Šodien bērnu aizsardzības diena. Sarīko svētkus ģimenē!

1. jūnijā  visā pasaulē atzīmē starptautisko bērnu aizsardzības dienu. Tas ir iemesls sarīkot svētku vakariņas un padarīt kopā ar bērnu kaut ko tādu, kas viņu iepriecina!

Foto iesūtījusi Baiba B.Ločmele, mammam.lv reģistrētā mamma

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto iesūtījusi Baiba B.Ločmele, mammam.lv reģistrētā mamma

Starptautiskās bērnu aizsardzības dienas aizsākumi ir meklējami 1925. gadā Ženēvā, kur norisinājās Pasaules konference par bērnu labklājību. Pirmā Starptautiskā Bērnu aizsardzības diena tika atzīmēta 1950. gadā, kā diena, kas īpašu svētku veidā veltīta speciāli bērniem. Kopš tā laika Starptautiskā Bērnu aizsardzības diena ir kā nemainīga tradīcija daudzās pasaules valstīs, un šajā dienā visā pasaulē notiek dažādi pasākumi, kas veltīti bērniem, sniedzot prieku un sajūtu, ka šī ir viņu diena.

Paralēli svētkiem, kad ļauj bērniem izpausties, noris dažādi bērnu pasākumi un raidījumi, tiek rīkotas arī konferences un atgādinājumi par bērnu drošību un vardarbības apturēšanu. Joprojām, vairākās ģimenēs, bērni tiek audzināti ar siksnas palīdzību. Saskaņā ar statistikas datiem, tieši vasaras periodā strauji pieaug negadījumu skaits, kuros cieš bērni. Lielākajā daļā šo gadījumu bērni ir bijuši atstāti bez pieaugušo uzraudzības. Joprojām ir vecāki, kas vienkārši nerūpējas par saviem bērniem. Rīgas Bāriņtiesa šā gada četros mēnešos no ģimenēm ir izņēmusi jau 56 bērnus.

Tāpēc paralēli svētkiem portāls mammam.lv/tetiem.lv aicina: Mīli un sargi savu bērnu!
Sarīko svētku vakariņas! Pasaki bērnam, ka mīli viņu un pavadiet kopā brīnišķīgu vakaru!

Izziņai:
Angliski šī diena tiek dēvēta vienkārši Children’s Day jeb Bērnu diena, kas tiek svinēta dažādās pasaules valstīs un dažādos laikos – 1. jūnijā Starptautiskā bērnu diena (International Children’s day), bet 20. novembrī Vispārējā Bērnu diena (Universal Children’s day). Šie ir svētki, veltīti bērniem, kas paralēli iezīmē arī skolas beigas un vasaras sākumu.

Vai tu zini, kādas ir tava bērna tiesības un pienākumi?

Reklāma
Reklāma