Tēva dienas konkurss bērnudārziem noslēdzies!

Automašīnas no piena pakām, atstarotāji no kafijas bundžām, uzvarētāju kausi no plastmasas pudelēm – šīs un daudzas citas dāvanu un pārsteigumu idejas iesūtītas bērnudārzu konkursam “Dāvana tētim”. Konkursu rīkoja Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” sadarbībā ar Eiropas Savienības māju un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, un konkursa galvenais uzdevums bija dalīties idejās ar tādām dāvanām, kas veidotas no otrreiz lietojamiem materiāliem.
Tēva dienas konkurss bērnudārziem noslēdzies!

FOTO: Publicitātes foto

Variāciju pārsteigumiem, kas tapuši no reiz jau lietotiem materiāliem, tiešām ir daudz! Kopumā Tēva dienas konkursam darbus iesūtījušas 147 pirmsskolas izglītības iestāžu grupiņas no visas Latvijas, un esam pagodināti par ievērojamo atsaucību! Tukšās sulu pakas, kartona kastes, konservbundžas, olu bretītes, lietoti apģērbi, pudeļu korķi, pogas – lai sagatavotu skaistu un sirsnības pilnu apsveikumu, šķiet, bērnudārzu audzinātājas patiesi prot izmantot jebko. Sakām lielu un mīļu paldies visiem konkursa dalībniekiem, taču diemžēl apbalvot varam tikai dažus.

 

Uzvarētāji un balvas

 

Galveno balvu  – trīs Dip Dap līdzsvara skrejriteņus ar galvas aizsargķiverēm un pasaku grāmatu komplektu no izdevniecības “’Zvaigzne ABC”– saņem:

Saldus novada Lutriņu pagasta pirmsskolas izglītības iestāde "Kāpēcītis",

grupa "Knauķi" (4-5 g.v. bērni). Grupiņa iesūtīja pamācību, kā no plastmasas korķīšiem, kartona, kniedēm, un izmantotām papīra lapām pagatavot automašīnas stāvvietas pulksteni.

Grupiņas audzinātājas Jeļena Aleksandrova un Jolanta Turnele saņem dāvanu karti 50 Eur vērtībā no Tēva dienas lieldrauga – pārtikas mazumtirdzniecības veikalu tīkla “Rimi”.

 

 

Otrās vietas ieguvējam balvā “Bakoba” konstruktoru komplekts, kā arī pasaku grāmatu komplekts no izdevniecības “Zvaignze ABC”.

Balvu saņem Amatas pamatskolas 4.grupa “Sprīdīši”. Grupiņa iesūtīja pamācību, kā no plastmasas pudeles, filca auduma atgriezumiem un guaša krāsām pagatavot.... Superkausu tētim!

Grupiņas audzinātājas Laima Ostrovska un Inese Siņica saņem dāvanu karti 50 Eur vērtībā no Tēva dienas lieldrauga – pārtikas mazumtirdzniecības veikalu tīkla “Rimi”.

 

 

Trešās vietas ieguvējam balvā pasaku grāmatu komplekts no izdevniecības “Zvaignze ABC” un izglītojošas galda spēles no “Anvol”. 

Balvu saņem Salaspils pirmsskolas izglītības iestāde “Ritenītis” – 2. grupa. Grupiņa iesūtīja pamācību, kā no kartona, papīra, skrūvēm un naglām pagatavot foto rāmīti.

Grupiņas audzinātājas Simona Salmiņa un Violeta Judina saņem dāvanu karti 50 Eur vērtībā no Tēva dienas lieldrauga – pārtikas mazumtirdzniecības veikalu tīkla “Rimi”.

 

 

Esam sarūpējuši arī veicināšanas balvu – izglītojošas galda spēles no “Anvol”! 

Tās saņem Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes “Zīļuks” grupa “Sprīdīši”. Grupiņa iesūtīja pamācību, kā no kartona kastes, korķiem un krāsām pagatavot galda spēli “Desas”

 

 

Apsveicam uzvarētājus!

Ar uzvarētājiem sazināsimies personīgi.

 

Aicinām iedvesmoties radošām idejām arī no citu konkursantu darbiem:

Bērnudārzu audzinātāju idejas radošiem darbiem no tualetes papīra rullīšu serdēm

Ko pagatavot no nederīga apģērba, korķīšiem un pat no CD? Iesaka Latvijas bērnudārzi

Mīļi veidi, kā pagatavot foto rāmīti tētim

Idejas, ko kopā ar bērniem pagatavot no tukšajām olu bretītēm

Ko iesākt ar tukšo iepakojumu? Bērnudārzu audzēkņi zina – pagatavot radošas dāvaniņas!

Papīra otrā dzīve – idejas, kā papīru izmantot radošām nodarbēm ar bērniem

 

Atcerieties arī turpmāk ikdienā domāt par aprites ekonomiku! 

Aprites ekonomikas spēli skatiet šeit: rit.esmaja.lv

Vairāk informācijas par aprites ekonomiku: https://ec.europa.eu/info/eu-regional-and-urban-development/topics/cities-and-urban-development/priority-themes-eu-cities/circular-economy-cities_lv