Temperatūra pēc ķeizargrieziena - ko tas nozīmē?

Lasītāja jautā, kā būtu jārīkojas, ja dažas dienas pēc izrakstīšanās no dzemdību nodaļas ir paaugstināta temperatūra.

Iekaisums pēc ķeizargrieziena var noritēt arī netipiski - bez sāpēm.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Iekaisums pēc ķeizargrieziena var noritēt arī netipiski - bez sāpēm.

 "Vakarā sajutu drebuļus. Izmērīju temperatūru, kas bija 38,5 (tādi drebuļi bija arī divas dienas kad biju slimnīcā, bet temperatūru man mērija masiņas un neko neteica ka būtu paaugstināta, tapec nodomāju, ka tas dēļ vēsā laika). Naktī izsvīdu un no rīta temperatūra jau bija nokritusies uz 36.9. Un tā visu laiku - temperatūra parādās tad nokrīt. Pa dienu - 37,3  vakaros uz 38,00. Pati jūtos ideāli. Sāpes nekādas nav ne lejas daļā, ne urinējot. Izdalījumi normāli. Vai pie vainas varētu būt piena sadegšana, jo krūtis man ir milzīgas un piens tajā ļoti daudz. Vai arī saistībā ar nerviem var parādīties temperatūra, jo elpojot starp krūtīm šķiet ka kaut kas traucē, bet rengents tika veikts un viss bija kārtībā.  No kā varētu tas būt un cik ilgi drīkst būt temperatūra?"

Ginekoloģe, ārstu prakses "Quartus" ārste Daiga Baranovska skaidro, ka agrīnā pēcdzemdību periodā, kas ir apmēram 2 nedēļas pēc dzemdībām, paaugstināta temperatūra var būt, bet tā nedrīkst būt ilgstoša.

Temperatūras paaugstināšanos var radīt piena veidošanās krūtīs. Ja piena ir daudz, to var nedaudz noslaukt, bet necenšoties pilnībā iztukšot krūtis. Šajā laikā ir jāseko, vai piena dziedzeros neveidojas piena sastrēgumi, vai neparādās sarkani un sāpīgi plankumi uz krūtīm. Tad jādodas pie ārsta.
 

Vēl viens iemesls, kāpēc pēcdzemdību periodā var parādīties šāda "zāgējoša" jeb staigājoša temperatūra ar tendenci paaugstināties uz vakara pusi, ir iekaisumi pēc ķeizargrieziena. Tie var izpausties arī bez sāpēm un pastiprinātiem izdalījumiem  Ārste šajā situācijā tomēr ieteiktu vērsties pie ārsta - ginekologa, kas sniedza dzemdību palīdzību vai pie uzraugošā ginekologa, kā arī veiktu USG un asins analīzes.

Reklāma
Reklāma