Izgatavo elegantu papīra platmali sev, mammai vai draudzenei!

Uztaisi skaistu, krāsainu un neparastu platmali sev, mammai vai labākajai draudzenei. Esam sagatavojuši pamācību, lai vari izmeģināt!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Cepures izgatavošani tev būs nepieciešams:

  • lielas papīra lapapas;
  • šķēres;
  • cirkulis;
  • līme.

Vispirms tev ir jāsagatavo pamatdaļas - cepures augšpuse, vidus un apakšpuse. 

1. solis Uz papīra lapas ar cirkuli uzzīmē apli un to izgriez. Augšējās detaļas diametram jābūt tik pat lielam, cik apakšējās detaļas iekšējam riņķim. Atceries, ka katram riņķim jāpierēķina klāt 1cm maliņa, kura vēlāk būs jāsalīmē ar citām detaļām. 

2.solis Pēc tam tāda paša izmēra, kā augšējās detaļas aplis, uzvelc arī apli uz vislielākās papīra loksnes vidus. Šim aplim apkārt uzvelc lielo apli, kas veidos platmales malu. Jo lielāka būs tava lapa, jo platāka būs platmale! Atceries mazajam aplītim atzīmēt +1cm maliņu, lai to vari salīmēt ar citām detaļām!

3.solis Vidus detaļas garumu izvēlies, piemērot to mazā aplīša ārējās malas garumam. Biezumu jeb cepures augstumu izvēlies pēc savas gaumes. Lai cepure stabili stāvētu uz galvas, vajadzētu apmēram 7cm platumu.

4.solis Augšpuses detaļai, visapkārt aplim 1cm dziļumā sagriez 1cm platas loksnītes. Tad tās atloki un uzklāj līmi uz vidus detaļas un rūpīgi, lēnām līmē klāt augšējo detaļu tā, lai salaiduma vieta būtu topošās cepures iekšpusē - zem vidus detaļas! Iesākt ir visgrūtāk, tāpēc vari izmantot nedaudz līmlenti!

Reklāma
Reklāma

5.solis Kad augšpuse ar vidus daļu savienota, tad to apgriež tā, ka augšējā detaļa ir uz galda virsmas un apakšējo detaļu var uzlikt virsū! 

6.solis Lielajam aplim viducī sagriez 1cm biezas un 1cm platas strēmelītes, līdzīgi kā to darīji augšpusei.

7.solis Apakšējo detaļu pie vidus stiprina uzzliekot līmi uz vidus detaļas iekšējās malas. Līmējot kopā salaiduma vietas, uzmanies, lai neveidojas šķirbas un līmējot skaties vai taisni ir gan iekšpusē, gan ārpusē.

Kad cepure gatava, vari tai apsiet skaistu lentu un pielīmēt kreppapīra puķes. Vari izveidot cepuri arī ar dažādos izmēros - piemēram, burvju cilindru vai cepuri lellei! Cilindram vidusdaļa būs daudz platāka, bet apakšējās malas šaurākas. Izmērus vari mainīt, tikai atceries, ka augšējai un apakšējai daļai vidus riņķīšiem jābūt vienāda izmēra!