Briesmīga frizūra un netīkami viesi. 9 kāzu plānošanas kļūdas

Kaut kāzas ir noritējušas brīnišķīgi, gandrīz katra līgava var izcelt kādu sīkumu, ko viņa šobrīd darītu citādāk. Piedāvājam 9 situācijas, kuras nu jau sievas gribētu izvēlēties citu risinājumu. 

Es nenobildējos kopā ar saviem brāļiem. Un man nav bilžu ar manu kāzu pušķi. Un nav pat visu viesu bildes. Vai tam vispār var noticēt? Foto: Māra Pētersone.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Es nenobildējos kopā ar saviem brāļiem. Un man nav bilžu ar manu kāzu pušķi. Un nav pat visu viesu bildes. Vai tam vispār var noticēt? Foto: Māra Pētersone.

1. Pielaikošanas laikā apsēdies, kleitai esot mugurā!

Marta: „Mana kleita man piegulēja perfekti, kad es to pielaikoju, stāvot kājās. Pielaikošanas laikā es tajā nekad neapsēdos, bet, kad mana darba kolēģe man pajautāja, vai esmu izmēģinājusi pacelt rokas, lai noskaidrotu, vai kleita neslīd uz leju, es to izmēģināju un kleitu pielaboju. Un tad kāzās es apsēdos pirmā tosta laikā – rezultātā man ļoti spieda vēderu un ribas. Tāpēc man bija pusaizvilkts rāvējslēdzējs visa vakara garumā!”

 

2. Sastādi sarakstu ar „JĀUZŅEM” bildēm!

Santa: „Es nenobildējos kopā ar saviem brāļiem. Un man nav bilžu ar manu kāzu pušķi. Un nav pat visu viesu bildes. Vai tam vispār var noticēt? Nākošreiz es noteikti ar fotogrāfu izrunātu pilnīgi visas nianses, ko es vēlos redzēt fotogrāfijās.”

 

3. Zini, kur nevajag skaitīt katru santīmu!

Maija: „Es vēlos, kaut es nebūtu taupījusi, izvēloties kāzu muzikantus! Kāzu organizēšanas laikā tā likās kā liela nauda, bet tā ir viena no tām lietām, kas kāzu procesā ir ļoti nozīmīga. Beigās sanāca tā, ka pirmās dejas laikā neskanēja mūsu izvēlētā dziesma. Un kopumā dziesmu repertuārs man nepatika.”

 

4. Nepakļaujies spiedienam!

Katrīna: „Manuprāt, es māku glīti safrizēt savus matus, bet es ļāvu savai uzstājīgajai vedējmātei mani pierunāt izmantot viņas ieteikto frizieri. Iztērēju 50 latus un stundu pirms laulību ceremonijas man uz galvas bija „kraukšķīgas” un stīvas lokas. Par laimi, mana draudzene varēja izķemmēt manas stīvās lokas un palīdzēja man izskatīties pieņemami. Es joprojām, nevaru tik tam pāri, skatoties bildes, es visu laiku vēlos, kaut būtu veidojusi savus matus pati.”

 

5. Aplūko savu kleitu dažādos apgaismojumos!

Amanda: ”Man būtu vajadzējis pirms kāzām izmēģināt savu kleitu ārpus telpām, saules gaismā. Īpaši tāpēc, ka kāzas bija paredzētas ārā. Izrādās, ka mans vienkāršais audums saules gaismā izskatījās kā smags zīds. Par laimi - mazas kāzas, labi draugi, labs fotogrāfs, kurš ar fotošopa palīdzību izdarīja brīnumus!”

Reklāma
Reklāma

 

6. Saplāno kāzu grafiku tā, lai tas strādā tavā labā!

Ērika: „Tajā laikā, kad precējos, mans tēvs nebija pie labākās veselības. Viņš mani varēja fiziski izvadīt pie vīra un uzsaukt pirmo tostu, bet viņš vairs nevarēja nodejot tradicionālo meitas un tēva deju, jo pārējo cilvēku tosti aizņēma daudz laika. Tagad, gremdējoties atmiņās, es saprotu, ka es varēju savu kāzu deju ar tēti nodejot uzreiz pēc viņa pirmā tosta, nevis gaidīt līdz pēdējam. Tās ir manas kāzas, es varēju organizēt visu, kā man pašai gribējās!”

 

7. Iemācies dejot pirms kāzām!

Kristīne: „Dejošanas stundas būtu bijušas noderīgas – jāatzīst, mēs izskatījāmies mazliet dīvaini mūsu pirmās dejas laikā. Taču pirms kāzām likās – gan jau kaut kā nodejosim.”

 

8. Ieplāno iespējamās problēmas!

Dina: „Diemžēl, mūsu fotogrāfam gadījās ģimenes problēmas, tāpēc viņam nebija iespējams fotografēt mūsu kāzas. Mēs nekad nebijām tikušies ar fotogrāfu, kurš bija sarunāts kāzām, un mēs neieguvām daudz ģimenes bilžu, kuras gribējām. Varbūt šķiet izšķērdīgi noalgot divu cilvēku fotografēšanas komandu, bet varētu būt tā vērts.”

 

9. Neaicini viesus pienākuma pēc!

Valērija: “Mums bija lielas kāzas – 100 cilvēku. No tiem lielākā daļa dažādi mani un vīra radi, ko pirms tam nebiju satikusi un, visticamāk, turpmāk arī nesatikšu. Pirms kāzām veltīju daudz laika, lai izdomātu risinājumus dažādām viesu kaprīzēm. Beigās biju pārgurusi, un kāzas nesniedza gaidīto prieku. Nākamreiz es aicinātu tikai tos cilvēkus, kurus patiešām vēlos redzēt.”

 

Vai arī tu esi kāzās piedzīvojusi ko tādu, ko gribētu mainīt?  Padalies, jo citām līgavām tava pieredze varētu noderēt!

 

Sagatavojusi: Ita Petrika, speciāli mammamuntetiem.lv