Ko sieviete var darīt, lai uzlabotu spēju ieņemt bērnu

Dažādi pētījumi un statistikas dati liecina, ka aptuveni no 20 sievietēm, kas jaunākas par 30 gadiem, vienai "jānopūlas" vairāk nekā gadu, lai ieņemtu bērnu. Neauglības ārstēšana bieži ir sekmīga, tomēr, pēc speciālistu domām, auglīgumu iespējams saglabāt, rūpējoties par savu vispārējo veselību jau tad, kad grūtniecība vēl nemaz netiek plānota.

Veselīgs uzturs ir svarīgs ne tikai plānojot bērniņu un to iznēsājot, bet arī ikdienā.

FOTO: Shutterstock.com

Veselīgs uzturs ir svarīgs ne tikai plānojot bērniņu un to iznēsājot, bet arī ikdienā.

Tas nozīmē, ka tad, kad tu izšķirsies par bērnu, tev būs labākas izredzes to ieņemt un tava dzemdes gļotāda būs tik vesela, ka bērnu iznēsāt varēsi bez grūtībām.


Labs, veselīgs uzturs uzlabo iespējas ieņemt bērnu, jo produkti, kurus lietojam, tieši ietekmē visu orgānu darbību. Ja vēlies ieņemt un laist pasaulē veselu bērnu, veselīgs uzturs ir ļoti būtisks.


Lai uzlabotu spēju ieņemt bērnu:
- ēd visdažādākos augļus un dārzeņus;
- savā ēdienkartē iekļauj treknas zivis - sardīnes, tunci, skumbriju. Tās ir galvenais omega-3 un omega-6 taukskabju avots, kuras nepieciešamas normālai hormonu darbībai;
- lieto sojas produktus, piemēram, tofu un sojas pienu. Soju pieskaita pie fitoestrogēniem, jo tā satur vielas ar hormoniem līdzīgu iedarbību. Pierādīts, ka tās veicina dzimumhormonu līdzsvarotu darbību un novērš menustrāciju traucējumus;
- ēd mazāk gaļas, jo dzīvnieku produktos esošie piesātinātie tauki stimulē estrogēna sintēzi organismā, tādēļ samazinās iespēja iestāties grūtniecībai;
- papildini cinka līmeni organismā. Cinks ir absolūti nepieciešams šūnu jaunrades procesā. ieteicamā dienas deva ir 15 mg. Labākais dabiskais cinka avots ir pilngraudu maize, siers, putnu gaļa, tunzivs, olas un pupas;
- atsakies no smēķēšanas. Tabaka un nikotīns samazina auglīgumu pat par 50%;
- ierobežo alkohola lietošanu. Noskaidrots, ka alkohols bojā spermijus un olšūnu pirms apagļošanās;
- iemācies relaksēties. Pētījumos apstiprinājies, ka stresa ietekmē samazinās sievietes spēja ieņem bērnu un izteikta stresa apstākļos ovulācija var pat pārtraukties.


 
Avots:  Anita Naika "Slinkas meitenes rokasgrāmata" (izd.Zvaigzne ABC).

 


Raksta publicēšanu atbalsta “Maria Before Baby”

Reklāma
Reklāma

“Maria Before Baby” testi ir pats vienkāršākais un drošākais ovulācijas laika noteikšanas veids – nav jāmēra un jāpieraksta bazālā temperatūra, kā arī nav jāzīmē grafiki vai jāveic citas sarežģītas procedūras. “Maria Before Baby” dod saprotamu, viegli nolasāmu rezultātu, kas parādīs, vai tuvākajā laikā jums notiks vai nenotiks ovulācija. 

Ovulācijas testa “Maria Before Baby” darbību pamato luteinizējošā hormona (LH) daudzuma palielināšanās noteikšana urīnā. Neliels LH daudzums cilvēka urīnā ir vienmēr, tomēr 24 - 36 stundas pirms ovulācijas (olšūnas izkļūšanas no olnīcas) šī hormona daudzums strauji palielinās. Lai plānotu grūtniecību, jums ir nepieciešams uzzināt tieši šīs dienas.   

 

Ieskaties: www.marialine.lv