Uzzini, kā rūpēties par dārza mēbelēm!

Lai uzturētu dārza mēbeles sākotnējā izskatā, svarīgi tās regulāri kopt. Āra mēbeles vajadzētu tīrīt sezonas sākumā un beigās, kā arī pāris reižu starplaikā. Tikai tā varēs nodrošināt, ka tās labi izskatās un ilgi ir gluži kā jaunas.
Āra mēbeles vajadzētu tīrīt sezonas sākumā un beigās, kā arī pāris reižu starplaikā.

FOTO: Shutterstock.com

Āra mēbeles vajadzētu tīrīt sezonas sākumā un beigās, kā arī pāris reižu starplaikā.

Koka mēbeles

Koka mēbeļu tīrīšanai neizmanto agresīvus tīrīšanas līdzekļus un birstes ar cietiem sariem, jo tā radīsi mikrobojājumus un veicināsi netīrumu piesaisti. Izmanto, piemēram, ziepjūdeni, ko uzklāj uz koka virsmas ar mīkstu otu šķiedru virzienā un pēc tam noskalo ar tīru ūdeni. Lieko mitrumu noslauki ar mīkstu drānu vai papīra dvieli. Ja mēbeles zaudējušas pievilcību, noslīpē koksni un uzklāj jaunu aizsarglīdzekļa kārtu.

 

Pītās un rotanga mēbeles

Lai novērstu netīrumu uzkrāšanos pīto un rotanga mēbeļu spraugās, ik pa laikam izsūc tās ar putekļusūcēju un nomazgā ar ūdens strūklu. Neapstrādāta rotanga mēbeles reizi pa reizi apstrādā ar emulsiju, kas pagatavota no ūdens, lineļļas un nedaudz terpentīna. Atceries, ka rotanga un pītās mēbeles nedrīkst pa ziemu atstāt ārā, jo tad tas zaudē krāsu un saplaisā.

 

Metāla mēbeles

Arī metāla mēbeles ir rūpīgi jākopj. Izplatītākā šo mēbeļu problēma ir oksidēšanās. To veicina arī sārmainu kopšanas līdzekļu izmantošana.

 

Reklāma
Reklāma

Čuguna mēbeles

Čuguna mēbeļu tīrīšanai noderēs augstspiediena aparāts ar rotējošu uzgali, kas efektīvi notīra netīrumus. Čuguna mēbeles ziemā var palikt ārā, savukārt krāsotas vai lakotas metāla mēbeles jāpārziemina sausā vietā.

 

Plastmasa mēbeles

Lai notīrītu no plastmasas mēbelēm traipus un netīrumus, var izmantot iedarbīgus mājās gatavotus līdzekļus.

  • Universāls tīrīšanas līdzeklis: sajauc ½ glāzes sodas un 3 ½ l ūdens.
  • Krāsainām plastmasas mēbelēm: sajauc ¼ glāzes etiķa ar 1 l silta ūdens.
  • Noturīgus traipus var noņemt ar etiķī samitrinātu lupatu vai uz sūkļa uzbērtu sodu.

 

Avots: www.jauns.lv

Saistītie raksti