Mans bērns joko

Iesūtījusi Gita Gerenovska

Ilustrators: Jānis Beķeris.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustrators: Jānis Beķeris.

Ar ar meitu Viktoriju iepērkamies veikalā Rimi, kur iedeva labestības dienas sirsniņu, tāpēc ka ziedojām dažas kapeiciņas bērniņiem. Viktorija prasa, kas uz sirsniņas rakstīts. Es atbildēju: "Izlasi pati, tu tak māki!" Pēc tam kravājam iepirkumus maisos, bet meita sirsniņu aizmirsa paņemt. Es viņai saku: "AIZMĀRŠA, tu sirsniņu aizmirsi!" Viktorija atbild: "Ak tad tas tur bija uzrakstīts!!!

Kauguros izlikts plakāts, ka drīzumā tiks celta baznīca. Viktorija iesaucas: "OOOoo, tur varēs tad iet mācīties un gulēt!"

Griežu Viktorijai nadziņus. Griežu un saku: "Tev rokas līp (pirm tam ēda mandarīnus)!" Viktorija izbrīnīti saka: "Man līp rokas klāt pie šķērēm?"

Viktorijai jautāju: "ko tu ēdi šodien bērnuārzā launagā?" Viktorija atbild: "Piepūšamo." Es izbrīnīta jautāju: "Kādu piepūšamo?" Viktorija: "Nu to rozā piepūšamo." Tad es sapratu ka runa ir par uzpūteni.

Meitai bija jādodas uz baseinu, bet mums nebija peldcepurītes, skolotaja teica, ka var baseinā uz vietas nopirkt. Tāpēc iedevu Vikai 5 LVL, ieliku maciņā, un teicu, lai ar tad tur nopērk... Bet Viktorija sašutusi saka: "Kāpēc tu man dod to papīrīti? Es taču tev naudiņu prasīju, naudiņu tak vajaga, nevis papīrīti!" (Naudiņas Viktorijas uztverē ir santīmi, skanošie )

Es Viktorijai prasu, lai grāmatiņā parāda, kāds izskatās "A" burtiņš. Viktorija dīvaini paskatās uz manu un man atbild: "Nu, maaaaaaaaaaamu, tu tik liela un nezini kāds izskatās A burtiņš, ka tev priekšā jārāda?"

Saku Viktorijai, ka drīz pie manis atbrauks sen neredzētā draudzene! Viktorija man jautā: "Vai tu ar viņu vārīsies?" (Citreiz, kad Viktorija runā es saku, lai beidz tak vārīties!)

Bija pienācis tas brīdis, kad Viktorijai vajadzēja izraut pirmo zobiņu!  Tad nu bijām pie zobārsta. Pēc lielā notikuma tētis zvana un jautā: "Kā lielai meitiņai iet!" Pēc tam Viktorija man jauā: "Vai tētis prasīja, vai es veca jau esmu?"

Pa TV rāda muzikālos klipus. Viktorija tētim prasa: "Kas tas ir?" Tētis atbild: "Klips." Meita jautā: "Vai klips onkulis?"

Pastaigājoties Viktorija jautā: "Kad būs sniegs?" Es saku:"Kad būs auksti, kad būs ziema, tad arī būs sniegs." Viktorija turpina: "Vai ziema būs tad, kad būs rudens?"

Staigājamies. Viktorija paskatās augšā uz koku lapam un saka: "Vai tur aug mellenes?" Es saku, ka NEE, jo mellenes kokos neaug. Tad Viktorija saka: "Bet es taču tev nejautāju par koku, bet par lapām."





 

Reklāma
Reklāma