Grūtniecība pēc spontānā aborta

Kāda māmiņa pēc piedzīvotā spontānā aborta ar pirmo grūtniecību ir apjukusi - mammamuntetiem.lv speciālistiem viņa jautā, kas būtu jāņem vērā, lai nelaime neatkārtotos? Un vai lidojumi agrīnas grūtniecības laikā var to ietekmēt negatīvi? 

Vai nākamā grūtniecība var iestāties arī bez medikamentu lietošanas? - jautā sieviete, kuras pirmā grūtniecība diemžēl beidzās ar spontāno abortu.

FOTO: Agnis Šmits

Vai nākamā grūtniecība var iestāties arī bez medikamentu lietošanas? - jautā sieviete, kuras pirmā grūtniecība diemžēl beidzās ar spontāno abortu.

 

Sievietes jautājums:

Pirms 4 mēnešiem piedzīvoju spontāno abortu (Missed abortion, MA). Man ir 27 gadi un tā bija pirmā grūtniecība. Šobrīd esmu ļooooti apjukusi...

Tagad 2 mēnešus esmu dzērusi Estrofem + Duphaston. šo 4 mēnešu laikā kopš MA, divreiz ir taisīta USG, konstatēts, ka ovulācija nav notikusi. Abi ar vīru uztaisījām analīzes - vīra spermogrammā viss OK, taču man ir policistiskas olnīcas un hormonālais disbalanss. Ārsts izrakstīja Clostilbegyt, kas jādzer pa tabletei 2 mēnešus (cikla 4-8.diena), taču darba apstākļu dēļ nekādi nevaram būt droši, ka vīrs būs mājās ovulācijas laikā.

Abi ar vīru uztaisījām analīzes - vīra spermogrammā viss OK, taču man ir policistiskas olnīcas un hormonālais disbalanss.

Gribēju pajautāt - vai ir iespējams palikt stāvoklī, turpinot vēl kādu laiciņu lietot Estrofem + Duphaston? Vai pastāv iespēja, ka es varētu palikt stāvoklī arī bez jebkādām ripām?

Un ja es neesmu droša, ka iespējamā ovulācija tiks pienācīgi izmantota mērķa sasniegšanai, tad nav liela jēga lietot “Closilbegyt”?

Abi ar vīru tagad domājam doties kāzu ceļojumā, taču nekur nevaru atrast informāciju - kā lidošana ar lidmašīnu ovulācijas laikā, ieņemot bērnu vai arī grūtniecības pašā pirmajā līdz otrajā nedēļā ietekmē attiecīgi ieņemšanu un pašu grūtniecību?

Paldies!

 

Atbild Māra Grieze, sertificēta vecmāte:

Labdien, lasot Jūsu vēstuli, jaušams tiešām liels apjukums, kā pati arī atzīmējāt.

 

Reklāma
Reklāma

Tā bija Jūsu pirmā grūtniecība un zaudējums bijis sāpīgs. Man ļoti žēl, ka Jums nācies piedzīvot šādu sāpīgu pieredzi. Nereti mēs, sievietes, piedzīvojot zaudējumu, cenšamies ar to ātrāk tikt galā, nevis izsāpot un ieturot pauzi (ko dara Jūsu organisms, jo nav ovulācijas), bet gan uz karstām pēdām mēģinot atkal palikt stāvoklī... Tas ir gauži saprotams un cilvēciski izskaidrojams.

 

Mans ieteikums būtu doties kāzu ceļojumā un vienkārši baudīt mīlestību, piedzīvojot skaistus brīžus kopā ar vīru un nedomāt par tehnisko ieņemšanas procesu. Jā, iespējams, jūsu organismam būs nepieciešams ilgāks laiks, lai atgūtos pēc Missed abortion, jā, iespējams, hormonālais disbalanss būs jāturpina ārstēt vēl kādu brīdi, kā arī, pat, ja ovulācijas notiek, jāatceras, ka ne jau katrs cikls rezultējas ar grūtniecību, pat, ja šķietami viss ir OK. 


Lidojums ovulācijas laikā vai pašā, pašā grūtniecības sākumā neko sliktu nenodarīs, par to lieki sevi nesatraucat.

Bet gribu teikt, ka esmu piedzīvojusi vairākus stāstus, kas ir līdzīgi Jūsu stāstam. Un kas ir ar laimīgām beigām un grūtniecību, kas iestājusies pati - par spīti tam, ka ārsti ir pavisam skaidri teikuši, ka grūtniecība pati no sevis un bez medikamentiem neiestāsies. 

 

Lidojums ovulācijas laikā vai pašā, pašā grūtniecības sākumā neko sliktu nenodarīs, par to lieki sevi nesatraucat. Tieši otrādi, ierastās vides maiņa, pozitīvas emocijas reizēm patiesi dara brīnumus, tikai jānotic tiem pa īstam! 

 

VĒL PAR ŠO TEMATU:

Sontānais aborts. Sievietes pieredze 

Psihoterapeita padomi pēc spontānā aborta