Padomu jautā vīrietis: nespēju pieņemt, ka draudzene saviem bijušajiem sniegusi minetu. Tas mani saēd...

Izmisis vīrietis portālam mammamuntetiem.lv jautā padomu – viņš mīl savu draudzeni, taču uzzinājis, ka bijušos draugus sieviete ir apmierinājusi orāli. Šī doma vīrietim neliek mieru un traucē attiecībām.

Informācija personām, kas sasniegušas vismaz 18 gadu vecumu.

Modelis attēlā nav vēstules autors. http://moonparlour.lv/

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Modelis attēlā nav vēstules autors. http://moonparlour.lv/

 

 

Jautā vīrietis:

Labdien. Ar meiteni draudzējos nepilnu gadu. Abi esam 24 gadus veci. Gandrīz viss mūsu attiecībās ir kvalitatīvs, taču ne līdz galam. Pēc dabas esmu no greizsirdīgajiem tipiem, tāpēc reiz strīda laikā es no viņas izspiedu informāciju par viņas seksuālo pieredzi. Kā pati atzina: melot man nevēlas nekad! Rīkojos nepareizi, iztirzājot viņu, taču uzzināju, ka viņai ir pieredze sniegt orālo baudu otram, kaut gan zinājusi, ka kopā viņi nebūs noteikti (minets manā uztverē ir visintīmākā seksa daļa)! Šādi partneri viņai esot bijuši vairāki. Dēļ tā man ir stress katru dienu jau vairāku mēnešu garumā un es nekādi nespēju ar to tikt galā, jeb pareizāk: pieņemt to kā pagātni (kura nav pat manējā). Neskatoties ne uz ko, attiecības esam saglabājuši, jo abi cenšamies viens otru maksimāli atbalstīt un es to nevaru nenovērtēt. Lai vai cik grūti man būtu pieņemt šo viņas pieredzi, es tomēr vēlos būt kopā ar viņu, jo viņa ir patiešām UNIKĀLA sieviete! Arī viņa ir teikusi, ka es esot tas cilvēks, kura sieva viņa kādreiz vēlētos būt! Bet ar TIEM stresiem man beidzot jātiek skaidrībā. Tas mani saēd no iekšas un nepāriet...! Attiecīgi arī viņai ir pacietības mērs un gadās, kad par to konfliktējam...! Kā BEIDZOT tikt ar to galā? 

Ļoti gaidīšu atbildi – izmisīgais.

 

 

Atbild Sarmīte Šmite, personīgās meistarības trenere

Labdien, izmisīgais:)!

Teiktu arī ziņkārīgais.

Vispirms (pirms jebkuras darbības!) vajadzētu uzdot sev jautājumu: Kāpēc es to daru? Ko tas man dos un ko es ar uzzināto darīšu?

Katram no mums ir sava pagātne, un tā ir mūsu pieredze. Vai jums pašam vispār nav nekādas pieredzes? Un kā būtu, ja draudzene tagad to cilātu un izvērtētu? 

Ja nevarat pieņemt, tad cits nekas neatliek, kā palaist otru cilvēku vaļā. Meklējiet sev tādu meiteni, kurai nav nekādas pieredzes, vai iemācieties nebāzt degunu, kur nevajag!

Jūs, cik saprotu no rakstītā, pat ļoti apmierina meitene, jo viņai ir pieredze. Jūs baudāt šo pieredzi un reizē dusmojaties par to. 

Lieka ziņkārība vienmēr ir par skādi. Un jo vairāk par to domājat, jo lielākas ir jūsu aizdomas. Jo lielākas aizdomas, jo sliktāk jūtaties un savukārt ar to mokāt arī partneri.

Reklāma
Reklāma

Iespējams, jums ir zems pašvērtējums - greizsirdība uz nedrošība par sevi. Tātad mēģināt kontrolēt otru cilvēku un viņa rīcību. Lai vai kā, katram cilvēkam ir vajadzīga brīvības sajūta. Jo vairāk gribēsiet šo sievieti sev un jo vairāk it kā to „piesiesiet saitītē” un vēl mocīsiet ar visādām muļķīgām sarunām, jo vairāk viņa vēlēsies no jums aiziet. 

Jūs esat uzstādījis savus kritērijus, kas ir pareizi un kas nē. Bet otrs taču var/drīkst domāt  citādi. Un kas var pateikt, kuram ir taisnība? Un vai vispār kādam tā ir? 

Jūs sakāt, ka attiecības ir saglabājušās. Bet ne vārda par mīlestību! Mīlestība ir uzticēšanās. Uzticēšanās ne tikai otram, bet arī pašam sev!

 

Jums ir vēlme visu kontrolēt, bet jo vairāk to darīsiet, jo vairāk vilsities, jo pasaule nekad neatbildīs gaidām. Ja nevarēsit pieņemt šo situāciju, nekas nemainīsies un ar laiku arī draudzenes pacietība beigsies.

Jāsāk pašam ar sevi, iespējams, ka jāsameklē speciālists, vai jāapmeklē kādi kursi sava pašvērtējuma celšanai.

Patiesībā viss jau ir kārtībā, tikai tas, kas notiek jūsu galvā un prātā, ir visa iemesls. Prāts tik ļoti ar mums grib spēlēties. Jo vairāk tam dodam vaļu, jo vairāk tas mūs moka. Ja gribat sevi un citus mocīt, tad uz priekšu! Ja nē, tad vienkārši pieņemiet šo situāciju. To taču mainīt nevar, vai ne? Ja nevarat pieņemt, tad cits nekas neatliek, kā palaist otru cilvēku vaļā. Meklējiet sev tādu meiteni, kurai nav nekādas pieredzes, vai iemācieties nebāzt degunu, kur nevajag!

Priecājieties par savu meiteni, par jūsu attiecībām, kas jums ir tagad. Dzīvojiet šodienai.

Un ja šī būtu jūsu pēdējā diena dzīvē, vai arī tad tas būtu tik svarīgi? 

Ja jums šis cilvēks ir svarīgs, dodiet viņam brīvību. Greizsirdība iznīcina ne tikai attiecības, bet arī sevi pašu. Nesakuliet savu attiecību ūdeni duļķos. 

Apšaubiet jūsu vērtējumu par savu meiteni, par viņas pagātni un droši vien arī par sevi... Uz visu var paskatīties no citas puses. Nekas nav noticis tāds, lai tam piešķiru tādu brēku!!!

Pateicieties, ka jums ir tāda meitene, ar kuru kopā ir labi. Mācieties dot mīlestību un arī to pieņemt, bez pretenzijām. Atbrīvojiet savu kampienu un gaidas. Jo lietas ir tādas, kādas tās ir.

Ja jums šis cilvēks ir svarīgs, dodiet viņam brīvību. Greizsirdība iznīcina ne tikai attiecības, bet arī sevi pašu. Nesakuliet savu attiecību ūdeni duļķos. Cik ilgi jums būs abiem pacietība to katru reizi atkal filtrēt?

Sāciet no sākuma. Mīlestība maina pasauli! Domājiet par to un veltiet laiku sevis izaugsmei. Viss izdodas, ja ir vēlme mainīties. Jāmainās jau būs vien tikai pašam!

Piedodiet, ka tik skarbi, bet kaut kā no tās ķezas laukā būs jātiek!

Vēlu veiksmi!