Jautājums: Lakoti nagi dzemdību dienā. Vai drīkst?

Gaidot bērniņu, esmu pamanījusi, ka mani nagi ir stipri un skaisti. Iedomājos, ka meitiņas dzimšanas dienā man gribētos saposties – uzkrāsoties un nolakot nagus. Taču – vai, dodoties uz dzemdībām, sievietei maz drīkst būt nolakoti nagi?

Ir jauki izskatīties skaisti dzemdību dienā, tomēr ārsti aicina ievērot mērenību

FOTO: Shutterstock.com

Ir jauki izskatīties skaisti dzemdību dienā, tomēr ārsti aicina ievērot mērenību

Vecmāte Māra Grieze stāsta, ka nagu lakošana ir katras topošās māmiņas gaumes jautājums, kurā neviens nav īsti tiesīgs iejaukties. Mājdzemdībās par tādu tēmu vispār nerunā.

Ginekoloģe un BKUS Medicīniskās ģenētikas un prenatālās diagnostikas klīnikas vadītāja Ieva Mālniece piekrīt, ka bērniņa dzimšanas diena ir īpašs notikums visai ģimenei un tas ir pilnībā saprotams, ka māmiņa vēlas saposties šim īpašajam notikumam. No medicīnas aprūpes viedokļa gaumīgam manikīram un pedikīram nav ierobežojumu, bet dekoratīvo kosmētiku vajadzētu izmantot pārdomāti. Ja jaunā māmiņa izvēlas doties uz dzemdībām ar bagātīgu grima kārtu un izmanto spilgtus krāsu toņu acu, vaigu un lūpu akcentēšanai, tas var radīt grūtības dzemdību speciālistam izvērtēt jaunās māmiņas objektīvo stāvokli, jo speciālistam ir jāizvērtē arī ādas un lūpu dabīgā krāsa. Es aicinātu jaunās māmiņas neizmantot dekoratīvo kosmētiku dodoties uz dzemdībām.

 


Ārsti aizvien var pieteikties bezmaksas žurnāla “Mammām un Tētiem” saņemšanai, rakstot signe@mammam.lv.

 

Topošie un jaunie vecāki žurnālu „Mammām un Tētiem” bez maksas var saņemt Rīgas Dzemdību namā, Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, kā arī Preiļu, Madonas, Jūrmalas, Cēsu, Ogres, Tukuma, Ventspils, Dobeles, Jēkabpils, Gulbenes, Jelgavas dzemdību nodaļās un aprūpes iestādēs, kā arī „Mammamuntetiem.lv” birojā vai apmeklējot pirmsdzemdību kursus „Gudro Sievu skolā” (adrese: Brīvības iela 40; pagalmā).

Reklāma
Reklāma

 

 


 

Fonds “Mammām un Tētiem” sācis izdot žurnālu topošajiem un jaunajiem vecākiem ar mērķi sniegt izglītojošu, uz pētījumiem bāzētu informāciju par priekšnosacījumiem veselīgai grūtniecībai, par dzemdību norisi, pāra attiecību stiprināšanu laikā, kad ģimenē ienācis bērniņš, un drošu, pareizu jaundzimušā aprūpi.

Žurnāls bez maksas pieejams ārstu praksēs un dzemdniecības iestādēs.
 

Iepriekšējos žurnāla numurus var lasīt un lejupielādēt šeit.