Mobilais bērna uzraugs ziņos vecākiem, kur atrodas viņu bērni

Bērnu aizsardzības dienā – 1. jūnijā Latvijā oficiālu darbību uzsāk Mobilais bērna uzraugs, ko izstrādājuši skolu sociālais mācību tīkls Mykoob Latvia sadarbībā ar izsekošanas tehnoloģiju līderiem Latvijā  –  Izseko.lv.

Reklāmas foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Reklāmas foto

Sistēma ļaus vecākiem ar mobilā telefona un interneta palīdzību noteikt bērna atrašanās vietu. Latvijā tāda iespēja piedāvāta pirmoreiz, bet daudzviet pasaulē šāda sistēma darbojas jau vairākus gadus un ir ļoti populāra. Lai pieslēgtu iespēju sekot bērna atrašanās vietai, būs jānosūta sms gan no vecāku, gan bērna telefona, tātad sekošanai ir nepieciešama bērna piekrišana. Sistēma darbosies Mykoob.lv sistēmā, īpaši izveidotā vietnē – KurKur.lv un drīzumā būs pieejama arī draugiem.lv. Pagaidām, atrašanās vietu ir iespējams noteikt LMT un Okartes klientiem, taču sekot varēs jebkurš. Sistēmas izstrādātāji cer, ka pārskatāmā nākotnē, šo iespēju piedāvās arī citi operatori.

Ģirts Ļaudaks, Mykoob Latvia valdes loceklis „Bērnu drošības jautājums ir vienmēr bijis ļoti aktuāls temats, par to plaši tiek runāts semināros, kongresos un citos publiskos saietos. Jebkurš vecāks uztraucas par sava bērna drošību un šad tad rodas interese vai bērns šobrīd ir tur kur viņam jābūt, taču ne vienmēr ir iespējams būt blakus, lai pārliecinātos par to ka viņš tiešām ir skolā, futbola treniņā, vai pie draugiem. Manuprāt, mobilais bērna uzraugs ir lielisks pakalpojums, kas vecākiem ļaus justies drošāk, turklāt tas ir unikāls ar to, ka ir pieejams ļoti plašai sabiedrībai – mūsdienās pat sākumskolas vecuma bērni lieto mobilos telefonus. Protams, ir ļoti šaura robeža starp spiegošanu un sekošanu, tādēļ šis serviss tiek balstīts uz bērnu un vecāku savstarpējo uzticēšanos – lai to pieslēgtu, ir nepieciešams bērna apstiprinājums no mobilā telefona” stāsta Ģirts Ļaudaks

Atrašanās vietas precizitāte ir atkarīga no mobilā telefona operatora sniegtajiem datiem, kas nozīmē, ka tiek noteikts rādiuss, kurā atrodas mobilais telefons, nevis precīza atrašanās pozīcija. Pakalpojums darbojas visā Latvijas teritorijā, taču lielāka precizitāte tiek nodrošināta vietās kur ir vairāk torņi, tātad Rīgā un citās lielākās pilsētās. Sistēmai nav tehnoloģisku ierobežojumu – nav nepieciešams īpašs aprīkojums, tā darbojas arī ar visvecāko modeļu telefoniem bez jebkādiem papildus pieslēgumiem.

Izseko.lv valdes priekšsēdētājs Reinis Kūla ir gandarīts. „Ideja par šādas sistēmas izveidi izseko.lv komandai bija jau sen, tagad mēs esam atrisinājuši arī tehnoloģiskos šķēršļus un esam to realizējuši praksē. Pagaidām tā darbojas LMT tīklā, bet mēs ceram, ka drīzumā šo iespēju piedāvās arī citi operatori. Jāsaprot arī, ka neviena sistēma nav ideāla, un arī šai ir savi ierobežojumi - telefonu var pazaudēt, tas var būt izslēgts vai ārpus zonas, tomēr tas ko mēs piedāvājam ir daudz, daudz vairāk nekā pilnīga neziņa. Vienīgā tehnoloģija, kas daļēji spēj pasargāt bērnus mūsu vietā, ir drošības josta automašīnā, bērnu uzraudzības sistēma nesargā, bet sniedz svarīgu informāciju par bērna atrašanās vietu. Iedomājieties pavisam vienkāršu, ikdienišķu situāciju – ir zināms, ka bērns pēc skolas dodas pie draugiem un norunātajā laikā neierodas mājās. Telefonu, protams, viņš pēc skolas ir atstājis klusuma režīmā līdz ar to nav sazvanāms un vecāki ir panikā – kas gan noticis? Ielūkojoties mūsu sistēmā vecāki redzēs, kur viņš visticamāk atrodas un varēs justies droši” uzskata Reinis Kūla.

Ienāc un paskaties!
www.kurkur.lv

Reklāma
Reklāma