Vai ģimenes ārsts var izsniegt atbrīvojumu no 9. klases eksāmeniem?

"Vai ģimenes ārsts var izsniegt atbrīvojumu no 9. klases eksāmeniem, ja ir pamatojums, kādēļ bērns nevar kārtot šos eksāmenus?" portālam LVportals.lv jautā A.
Likumā stingri atrunāts, kurš un kādos gadījumos var izsniegt atbrīvojumu no eksāmeniem.

FOTO: Shutterstock.com

Likumā stingri atrunāts, kurš un kādos gadījumos var izsniegt atbrīvojumu no eksāmeniem.

Ministru kabineta noteikumi paredz, ka 9. vai 12. klases izglītojamo no valsts pārbaudījumiem par pamatizglītības vai vispārējās vidējās izglītības ieguvi atbrīvo ar lēmumu, kuru pieņem izglītības iestādes vadītājs, pamatojoties uz šādiem dokumentiem:

  • pilngadīga izglītojamā vai nepilngadīga izglītojamā likumiskā pārstāvja iesniegumu, kas izglītības iestādē iesniegts ne vēlāk kā mēnesi pirms izglītojamā pirmā valsts pārbaudījuma norises dienas attiecīgajā mācību gadā atbilstoši normatīvajiem aktiem par valsts pārbaudes darbu norises laiku attiecīgajā mācību gadā;
  • ģimenes (vispārējās prakses) ārsta izsniegtu izrakstu, kas sagatavots saskaņā ar normatīvajiem aktiem par medicīnisko dokumentu lietvedības kārtību, ar ieteikumu atbrīvot izglītojamo no valsts pārbaudījumiem, nenorādot diagnozi un slimības anamnēzi.

 

Tātad, lai izglītojamo varētu atbrīvot no 9. klases eksāmenu kārtošanas, ir nepieciešams atbilstošs, ģimenes ārsta izsniegts izraksts.

 

Reklāma
Reklāma

Ģimenes (vispārējās prakses) ārsts izrakstu izsniedz, ja izglītojamais veselības stāvokļa dēļ uz laiku vai pastāvīgi zaudējis spējas kārtot valsts pārbaudījumus. Arī te nianses likumā ir atrunātas. 

Vairāk lasi ŠEIT

 

Avots: LVportals.lv, Sarmis Mikuda

Saistītie raksti