Karstais Ziemassvētku dzēriens. Ņem līdzi arī termosā, ejot meža pārgājienā!

Dzēriena recepti, kas priecētu tieši tavas ģimenes garšas kārpiņas, vari radīt pats zemāk aprakstītas tikai idejas un principi, kā dzērienu pagatavot.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Gatavošana ir vienkārša: dzērienu uzkarsē, pievienojot piparkūku kopējās garšvielas, vai, piemēram, tikai atsevišķas Ziemassvētkiem raksturīgās garšvielu kombinācijas.

Mammamuntetiem.lv rakstu sēriju "Ziemassvētku galds" atbalsta putnu fabrika "Ķekava"

Sastāvdaļas vispirms vari meklēt savos ievārījumu, garšvielu un svaigo augļu krājumos. Dzērienam vari izmantot, piemēram, upeņu vai ābolu sulu. Tāpat vari izmantot ievārījumu, ko atšķaidi ar ūdeni un bagātini, piemēram, iespiežot sulu no 1-2 apelsīniem, pievienojot apelsīna vai mandarīna un citrona vai laima šķēles, miziņas. 

Gatavošana ir vienkārša: dzērienu uzkarsē, pievienojot piparkūku kopējās garšvielas, vai, piemēram, tikai atsevišķas Ziemassvētkiem raksturīgās garšvielu kombinācijas, piemēram, svaigu vai maltu ingveru, kanēļa standziņu vai maltu kanēli, krustnagliņas. Ja nepieciešams, dzērienu saldini ar medu vai cukuru. 

karstais dzēriens

Karsto dzērienu vari pasniegt svētku galdā vai ņem līdzi termosā, dodoties ziemas pārgājienā.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas