Vai drīkst nodarboties ar seksu automašīnā vai parkā uz soliņa?

Siltajā laikā sabiedriskās vietās var novērot pārīšus, kas nekautrējoties mīlinās. Nereti mīlināšanās var aiziet arī tālāk... Vai mīlnieki par to var tikt sodīti? Atbildes meklējām policijā.
Pirms atļaujies publiskā vietā apreibināties no mīlas, paveries apkārt - vai Tevi nevēro policija.

FOTO: www.moonparlour.lv

Pirms atļaujies publiskā vietā apreibināties no mīlas, paveries apkārt - vai Tevi nevēro policija.

Visbiežāk sabiedriskās vietās var novērot jauniešus, kas aizmirsuši visu pasauli un pauž uzplaukušās jūtas vienam pret otru. Parasti jaunieši tālāk par skūpstīšanos un glāstiem publiskā vietā neaiziet, taču gados nobriedušāki pāri, piemēram, esot mīļāko attiecībās vai arī pēc asumiņa izsalkušie laulātie, nereti pikantumu meklē, ar seksu nodarbojoties tieši sabiedriskā vietā. Šādas "atrakcijas" iesaka arī seksologi, ja pāra attiecības vairs nav tik saskanīgas, esot jāmeklē veidi, kā tās atsvaidzināt. Tāpat sarunās seksopatologi atzīst, ka daudziem sekss sabiedriskā vietā ir viena no izplatītākajām seksuālajām fantāzijām. Tiesa, ne visas fantāzijas cilvēki īsteno realitātē, taču izņēmumi gan esot.

 

Protams, reti kad seksu varam vērot kādā parkā uz soliņa, bet automašīnas gan ir visai iecienītas, kur saņemt "ātro" baudu. Vai mīlnieki var tikt sodīti par šādām izdarībām, portāls mammamuntetiem.lv vaicāja gan Valsts policijai, gan Rīgas pašvaldības policijai.

 

Valsts policijas preses pārstāve Lita Juberte atzina, ka 

nevienā normatīvajā aktā nav atrunātas konkrētas vietas, laiki un citi aspekti saistībā ar seksuāla rakstura nodarbēm automašīnā, 

 

taču cilvēkiem jāsaprot, ka visbiežāk par pamatu šāda veida situācijās ņemams tas, vai konkrētās darbības vai izskats kādam ir traucējis jeb vai ir tā dēvētie "cietušie". Ja cilvēki vēršas policijā ar pretenzijām, policijas darbiniekiem ir pienākums noskaidrot konkrēto situāciju apstākļus un pieņemt lēmumu par to, vai "vainīgie" būtu saucami pie administratīvās atbildības.

 

Reklāma
Reklāma

Kā stāsta Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane, savulaik Rīgas domes Sabiedriskās kārtības noteikumos bija paredzēta atbildība par "piedauzīgu uzvedību", taču, atceļot noteikumus, izzuda arī šis punkts, līdz ar to par pretsabiedriskām darbībām, kurām nav huligānisma raksturs, personas pie atbildības saukt nevarēja. Šobrīd Rīgas domes saistošajos noteikumos par mīlēšanos sabiedriskā vietā nekas nav teikts.

 

Taču mīlas apreibinātajiem pašvaldības policija tomēr iesaka apdomāties pirms mīlināšanās publiskās vietās, jo līdzīga veida darbības mēdz piekopt arī senākās profesijas pārstāves, par ko gan paredzēta atbildība. Ar to jārēķinās, ka pieķertiem intīmā brīdī publiskā telpā, var nākties skaidroties ar policijas darbiniekiem, lai pierādītu savu jūtu patiesumu pavasara skurbumā.

 

Jūrmalas pilsētas domes saistošajos noteikumos, sabiedriskās kārtības sadaļā gan ir termins - "nepiedienīga uzvedība". Citāts no noteikumiem: "Par nepiedienīgu uzvedību dzīvojamo namu koplietošanas telpās, sabiedriskajā transportā, pludmalēs u.c. publiskās vietās, ja šādas darbības neatbilst sabiedrībā vispārpieņemtajām morāles un ētikas normām, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz Ls 10, par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, uzliek naudas sodu Ls 10 līdz Ls 25".

 

Policijā gan nevarēja pateikt, kādiem pierādījumiem jābūt, lai kādu pāri sodītu par mīlināšanos un no šīm darbībām kāda persona būtu cietusi. Ar mobilo tālruni fotografēts uzņēmums ar mīlniekiem nekalpos par pierādījumu.

Saistītie raksti