3+ Ģimenes karte – praktisks atbalsts ģimenēm

Bērniņa ienākšana ģimenē ir liels un prieka pilns notikums – gan mazuļa vecākiem, gan ģimenē jau esošajiem bērniem, kas nu kļūst par lielajiem brāļiem un māsām. Tas ir ne tikai liels prieks, bet arī liela atbildība, un jo kuplāka ģimene, jo nopietnāka šī atbildības nasta. 

Sabiedrības integrācijas fonda īstenotā programma Latvijas Goda ģimenes apliecība 3+ Ģimenes karte sniedz atbalstu ģimenēm, kurās audzina vismaz trīs bērnus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sabiedrības integrācijas fonda īstenotā programma Latvijas Goda ģimenes apliecība 3+ Ģimenes karte sniedz atbalstu ģimenēm, kurās audzina vismaz trīs bērnus.

 

Sabiedrības integrācijas fonds īsteno programmu, kas sniedz gan praktisku atbalstu ģimenēm, kurās audzina trīs bērnus un vairāk, gan rosina kvalitatīvi pavadīt laiku kopā. 

 

Sabiedrības integrācijas fonda īstenotā programma Latvijas Goda ģimenes apliecība 3+ Ģimenes karte sniedz atbalstu ģimenēm, kurās audzina vismaz trīs bērnus. Pēdējo gadu laikā aizvien pieaug šādu ģimeņu skaits, par ko liecina pieaugošais 3+ Ģimenes karte lietotāju skaits – oktobra beigās bija izsniegtas jau 95 880 kartes.

 

Kopīgai ģimeniskai laika pavadīšanai 

Bērniņam augot, ļoti svarīgi ir kvalitatīvi pavadīt laiku kopā ar viņu un sniegt daudzpusīgu pieredzi. 3+ Ģimenes karte ir apvienojusi vairāk nekā 420 dažādus privātos un valsts uzņēmumus un iestādes, kas labprāt atbalsta ģimenes un sniedz īpašus piedāvājumus kuplajām saimēm. Izmantojot 3+ Ģimenes karti, ģimene var par draudzīgākām cenām baudīt kopīgus kultūras, izglītojošus vai izklaides pasākumus, dodoties uz teātri, zinātnes centru, muzeju vai piedzīvojumu parku.

 

Ceturtā daļa kartes lietotāju atzīst, ka vidējais ietaupījums mēnesī, lietojot 3+ Ģimenes karti pārsniedz pat 50 eiro.

 

Finansiāls atbalsts

Reklāma
Reklāma

3+ Ģimenes karte sniedz papildu finansiālo atbalstu ģimenēm - ar braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā (līdz pat 90%), atlaidēm degvielas iegādei ikdienas braucienos vai kopīgos ceļojumos, tāpat arī grāmatu un kancelejas preču, bērnu preču, optikas iegādei, apdrošināšanas pakalpojumiem u.c. Ceturtā daļa kartes lietotāju atzīst, ka vidējais ietaupījums mēnesī, lietojot 3+ Ģimenes karti, pārsniedz pat 50 eiro, kas sniedz papildu iespēju, piemēram, izbaudīt kopīgu akvaparka apmeklējumu.

 

3+ Ģimenes karti bez maksas var saņemt ikviens ģimenes, kurā audzina vismaz trīs bērnus, loceklis – gan vecāki, gan bērni no septiņu gadu vecuma.

 

Prieks gan vecākiem, gan bērniem

3+ Ģimenes karti bez maksas var saņemt ikviens ģimenes, kurā audzina vismaz trīs bērnus, loceklis – gan vecāki, gan bērni no septiņu gadu vecuma. Ikdienas gaitās lielāko atbalstu saņem pieaugušie, taču arī jaunākie ģimenes locekļi priecājas par iespēju izzināt pasauli, atpūsties un jautri pavadīt laiku ārpus mājas, turklāt darīt to izdevīgāk.

3+ Ģimenes karti var saņemt bez maksas, un tā ir derīga trīs gadus, ja vecākam ir trīs un vairāk bērni vecumā līdz 15 gadiem, vai vienu gadu, ja vismaz viens no bērniem ir vecāks par 24 gadiem, bet turpina mācīties. Kartes īpašos piedāvājumus var izmantot, līdz ar 3+ Ģimenes karti uzrādot arī personu apliecinošu dokumentu.

 

Visu daudzbērnu ģimenēm draudzīgo uzņēmumu sarakstu iespējams aplūkot vietnē www.godagimene.lv un mobilajā lietotnē 3+ karte.

 

 

Sabiedrības integrācijas fonds realizē trīs atbalsta pasākumus ģimenēm: īsteno programmu “Ģimenei draudzīga darbavieta“, organizē konkursu “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība”, kā arī izsniedz Latvijas Goda ģimeņu apliecības “3+ Ģimenes karte” Latvijas daudzbērnu ģimenēm.