Meita uzvarējusi Nīderlandes tiesā māti, kura publicējusi savu mazbērnu foto sociālajos tīklos

Nīderlandes tiesa atzinusi par vainīgu sievieti, kura "Facebook" un "Pinterest" publicējusi savu mazbērnu fotogrāfijas. Sievietes meita to uzskatījusi par Vispārīgās datu aizsardzības regulas pārkāpumu un, nespējot ar māti vienoties, iesūdzējusi viņu tiesā, ziņo BBC.

 

FOTO: Shutterstock.com

Nīderlandes tiesa uzdevusi sievietei no sociālajiem tīkliem izņemt visas mazbērnu fotogrāfijas vai arī maksāt sodu 50 eiro apmērā par katru dienu, kurā viņa nepilda tiesas rīkojumu.

Lai gan Eiropas Savienības Vispārīgā datu aizsardzības regula neattiecas uz personīgām fotogrāfijām un bilžu apstrādi mājsaimniecībā, šajā gadījumā uzskatāms, ka fotogrāfijas ir pieejamas plašākai auditorijai un var nonākt trešo personu rokās.

Meita vairākkārt bija personīgi lūgusi māti izņemt viņas bērnu fotogrāfijas no sociālajiem tīkliem, bet viņa nav klausījusi, tāpēc sieviete lēmusi vērsties tiesā, kas lēmusi, ka lieta ietilpst ES Vispārīgās datu aizsardzības regulas darbības jomā.

Reklāma
Reklāma

Ja vecmāmiņa vēl kādu reizi izdomās publicēt mazbērnu bildi, viņai atkal būs jāmaksā 50 eiro naudas sods par katru dienu, kurā attēls pieejams publiskai apskatei.

"Es domāju, ka šis tiesas lēmums pārsteigs daudzus cilvēkus, kuri, iespējams, pārāk daudz nedomā, pirms soctīklos publicē bildes," BBC sacīja jurists tehnoloģiju jautājumos Nils Brauns.