Chilli con caarne (meksikāņu čilli!)

 14. jūlijs 2009 21:00 Recepte

 

Viens no slavenākajiem meksikāņu virtuves vēstniekiem. Izmantojam maltu liellopa gaļu, bet nebūs ne vainas arī jauktai vai cūkas gaļai. Ja gaļa treknāka, tās apcepšanai papildus nav vajadzīgas taukvielas.

Viena šī ēdiena porcija izmaksās Ls 0,80


Šis ēdiens būs gatavs 20 minūtēs! Foto: Imants Ķīkulis


 

4 porcijas

Pagatavošana:

1. Dziļā pannā sakarsē eļļu un apsutini ķiploku. Neļauj apbrūnēt, jo tas var kļūt rūgts. Pievieno sīki sagrieztu pipara pāksti.
2. Pievieno malto gaļu un ar dakšiņu sadrupini. Cep, līdz tā nedaudz apbrūnējusi.
3. Pievieno pupiņas un tomātus. Iemaisi baziliku. Ļauj, lai mērce uzmet kārtīgu burbuli. Sasāli pēc patikšanas. Pasniedz karstu.
Nebaidies no čili asumiņa! Tas palīdzēs tavai vielmaiņai darboties ņiprāk!

Der zināt!
Vielu, kas rada dedzinošo sajūtu mutē, ēdot piparus, sauc par kapsaicīnu. Tā arī ir galvenā piparu gāzes sastāvdaļa. Piparu stiprumam pat ir mērvienība – SHU. Atceries – jo mazāks pipariņš, jo tas spēcīgāks!

 

Recepte Ieva Salmane stils Ilze Dušele žurnāls Garšīgs 

Sastāvdaļas

1. Sāls
2. Konservēti tomāti savā sulā
400 g kārba
3. Sauja bazilika lapiņu
4. Malta liellopu gaļa
300 g
5. Sīki sakapāts ķiploks
2 daiviņas
6. Sarkanā čili pipara pāksts
1/2 gab
7. Eļļa
1 ēd.k.