Dzīvespriecīgākais cilvēks pasaulē – vīrietis bez kājām un rokām, un laimīgi precējies

Kamēr mēs sūdzamies par vasaru, kas aizmirsusi ceļu uz Latviju, par to, ka naudas arī šomēnes par maz, un citām lietām, izstāstīsim stāstu, kas, cerams, tevi iedvesmos. Par vīrieti, kas piedzima bez rokām un bez kājām, bet viņš ir prieka pilns!

Niks Vudžičiks - vīrs bez rokām un kājām - pludmalē fotografē savu sievu. Jā, fotografē bez rokām. Ekrānšāviņa foto no video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Niks Vudžičiks - vīrs bez rokām un kājām - pludmalē fotografē savu sievu. Jā, fotografē bez rokām. Ekrānšāviņa foto no video.

 

Niks Vudžičiks ir Austrālijā dzīvojošos serbu izcelsmes puisis. Medijos viņu mēdz dēvēt par dzīvespriecīgāko un iedvesmojošāko pasaules cilvēku, un ne jau velti. Viņš vada lekcijas un izdod ar tām DVD, lai iedrošinātu tos, kas jūtas nepilnvērtīgi. 

 

Vietā, kur jābūt kājām, Nikam ir maza, neattīstījusies pēdiņa ar diviem pirkstiem, taču viņš ir apguvis, kā pārvietoties bez citu palīdzības. Un Niks ir mācījies skolā, beidzis koledžu. Viņš prot rakstīt, darboties ar datoru. 

 

 

Neraugoties uz sava auguma nopietnajiem trūkumiem, Niks Vudžičiks aizraujas ar golfa spēlēšanu un ir pat apguvis sērfošanu uz dēļa! Nikam Vudžičikam ļooti patīk vērot un arī spēlēt (!) futbolu.

 

Video, kurā var redzēt Nika futbola prasmes

 

Pašnāvība neizdodas roku un kāju iztrūkuma dēļ 

Iemācīties patstāvīgi pārvietoties Niks iemācījās tikai 10 gadu vecumā. Līdz tam austrālietim dzīve likusies bez jēgas; 10 gadu vecumā viņš pat mēģinājis izdarīt pašnāvību. „Bieži vaicāju mammai, kāpēc es dzīvoju”, - atklāj Vudžičičs. „Tas bija astoņu gadu vecumā. Viņa nespēja man atbildēt. 10 gadu vecumā es pat mēģināju izdarīt pašnāvību, tomēr jāatzīst, ka to nav viegli paveikt, ja nav nedz roku, nedz kāju. Paldies Dievam, man toreiz nekas neizdevās. Un tad es sapratu, ka jāizbauda viss, ko Dievs man ir devis. Un mana dzīve kardināli mainījās." - citāts no publikācijas portālā www.kasjauns.lv.

 

Ekrānšāviņa foto no www.kasjauns.lv.

Zēns klusībā pie sevis lūdza, lai Dievs apžēlojas un ļauj izaugt rokām un kājām...

10 gadu vecumā es pat mēģināju izdarīt pašnāvību, tomēr jāatzīst, ka to nav viegli paveikt, ja nav nedz roku, nedz kāju. 

Reklāma
Reklāma

 

21 gada vecumā, pabeidzis koledžu, Niks sāka sludināt savu dzīvesveidu tiem, kas jutās nomākti savu nepilnvērtību dēļ. Ar laiku Niks atskārta, ka viņa sasniegumi iedvesmo citus cilvēkus ar īpašām vajadzībām, un viņš sāka novērtēt to, ka Dievs viņam ir dāvājis dzīvību. Puisi ļoti iespaidoja kāda publikācija laikrakstā par vīrieti, kurš stāstīja, kā mācās tikt galā ar savu invaliditāti. Nikam bija 12 gadu, kad mamma izlasīja priekšā šo rakstu. Viņš sajuta, ka pasaulē ir vēl citi viņam līdzīgi cilvēki, kam jāsaskaras ar ārkārtīgi lielām grūtībām.  

 

Vīrietis bez rokām un kājām Niks Vudžičiks.

Stāvot uz galda, Niks Vudžičiks vada savas lekcijas, kas iedvesmo.

 

2005. gadā viņš nodibināja labdarības organizāciju "Dzīve bez locekļiem" (Life Without Limbs), kas palīdz cilvēkiem ar fizisku invaliditāti. Niks ceļo pa pasauli, piedalās konferencēs, stāsta par savu dzīvi un demonstrē, kā bez rokām un kājām tomēr iespējams dzīvot pilnvērtīgi,.

 

Apprecas Niks Vudžičiks, Nick Vujicic

Viņš ir laimīgi precējies!

Ar savu draudzeni Keneju Miaharu Niks apprecējās 2012. gada 10.februārī Kalifornijā, pēc kā sekoja medusmēnesis Havaju salās. 

 

Niks Vudžičics

Niks nevar apķert, bet... var apķert viņu!:)

Skaties video ar smaidīgā pāra dzīves mirkļiem

http://www.youtube.com/watch?v=da5QQSxSsGY 

 

 

 

Rakstam izmantota informācija no www.nickvujicic.com  un www.kasjauns.lv