Jaunieši braukā, pieķērušies vilciena sastāviem

Šovasar pusaudži kultivē jaunu dzīvībai bīstamu nodarbi —  braukšanu ar elektrisko vilcienu, turoties ārpusē pie pēdējā vagona. Tādi gadījumi novēroti gan Ogrē, gan Jūrmalā, raksta nacionālo ziņu portāls www.kasjauns.lv.

Foto: baltaisruncis.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: baltaisruncis.lv

Jūrmalnieki orgēniešu pēdās
Kasjauns.lv jau rakstīja, ka maijā vairāki Ogrē dzelzceļu malā dzīvojošie novērojuši savdabīgas jauniešu izpriecas. Lai aizbrauktu līdz vajadzīgajai pieturai, jaunieši pieķeras vagona aizmugurē un tādā veidā nokļūst galapunktā. Divi šādi „zaķi” pat bija nonākuši policijas iecirknī.

Policisti saņēma ziņojumu, ka virzienā no Ciemupes uz Ogri brauc vilciens, kura aizmugurē pieķērušies divi jaunieši. Ierodoties Ogres stacijā, pašvaldības policijas darbinieki aizturēja abus jauniešus (dzimuši 1991. un 1992. gadā), kuri bija uzkāpuši uz āķa vilciena aizmugurē. Viņi paskaidroja, ka pietrūcis naudas biļetei, tādēļ abi no vilciena izsēdināti un nolēmuši ceļu turpināt vilciena aizmugurē, pieķeroties pie vagona.

Šādu bīstamu nodarbi tagad praktizē arī Jūrmalas pusaudži. Portālā baltaisruncis.lv kāds aculiecinieks raksta: „Braucot ar auto pāri Dzintaru viaduktam Jūrmalā, pamanīju, ka no Dzintaru dzelzceļa stacijas izbraukušajam vilcienam šis tas aizmugurē neparasts. Īsti saskatīt nevarēju.
Skaidrāka aina pavīdēja pie Majoru stacijas, kur varēja redzēt trīs pusaudžus, kuri savdabīgā veidā nolēma ietaupīt uz biļetes rēķina - uzkāpuši vilciena aizmugurē uz sakabes āķa nolēmuši pavizināties. Bildē var redzēt vilcienu, kas piestāj Majoru stacijā.
Laikam jau jebkuram normāli domājošam indivīdam un „Latvijas Dzelzceļa” darbiniekiem it īpaši būtu ko teikt par šādiem gājieniem, bet jāpriecājas, ka viss beidzās labi. Šoreiz. Vismaz vilciens Dubultos aizbrauca garām un jaunie pašnāvnieki aizmugurē vairs nebija.
Dārgie tēti un mammas — iedodiet savām atvasēm naudu vilciena biļetei un paskaidrojiet, kas var notikt, ja šādi jokojas ar vilcienu!”

Autors: Elmārs Barkāns, www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma