Pēdējās dienās slimnīcā nonāk netipiski daudz bērnu ar smagām galvas traumām. VIDEO

Pēdējās nedēļas laikā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) reanimācijas nodaļā ievesti pieci bērni ar smagām galvas traumām. Pēc ārstu teiktā, dažiem no mazajiem pacientiem nopietnas sekas paliks uz visu mūžu, ziņo www.lsm.lv.

Pērn bērnu slimnīcā ar galvas traumām nonākuši vairāk nekā 2000 mazo pacientu. Teju sešiem simtiem bērnu traumas bijušas tik smagas, ka nācies ārstēties stacionārā.

FOTO: Shutterstock.com

Pērn bērnu slimnīcā ar galvas traumām nonākuši vairāk nekā 2000 mazo pacientu. Teju sešiem simtiem bērnu traumas bijušas tik smagas, ka nācies ārstēties stacionārā.


“Divi ir pirmsskolas vecuma bērni, kurus notrieca automašīna. Viens ir pusaudzis, kurš bija pasažieris automašīnu sadursmē, viens bija pasažieris, kurš vizinājās ar motociklu, un vēl bija meitene, kas nejauši nokrita no velosipēda un salauza galvaskausu,” nelaimes uzskaita reanimatologs Reinis Balmaks.
“Pieci bērni nedēļas laikā - tas ir ļoti daudz. Parasti mums ir aptuveni 10 gadā tādi, tik smagas traumas,” salīdzina ārsts.


Pērn bērnu slimnīcā ar galvas traumām nonākuši vairāk nekā 2000 mazo pacientu. Teju sešiem simtiem bērnu traumas bijušas tik smagas, ka nācies ārstēties stacionārā. Aizsargķiveres varētu pasargāt bērnus no paliekošām sekām pēc kritiena no velosipēda vai skrituļdēļa, tomēr reanimācijas ārsti atzīst, ka regulāri saskaras ar gadījumiem, kad pie bērna traumām vainojama vecāku bezatbildība.

 


LASI ARĪ: Bērns nokrita no liela augstuma. Cik nopietni viņš ir cietis?

Kā pareizi rīkoties, ja bērns piedzīvo smagu kritienu no velosipēda vai skeitborda

Vecāki, atcerieties vienmēr mašīnā piesprādzēt bērnus!

Reklāma
Reklāma

 

Atsākoties mācību gadam, Valsts policija aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem un rēķināties, ka bērni mēdz būt neaprēķināmi un izklaidīgi.
Tāpat jāņem vērā, ka pie mācību iestādēm atgriezušies pa vasaru noņemtie ātruma ierobežojumi.
Vecākiem, kas bērnus uz skolu ved ar auto, jārēķinās, ka piektdien, stāvot krustojumā, pie loga var pieklauvēt kārtībsargs uz motocikla. Mācību gada sākumam veltītā reidā Valsts policija pastiprināti kontrolēs, vai bērni automašīnās ir piesprādzēti un izmanto auto sēdeklīšus.

Avots: www.lsm.lv