Veidojam fotorāmīšus no dabas materiāliem!

Ģimenes dienai vetītā pasākumā Bērnu universitātes pasneidzēja Ella Ruicēna kopā ar bērniem darināja brīnišķīgus fotorāmīšus no dažādiem dabas materiāliem. Tie tika veidoti krāsaini, neparasti un dažādu izmēru. Izgatavo bilžu rāmīti arī tu!

Izgatavo neparastus rāmīšus no dabas materiāliem

FOTO: Aigars Hibneris

Izgatavo neparastus rāmīšus no dabas materiāliem

Veidojot rāmīti no dabas materiāliem, tev vajadzēs linu auklas un karstlīmi, čiekurus, kociņus, ķērpjus, gliemževakus, kastaņus, zīles!

Rāmi veido kociņus sienot kopā stūros, sienot pa diviem kociņiem no visām pusēm krustņā. Sien tā, lai ir stabili, bet uzmanies, jo pārāk savelkot rāmis var sašķiebties! Ja neizdodas sasiet pietiekami stipri, vari nostiprināt ar karstlīmi. Eksperimentējot, improvizējot, līmeņojot, sienot un līmējot izveido rāmim detaļu, uz kuras rāmis balstīsies - kājiņu! Lai bildi varētu ievietot rāmītī, stūrīšos savelc aukliņu tīklu, kurā bildi iestiprināt, iepiņķerēt.

 

 

Dekorē, pielīmējot dabas materiālus, pērles, lentiņas, ar karsto līmi, vai pietin tās ar smalku diedziņu! Piestāvēs arī makaroni, kurus vari nolakot ar nagu laku.

Ar špātelēm (saldējuma kociņiem) veidojot rāmīti uzmanīgi jāpietin dabas materiālus pie kociņa ar smalku diedziņu. Gatavās detaļas salīmē kopā vai līmē uz no papīra izgriezta rāmīša!

Reklāma
Reklāma

 

 

Elegantu Foto rāmīti var izveidot arī dažādi izlokot cietu, krāsainu papīra lapu vai plānu kartonu. Bildi iestiprina, iegriežot divus vai četrus iegriezumus ar papīra nazi, kuros iestiprināt bildes stūrīšus. Uz šī rāmīša var arī uzrakstīt novēlējumus, uzlīmēt dekorus un veidot skaistus zīmējumus.