Gatavojam nātru zupu uz ugunskura!

Skat, jūtams karstumiņš, tātad – vasara jau klāt! Tas nozīmē, ka ir laiks arī vasarīgiem piknikiem vai dārza ballītēm, un kā tad neiztikt bez ēdiena? Gatavošanas process var izvērsties par lielisku nodarbi, tāpēc izmēģini latvisko nātru zupu no pirmajām jaunajām nātrēm un skābenēm! 

Šai zupai sastāvdaļas nav norādītas, jo visu, vārot virs ugunskura, liek pēc paša izvēlēta daudzuma.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šai zupai sastāvdaļas nav norādītas, jo visu, vārot virs ugunskura, liek pēc paša izvēlēta daudzuma.

Sastāvdaļas:

  • žāvēti cūkas stilbiņi (stulpītes)
  • putraimi
  • kartupeļi
  • nātres
  • skābenes
  • garšvielas
  • vārītas olas
  • skābs krējums

 

Gatavošana:

  • Zupas katlā ielej ūdeni, ieliek sacirstas stulpītes un noskalotus putraimus.
  • Visu vāra, līdz putraimi ir pusmīksti.
  • Pa to laiku nomizo kartupeļus, tos sagriež kubiņos un pievieno zupai.
  • Nātres applaucē ar vārošu ūdeni, sasmalcina un pievieno zupai.
  • Skābenes nomazgā, sasmalcina un pievieno zupai.
  • Visu kopā vāra, izgaršo zupu un pievieno garšvielas.
  • Gatavu zupu pasniedz ar skābu krējumu un vārītām, sasmalcinātām olām.
Reklāma
Reklāma

 

Recepte: Agita Gabrāne