Latvijā bērniem pērn doti vārdi Džihads, Maksimiljans Cezars un Nilsmihaels Mariansgabriels

2011.gadā reģistrēti 9,2 tūkstoši jaundzimušo, liecina Latvija Republikas Centrālā statistikas pārvalde. 63 no jaundzimušajiem ir tikuši pie diezgan nedzirdētiem un neparastiem vārdiem, raksta www.nra.lv.

2011.gadā reģistrēti 9,2 tūkstoši jaundzimušo, liecina Latvija Republikas Centrālā statistikas pārvalde. 63 no jaundzimušajiem ir tikuši pie diezgan nedzirdētiem un neparastiem vārdiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

2011.gadā reģistrēti 9,2 tūkstoši jaundzimušo, liecina Latvija Republikas Centrālā statistikas pārvalde. 63 no jaundzimušajiem ir tikuši pie diezgan nedzirdētiem un neparastiem vārdiem.

Pērnā gada laikā reģistrētie neparastie meiteņu vārdi: Lakšmi, Katana, Juna, Lučana, Justinija, Milisa, Abigeila, Jūle, Felize, Manuella, Meredita, Eliška, Arsenija, Šarlīze un Florence. Jaundzimušo vidū ir arī meitenītes, kuras vecāki nosaukuši vairākos vārdos: Kirija Vēja, Sofina Suri, Kolīna Anna, Doreta, Ariana, Hēra Elena, Bella Džūna, Railija Aina, Gabriela Džeina, Kornēlija Amale, Leida Anna, Tasnīma Rasa, Alise Damiāna, Mišela Šīsoma, Šelbija Lilu.

Puišu vidū reģistrēti tādi vārdi kā Ramirs, Renards, Elans, Damirs, Trojs, Abdulhaks, Alesandro, Renē, Orlando, Džihads, Ervands, Ervijs, Franks un Konkords. Arī daži jaundzimušie puisīši tikuši pie vairākiem vārdiem: Maksimiljans Cezars, Lionels Dominiks, Maharrams Hadi, Lenni Ensio, Miks Railijs, Miks Manfreds, Kevins Lauris, Edgars Leonards, Marets, Tristans, Nilsmihaels Mariansgabriels, Dans Arje, Henrijs Evanss, Teodors Olivers un Daniels Dankans, informē Pārdaugavas dzimtsarakstu nodaļas darbiniece Iveta Danušaite.

Kopumā Latvijā reģistrētas 30 meitenes ar vārdu Juna, četras ar vārdu Doreta, 143 vārdā Ariana, trīs - Justinija, septiņas - Milisa, Abigeila un Jūle, divas vārdā Gabriela Džeina, Meredita, Arsenija un Florence, un ir reģistrēti seši puiši vārdā Ramirs un Alesandro, 60 ar vārdu Renards, 111 - Elans, 112 - Damirs, 22 - Renē, divi vārdā Trojs un Marets, 14 - Tristians, 10 - Orlando, 9 - Ervijs, 7 - Franks un trīs ar vārdu Ervands. liecina pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes dati.

 

IZLASI ARĪ: Populārākie zēnu vārdi Anglijā. TOP 100

Populārākie meiteņu vārdi. Anglijas TOP 100

Reklāma
Reklāma

 

Avots: www.nra.lv