstāj uz pāris stundām. Ja gaļu griež gabalos, sīpolus iemaisa gaļā. 

 

Jārēķinās, ka gaļas mīkstināšanai sīpolu vajag krietni vien vairāk nekā garšas uzlabošanai.

 

Gāzēts minerālūdens

Pārbaudīts līdzeklis sīkstas gaļas padarīšanai par irdenu. Gaļu uz stundu vai ilgāk iemērc gāzētā minerālūdenī; sevišķi ieteicami ir Boržomi un Esentuki tipa minerālūdeņi.

 

Skābētu kāpostu sula un gurķu sālījums

Kā viens, tā otrs ir lieliski mīkstinātāji, turklāt ar pievienoto vērtību – piešķir gaļai patīkamu garšu un aromātu. Ja sālījums bijis tāds pikantāks, nereti pat sāli nevajag gaļai pievienot.

Reklāma
Reklāma

 

Citrona, granātābola, ananasa sula

Šīs sulas ļoti labi mīkstina gaļu, taču – līdz vienam brīdim. Ja pārāk ilgi notur sulas marinādē, gaļa, tieši pretēji, var kļūt vēl sīkstāka. Iesākumā der pamarinēt apmēram stundu un tad pārbaudīt, vai gaļa ir kļuvusi pietiekami mīksta. Ja ne, var vēl kādu pusstundu pamarinēt.

 

Kefīrs un jogurts

Gaļu var mīkstināt gan ar vienu pašu skābpiena produktu, gan ar uzlabotu tā variantu – jau sākumā pievienot garšvielas un sakapātus zaļumus. Rezultātā gaļa sanāks mīksta un aromātiska.

 

Sojas mērce

Sojas mērce arī pilda vairākus uzdevumus: mīkstina gaļu, piešķir tai savdabīgu garšu un pie reizes iekrāso. Optimālais marinēšanas ilgums 1–1,5 stundas.

Saistītie raksti