Kāds būs februāris un kad beidzot sagaidīsim pavasari? Dabas vērotājs izsaka savas prognozes

“Auksts un sauss februāris paredz karstu augustu. Ja februāris silts, tad pavasaris auksts, bet ja lietains – pavasaris un vasara slapji. Ja puteņu mēneša sākums saulains un jauks, būs agrs un silts pavasaris. Jo aukstāka februāra pēdējā nedēļa, jo siltāks marts un auglīgāks gads,” teic dabas vērotājs Vilis Bukšs.
Lai arī saulainās februāra beigu dienās sajutīsim pavasara elpu, līdz pavasarim vēl tālu.

FOTO: Shutterstock.com

Lai arī saulainās februāra beigu dienās sajutīsim pavasara elpu, līdz pavasarim vēl tālu.

Viņš uzsver, ka atbilstoši nozīmīgām dienām pagājušajā augustā, februārim pārsvarā vajadzētu būt ar nelielu nokrišņu daudzumu vienmērīgu salu. 

“Mēness fāzēm mainoties jaunā mēnesī (no 1. februāra līdz 7. februārim) iespējams garāks neliela līdz mērena sala laiks. Šajā laikā neliels sniegs un vietām skaidrās naktīs temperatūra var pazemināties līdz mīnus 18, 20 grādiem. Uz ceļiem apledojums,” teic Bukšs.

 

Reklāma
Reklāma

Dabas vērotājs lēš, ka kopumā februāris būs tuvu ikgadējiem vidējiem mēneša rādītājiem temperatūru ziņā un ar nokrišņiem, kas pārsvarā sniegs, mazāk kā parasti. Tāpat arī dienu, ar brāzmainiem vējiem, kā tas bija janvārī, rādās būs mazāk. 
 

Lai arī saulainās februāra beigu dienās sajutīsim pavasara elpu, līdz pavasarim vēl tālu. Šādās ziemās kā šogad tikai laikā ap 25. martu manīsim pirmos pavasara vēstnešus un lieciniekus (zilās vizbulītes, lauku cīruļus, ķīvītes, māju strazdus)