Māte novērš iespējamu skolas slaktiņu ASV, policijai ziņojot par savu 17 gadus veco dēlu

Drosmīga māte Vašingtonā policijai nodevusi savu 17 gadus veco dēlu pēc tam, kad puiša pierakstu kladē izlasījusi par viņa plāniem skolā sarīkot slaktiņu, ziņo "CBS News".

Nikola, kura nodevusi savu dēlu policijai (Foto: Ekrānuzņēmums no CBS News video)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nikola, kura nodevusi savu dēlu policijai (Foto: Ekrānuzņēmums no "CBS News" video)

Nikola, kura izvēlējusies neatklāt savu uzvārdu, intervijā pastāstījusi par to, kā uzzinājusi dēla plānus, un kāpēc nolēmusi pret savu atvasi vērsties policijā.

"Es pazīstu daudzus, kuri apmeklē Koledžas laukuma vidusskolu. Viņu dzīves būtu mainījušās uz visiem laikiem," stāsta Nikola. "Tas ir postoši. Es zinu, ka darīju visu, kas bija manos spēkos, un es izdarīju pareizo izvēli."


Par 17 gadus vecā dēla asiņainajiem nodomiem viņa uzzinājusi, izlasot viņa personīgo dienasgrāmatu. Puisis bija izvēlējies zīmīgu datumu - 2020.gada 20.aprīli. Šajā datumā apritētu 21 gads kopš 1999.gada apšaudes Kolumbainas vidusskolā Kolorādo štatā. Toreiz divi skolnieki Ēriks Hariss un Dilans Klebolds nogalināja 12 skolēnus un vienu skolotāju, ievainojot 24. Pēc slepkavībām abi slaktiņa plānotāji izdarīja pašnāvību.

Zēns bērnībā

Kolumbainas vidusskolas slaktiņš ir upuru skaita ziņā ceturtā traģiskākā apšaude skolā ASV vēsturē.

Tālāk Nikolas dēls sīki aprakstījis savus nodomus, atklājot, ka gatavojas uzspridzināt bumbas un sarīkot apšaudi, lai "nošautu ikvienu savā ceļā" un "izpildītu nāvessodu izdzīvojušajiem".

Kad Nikolai jautā, kā viņa jūtas pēc sava dēla nodošanas policijai, sieviete atbild, ka "tā, it kā būtu izdarījusi ko nepareizu". Tomēr policija uzstāj, ka sieviete rīkojusies ļoti pareizi.

Reklāma
Reklāma

"Viņa ir ļoti drosmīga," stāsta policijas priekšnieks Trojs Tomarass. "Šis viņai ir ļoti emocionāls brīdis. Viņa ļoti mīl savu dēlu." Puisis aprakstījis to, kā nogalina cilvēkus, un šādas darbības nav uzskatāmas par normu, atgādina Tomarass.

Policists

Nikola atceras, ka ilgi šaubījusies pirms ziņošanas likumsargiem. Viņas dēls taisnojies, ka rakstītais bijis vien radošs izpausmes veids, tas viss esot "tikai stāsts". Nikola nojautusi, ka kaut kas nav kārtībā, jo dēls cīnījies ar depresiju: "Es uztraucos par viņa garīgo veselību, viņam vajadzīga palīdzība." Nepilngadīgais puisis pašreiz atrodas ieslodzījumā, un, kā uzskata Nikola, cietumā viņam ir daudz drošāk, nekā skolā.

Neskatoties uz notikušo, viņa aizvien savu dēlu mīl. Nikolas dēls pēc izteiktajiem draudiem kopš septembra beigām atrodas ieslodzījumā.

 

Avots: Jauns.lv