Vai tiešām vīrietis var negribēt seksu?!

"Ar vīru esam kopā 5 gadus, precējušies 2 gadus. Sekss nu jau vairāku gadu garumā mums ir reti, jo vīrs to nevēlas. Man kā sievietei tas ir pilnīgi neizprotami, kā vīrietis var negribēt seksu?! Es neprasu katru dienu, arī katru otro ne, bet 2 reizes nedēļā vismaz (!) vēlētos. Par biežāku seksu pat sapņot neuzdrošinātos," mammamuntetiem.lv forumā savu neizpratni par vīra uzvedību pauž kāda sieviete.

Viņam ir dažādi iemesli - grūta darbadiena, nogurums, sāp galva, iedzēris, nav noskaņojuma, nav piemērots laiks vai vienkārši negribot.

FOTO: Agnis Šmits

Viņam ir dažādi iemesli - grūta darbadiena, nogurums, sāp galva, iedzēris, nav noskaņojuma, nav piemērots laiks vai vienkārši negribot.

 

"Labdien! Lūgums padalīties savā pieredzē vai vienkārši viedoklī par zemāk aprakstīto situāciju.

Ar vīru esam kopā 5 gadus, precējušies 2 gadus. Sekss nu jau vairāku gadu garumā (arī pirms laulībām) mums ir, manā skatījumā, reti, jo vīrs to nevēlas, vidēji apmēram vienu reizi divās, trīs nedēļās un ja vien es to neprasītu, būtu vēl retāk, kas ir jau pārbaudīts.

 

viņš vienkārši pat nezinot un nevarot paskaidrot, kāpēc viņam negribas

 

Viņam ir dažādi iemesli - grūta darbadiena, nogurums, sāp galva, iedzēris, nav noskaņojuma, nav piemērots laiks vai vienkārši negribot. Es saprotu, ka jebkurā brīdī kāds no šiem iemesliem varētu būt, arī man, bet ne jau pastāvīgi. Esmu laika gaitā centusies bez pārmetumiem izrunāt šo problēmu, jautāju, kas man jādara savādāk, kur viņā ir problēma utt. Viņš atbild, ka viennozīmīgi problēma neesot manī, bet viņā, un viņš vienkārši pat nezinot un nevarot paskaidrot, kāpēc viņam negribas.

 

Man kā sievietei tas ir pilnīgi neizprotami, kā vīrietis var negribēt seksu?! Es neprasu katru dienu, arī katru otro ne, bet 2 reizes nedēļā vismaz (!) vēlētos. Par biežāku seksu pat sapņot neuzdrošinātos, tas tā - ar nelielu ironiju. Pirms bijām precējušies, piedāvāju pašķirties, padzīvot atsevišķi, ja viņam tas palīdzētu saprast, kas ar viņu notiek, piedāvāju viņam meklēt jaunas attiecības, kuras viņā atmodinātu vēlmi uz seksu. Viņš kategoriski attiecās no šāda risinājuma, jo nevēloties nevienu citu sievieti kā vien mani un pēc viņa teiktā, ja arī pamēģinātu ar citu, tad drīz vien arī tajās attiecībās iestāšoties tā pati nevēlēšanās.

 

Reklāma
Reklāma

Viņš nav izrādījis vēlēšanos mani izģērbt, redzēt mani apakšveļā...

 

Es neuzskatu, ka sekss attiecībās ir pats galvenais, taču uzskatu, ka tā ir ļoti svarīga attiecību sastāvdaļa un, ja tajā nav saskaņas, tad agrāk vai vēlāk tas rada problēmas laulībā. To visu vēl vairāk saasina tas, ka jūtos nenovērtēta kā sieviete, jūtos tikai kā mājsaimniece, kas pārnāk no darba un gatavo, mazgā, tīra utt. Viņš nav izrādījis vēlēšanos mani izģērbt, redzēt mani apakšveļā utt. Esmu jau ilgāku laiku ievērojusi, ka viņš regulāri internetā aplūko kailas vai apakšveļā tērptas sievietes. Man nav iebildumu, ja vīrietis to dara, nesaskatu tur neko sliktu un nosodošu, ja redz arī citas skaistas sievietes, bet man tas nepatīk šajā situācijā, kad es neesmu tā un tik bieži uzlūkota, kā šo sieviešu bildes internetā. Vai viņš sevi tādā veidā apmierina un līdz ar to es viņam vairs neesmu vajadzīga? 

 

Taisnības labad gan jāsaka, ka esmu dzirdējusi viņu sakām, ka esmu skaista, seksīga, ka viņš jūtoties lepns iet ar mani pa ielu, ka redzot, kā citi vīrieši uz mani paskatoties, kas apliecinot, ka viņam esot skaista sieva. Tas diemžēl man pārāk nepalīdz.

 

vēlētos dzirdēt citus viedokļus un pieredzi, kāpēc vīrietis nevēlas seksu

 

Esmu joprojām kopā ar viņu un joprojām uzticīga, jo mīlu viņu un tāda palikšu, kamēr vien būsim kopā. Zinu, ka būs daudzi, kas teiks vai gribētu teikt, ka viņam noteikti ir mīļākā un pavīpsnātu, ja es teiktu, ka zinu, ka mīļākās nav. Es cienīšu šos viedokļus, bet vēlētos dzirdēt arī citus viedokļus un pieredzi, kāpēc vīrietis nevēlas seksu."