Krājat naudu kopīgam mērķim!

Izveidojat krājkasi, kurā visa ģimene krājiet naudu kopīgam mērķim - ceļojumam, jaunam dīvānam, dzimšanas dienas ballītei, bērnu istabas remontam vai brīvdienu atrakcijām.

Krājat naudu kopīgam mērķim!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izveidojat krājkasi, kurā visa ģimene krājiet naudu kopīgam mērķim - ceļojumam, jaunam dīvānam, dzimšanas dienas ballītei, bērnu istabas remontam vai brīvdienu atrakcijām.

Krājkasi varat nopirkt veikalā vai uztaisīt. Pavisam vienkārši to varat izdarīt, izmantojot kastīti ar vāku, to aizlīmējot un izgriežot nelielu caurumu, pa kuru ielikt naudu. Mazliet sarežģītāk būtu izgatavot to no papīra, līmes un balona. 

Nepieciešams:

  • balons;
  • PVA līme;
  • avīzes vai parasts papīrs.
Reklāma
Reklāma

Izgatavošana: 
Piepūtiet balonu un kārtīgi to aizsieniet. Labāk izvēlieties nelielu balonu, vai arī lielo piepūtiet tikai nedaudz, viss atkarīgs no tā, cik lielu krājkasi taisīsiet. Saplēsiet papīru vai avīzi nelielās strēmelēs un ar tām aplīmējiet balonu, atstājot nelielu virsmu nenoklātu, lai vēlāk pa to varētu ielikt naudu. Ļaujiet līmei nedaudz nožūt un tad atkal līmējiet papīra strēmeles. Kad līme izžuvusi un balons kļuvis ciets, ar ar adatu pārduriet balonu, ja izdodas izņemiet balonu ārā. Krājkase gatava!

Bērni to var izkrāsot, aplīmēt vai apsiet lentītes. Kad tas izdarīts kopīgi izlemiet, kam krāsiet naudu. Arī bērni var iesaistīties naudas krāšanā, piemēram, mudinot neiztērēt visu piešķirto kabatas naudu.