Kādā vecumā un kurus Latvijas bērnu raidījumus piedāvāt bērnam? Apkopojums

Dažādos televīzijas kanālos un interneta platformās pieejama plaša izzinošu un izklaidējošu raidījumu programma visu vecumu bērniem, starp kuriem ir arī tepat, Latvijā, radīti krāšņi raidījumi. Mammamuntetiem.lv apkopoja lielāku un mazāku bērnu iemīļotākās pašmāju TV pārraides.
Jāteic, šos raidījumus ar aizrautību skatās arī pieaugušie.

FOTO: Publicitātes foto

Jāteic, šos raidījumus ar aizrautību skatās arī pieaugušie.

“Mazā Mula lielajā mākslas pasaulē” – Tet Tv un Tet TV+

Raidījums pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem, kurš aizraujošā veidā mazos skatītājus iepazīstina ar latviešu mākslas pasauli, rosina iztēli un atver radošumu.

Raidījuma jaunā sezona piedāvā 10 savstarpēji nesaistītus piedzīvojumus, kuriem iedvesma rasta latviešu gleznotāju darbos. Tie mazajiem skatītājiem ļaus identificēties ar galveno varoni Mazo Mulu, un viņu zinātkārei, kā arī nezināšanai piešķirs nozīmīgu lomu. Iemīļotais kaķītis Bricis būs klātesošs visos piedzīvojumos un neliegs savus padomus ne Mulai, ne mazajiem draugiem pie ekrāniem. Jaunās epizodes atklās arī nozīmīgus noslēpumus par Mulas maģiskajām spējām un burvju atribūtiem. Šie atklājumi noderēs visiem mākslas mīļotājiem. 

 

“Ucipuci” – "LMT Viedtelevīzijā” un internetā

Interaktīvs, izglītojošs un izklaidējošs raidījums skatītājiem vecumā no trīs līdz astoņiem gadiem, kura galvenie tēli – pūce Ucipuci un zēns Krišs – balstīti Zanes Zustas grāmatas "Ucipuci meklē mājas" motīvos. Raidījums pieejams "LMT Viedtelevīzijā”, kā arī atsevišķas sērijas skatāmas YouTube.

 

“Ričijs Rū un internets” – Tet TV+ un internetā

Raidījums radīts, lai palīdzētu vecākiem un pedagogiem veicināt bērnu digitālo drošību, un tas ir daļa no Tet sociālās iniciatīvas “Tet skoliņa bērniem”, ko papildina radoši uzdevumi, kas bērniem vieglā un saistošā veidā ļauj izzināt vairāk – tas viss pieejams ikvienam digitālajā platformā www.digitaladrosiba.lv. Raidījuma sērijas pieejamas arī Tet TV+, katru ceturtdienu pievienojot 2 jaunas sērijas. 

 

“Tutas lietas” – svētdienās plkst. 9.00 LTV 1 un internetā 

Pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērnu iemīļots raidījums, kuram rit nu jau 9. sezona. Galvenā varone Tuta kopā ar savu draudzeni Lapsu un viņas radinieku – Āfrikas lapsu Feneku – atklāj dažādu lietu burvību, mācās un izzina pasauli. Citu sezonu sērijas pieejamas LMT straume, ltv.lv, YouTube kanālā Ausma. 

Reklāma
Reklāma

 

“Bardaks bēniņos” – sestdienās plkst. 9.15 LTV 1 un internetā

Kā jau daudzās mājās un to bēniņos, arī šajos ir sastopams īsts Bardaks. Viņš jauc visu lietu kārtību, regulāri pazaudē domas, garastāvokli un kopumā jūtas apjucis. Tādēļ bērni ik dienu nāk uz bēniņiem, lai jautri pavadītu laiku un mēģinātu palīdzēt Bardakam ieviest kaut nelielu skaidrību par to, kāpēc mēs esam tik dažādi, kā rodas zvaigznes, kā strādā internets, ko iesākt ar emocijām, kā dalīties ar māsām un brāļiem, 

 

kā rūpēties par mājdzīvniekiem, kā uztaisīt robotu, kā nepārēsties saldumus, kā šķirot atkritumus un sasaldēt visu, kas apkārt. 

 

Bardaks bērniem savukārt māca, kā nebūt perfektiem un nebaidīties būt atšķirīgiem, dabiskiem un cilvēcīgiem. Noskaidrot lielās patiesības un rūpēties par mazajiem dzīves priekiem bērniem un Bardakam palīdz bēniņos esošie priekšmeti: radošām idejām un emocijām pilnā Burka, ar aso prātu un mēli apveltītā Adata, pasaulei, mūzikai un ziņām atvērtais Radio, kā arī mazliet noputējušais un vientuļais Zābaks. Skatāms arī YouTube.

 

“Urga Urda” – sestdienās plkst. 9.15 un 9.35 LTV 1 un internetā

Zvērīgi priecīgs izziņas seriāls bērniem. Urga ir ātra, viņa ir gudra, un viņu visu laiku zinātkāre urda. Urgai ļoti patīk koki. Viņai patīk ar tiem spēlēties, patīk tajos rāpties, patīk kokus nogaršot un reizēm arī nozust kokos. Un vēl Urgai patīk iet skolā. Lai mācītos un kopā ar draugiem darītu blēņas. Dzīvespriecīgā suņu meitene Urga kopā ar savu saimnieci Helēnu dodas izzināt Latvijas dabu. Astoņu sēriju ciklā viņas sāk iepazīt Latvijas kokus un dažādas dzīvas radības. Katra raidījumu cikla “Urga urda” sērija sastāv no divām daļām: “Urga kokos” un “Urgas blēņu skola”. Raidījuma scenārija autore ir populārā bērnu grāmatu autore Luīze Pastore.

 

Saistītie raksti