Vai tiešām abortu var veikt, iedzerot tabletes?

"Esmu dzirdējusi, ka tagad, lai neveiktu abortu, ir iespēja pie sava ginekologa izrakstīt tabletes. Vai tas tiešām tā ir?" portālam mammamuntetiem.lv vaicā lasītāja. 

Medikamentozais aborts ir dārgāks, taču dzemdei saudzīgāks.

FOTO: Agnis Šmits

Medikamentozais aborts ir dārgāks, taču dzemdei saudzīgāks.

 

Sievietes jautājums:

Man ir konsultatīvs jautājums. Man ir aizkavējušās mēnešreizes gandrīz par nedēļu. Kaut gan tests neuzrāda grūtniecību, man tomēr ir aizdomas, ka esmu stāvoklī. Esmu dzirdējusi, ka tagad, lai neveiktu abortu, ir iespēja pie sava ginekologa izrakstīt tabletes. Vai tas tiešām tā ir?

Atbild Māra Grieze, sertificēta vecmāte:

Gribētos sākumā Jūs nomierināt, jo, iespējams, tomēr neesat stāvoklī. Ja nedēļu aizkavējušās mēnešreizes, tad visbiežāk grūtniecības noteikšanas testam jau vajadzētu būt pozitīvam. Tomēr, lai pārliecinātos par to, vislabāk nodot asins analīzes uz HCG (human chorionic gonadothropin) – tas ir hormons, kurš jau ļoti agrīni sāk izdalīties gan urīnā, gan asinīs, un pēc tā pavisam droši var pateikt par grūtniecības esamību un laiku.

Reklāma
Reklāma

 

Ja tomēr esat stāvoklī, laiks dažbrīd palīdz pieņemt īsto lēmumu, jo nereti sākuma šoks pāriet un, iespējams, domas par bērniņa saglabāšanu mainās. Mēģiniet meklēt atbalstu sev tuvu cilvēku vidū! Atbildot tieši uz Jūsu jautājumu: arī tabletes, kuras pārtrauc grūtniecību, ir aborts, tikai medikamentozs. Šāds aborts ir krietni dārgāks, bet agrīnā grūtniecības laikā saudzīgāks pret dzemdi, kura netiek mehāniski traumēta. Sīkāk par iespējām Jūsu situācijā noteikti pastāstīs ginekologs, kurš palīdzēs Jums pieņemt informētu lēmumu!