Kustīgi pūkainie bumbuļi! Meistarošanas pamācība

Kustīgām rotaļlietām jābūt ikvienā bērnistabā. Arī mazi bērni priecājas par figūrām, kas liegi kustās, reaģējot uz vieglu vēja plūsmu. Pamēģini pagatavot kustīgu rotaļlietu paša rokām – tas nav grūti!
Meistarosim krāšņus bumbuļus. Foto: www.madredemialma.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Meistarosim krāšņus bumbuļus. Foto: www.madredemialma.com

Lai uzmeistarotu kustīgos pūkainos bumbuļus Tev būs nepieciešams:

- vilnas dzija dažādās krāsās;

- kartons;

- šujamadata ar lielu aci;

- šķēres;

- zīmulis;

- šujamie dieni;

- 2 gab. koka iesmiņi;

- pieskrūvējamais āķis.

 

 

Kā uzmeistarot?

Paņemiet glāzi, uzlieciet otrādi uz kartona un apvelciet kontūru. Apļa vidū ar mazāka diametra glāzi vai monētu uzzīmējiet otru, mazāku apli. Izgrieziet ar šķērēm ārējo un iekšējo apli. Pārzīmējiet iegūto ripu ar caurumu vidū uz kartona un izgrieziet. Tagad jums ir divas vienādas kartona ripas.

 

Reklāma
Reklāma

Uzlieciet tās vienu uz otras, aplieciet ap tām vilnas dzijas pavedienu, sasieniet tā galu mezglā un aptiniet abas ripas ar dziju. Lai darbs veiktos ātrāk, ņemiet šujamadatu ar lielu aci, ieveriet tajā dzijas pavedienu un tiniet to ap kartona apli, līdz pilnībā aizpildīts caurums apļa vidū. Pārgrieziet ar šķērēm dzijas tinumu augšējo daļu starp abām kartona ripām. Aptiniet pavedienu ap dzijas kūlīti starp kartona apļiem un galu sasieniet stingrā mezglā. Novelciet kartona ripas – un pirmais bumbulis ir gatavs. Tas nekas, ka dzijas pavedieni nav vienāda garuma. Iejūtaties griziera lomā un ar šķērēm aplīdziniet bumbuļa formu. 

Tomēr pat visvienkāršākajai rotaļlietai ar vienu bumbuli vien nepietiek. Tādēļ pagatavojiet vēl trīs. Četri bumbuļi nodrošinās kustīgajai rotaļlietai labāku līdzsvaru. 

Varat izmantot gan vienkrāsainus, gan raibus bumbuļus. Variējiet krāsas. Salieciet kopā divus dažādas krāsas dzijas pavedienus vai mainiet tos bumbuļa darināšanas laikā. 

 

Pagatavojiet kustīgās rotaļlietas pamatkonstrukciju no diviem koka iesmiņiem. Viens būs augšējais šķērsstienis, to atstājiet visā garumā. Otru iesmiņu pārdaliet uz pusēm, apsieniet katram stienītim ap vidu diegu un piesieniet augšējā šķērsstieņa kreisajā un labajā pusē tā, lai tie karātos vismaz 10 cm uz leju. Iesieniet abu stienīšu galos bumbuļus un līdzsvarojiet tos. 

 

Lai gatavo rotaļlietu pakārtu, apsieniet ap augšējā šķērsstieņa vidu pieskaņotas krāsas diegu vai vilnas dzijas pavedienu. Atrodiet meitas istabā piemērotu vietu, ja nepieciešams, pieskrūvējiet āķi un pakariniet rotaļlietu.

 

 

Lai veicas meistarošanā!

 

Foto: www.madredemialma.com

Avots: Karolīna Kincela "Tēva un meitas grāmata", www.jumava.lv