25 idejas bērna ballītei un ikdienas rotaļām

Vēlējumu rakstīšana uz akmeņiem, telpas dekorēšana ar baloniem, kas pārtapuši ogās, sacensības ar ledus gabaliņiem, kuros iesaldētas ogas – ir tik daudz iespēju, kā ikdienas spēles pārvērst par svētkiem un svētkus – par lielu jautrību! Jautri nenozīmē dārgi! Idejas konkursam „Kas manam bērnam izraisa lielāko prieku” iesūtījusi mammamuntetiem.lv lasītāja Anastasija Hahaļeva.

Smaržīgi un skaisti uzraksti veidojas no apelsīniem un krustnagliņām.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Smaržīgi un skaisti uzraksti veidojas no apelsīniem un krustnagliņām.

 

Mani sauc Anastasija. Es esmu mamma Kamillai, kurai nesen palika 2 gadi. Praktiski katru dienu savam bērnam mēģinu izdomāt kaut ko jaunu un interesantu, ar ko viņu izklaidēt. Vienmēr izmantoju kaut ko no tā, kas ir pa rokai. Tas reizē ir vienkārši, lēti, ātri un visu laiku ir kaut kas jauns.

Protams, kad runa ir par svētkiem, tad vajag nedaudz vairāk laika un fantāzijas, lai visu sagatavotu.

 

Manas idejas:

1. Ja mājās ir daudz krāsainu pogu, tad bērniem tās patīk sašķirot pēc krāsām.

Caur pogu caurumiem izvērt lentīti uz ātrumu vai arī uztaisīt aproci.

2. Ar veļas knaģu palīdzību uz apļveida kontūras var uztaisīt saulīti. Veļas knaģus var izmantot arī, uzspraužot tos uz mīkstām mantiņām un izveidojot dzīvnieciņiem ausis.

3. Vai arī vienkārši piestiprināt pie žurnāla vai lapas – uz ātrumu.

4. Vēl viens variants - dažādu krāsu knaģus salikt attiecīgas krāsas kastēs.

5. Protams, bērnus vienmēr iepriecinās ziepju burbuļi. Ar tiem, starp citu, vienmēr iznāk smukas bildes.

6. Bērniem patīk zīmēšana. Lielākiem bērniem var uzdot uzdevumu uzzīmēt kaut ko konkrētu. 

7. Bet mazākajiem bērniem var piedāvāt izkrāsot vienkāršus zīmējumus vai piezīmēt kaut ko tiem klāt (mākoņiem lietu, dzīvnieciņam ausis utt.).

8. Zīmēt var ne tikai uz papīra, bet arī, piemēram, uz vienreizējiem šķīvjiem. Tos var vienkārši aizkrāsot, var uzzīmēt uz tiem kaut ko konkrētu, var sastiprināt dažus šķīvjus kopā, lai iznāktu, piemēram, peles sejiņa. Vecāki varētu arī uzzīmēt uz šķīvjiem dažādu sejiņu izteiksmes un ļaut bērniem uzminēt, kas tā ir par emociju.

9. Divgadniekiem patīk zīmēt vai krāsot ar pirkstiņkrāsu palīdzību, izmantojot auss tīrāmos kociņus.

10. Cits variants –  krāsu vietā izmantot krāsaino papīru, kuru pielīmēt klāt pie zīmējuma.

11. Tāpat var izmantot arī plastilīnu. 

Reklāma
Reklāma

12. Bērni mīl spēlēties arī ar baloniem. Bet, izmantojot dažādu krāsu balonus, no tiem var veidot ogas un dekorēt telpu. Lai to īstenotu, balonus ir jāuzpūš lielākus un mazākus (piemēram, mazs zils balons – mellene, lielāks sarkans balons – zemene utt.), pie baloniem piestiprināt no zaļām lapām izgrieztas lapiņas.

13. Daudz ko interesantu var izdomāt ar augļiem un dārzeņiem - atkarībā no bērnu vecuma. Piemēram, sašķirot pa traukiem dažādus augļus (āboli vienā traukā, banāni citā traukā utt.).

14. Veidot no tiem dažādas figūras (kvadrāts, aplis, sirsniņa utt.).

15. Vai pat rakstīt vārdus.

16. Vēl viena ideja – veidot zīmējumus vai rakstus uz apelsīniem ar krustnagliņu palīdzību, krustnagliņas iedurot apelsīnā. 

17. Plašas iespējas un jautrību piedāvā ledus. Piemēram, saldētavā var sasaldēt ledus  gabaliņus ar kaut kādu priekšmetu iekšā (ogas, rieksti, sēklas vai pat pogas utt.) un sarīkot sacensības, kurš ātrāk dabūs to priekšmetu ārā, pūšot uz ledus gabaliņa. 

18. Bērniem patīk zīmēt arī uz akmentiņiem. Kā variants - uz tiem katrs var uzrakstīt kādu savu nedarbu un vēlāk visus aprakstītos akmentiņus iemesti upē. Vai otrādi – var uzrakstīt kādu labu novēlējumu jubilāram, ko viņš saglabās  sev par piemiņu.

19. Pie peldošām mantiņām piestiprināt magnētus (te būs jāpiepalīdz tētim) un makšķerēt tos no vannas vai piepūšama baseina ar makšķeres palīdzību ar magnētiņu.

20. Svētkos noteikti ir jāpadomā arī par svētku tērpiem. Visa ģimene var pasūtīt kreklus līdzīgos toņos vai pat vienādus ar saviem vārdiem vai kādiem citiem uzrakstiem.

21. Bet viesiem var piedāvāt svētku cepures (tās diezgan viegli var uztaisīt arī pašiem) vai pat vainagus. 

22. Noteikti ir jāpadomā par dāvanām saviem viesiem. Laba dāvana varētu būt fotokolāža, kur jubilārs ir ar savu draugu vai radinieku (katram viesim sava kolāža).

23. Savukārt viesiem var dot uzdevumu atnest līdzi uz svētku svinēšanu katram savu bildi (vai ģimenes bildi) un uz vietas izveidot papīra apsveikumu jubilāram, uzlīmējot savu bildi. Tādus apsveikumus vecāki vēlāk saglabās un uzdāvinās bērnam uz 18 gadu jubileju.

24. Vēl viens uzdevums viesiem. Jubilāra vecāki iepriekš sagatavo savas bērnības bildes, ko piestiprina pie sienas. Viesiem ir jāizpēta, kam jubilārs ir vairāk līdzīgs, un nobalso par mammu vai tēti. Vēlāk saskaitīt balsis.

25. Gaviļniekam var uztaisīt jubilāra apliecību (izprintēt uz krāsaina printera), bet viesiem – godājama viesa apliecību. 

Lūk, tādas ir  dažas manas idejas. Cerams,  ka kādam kaut kas arī noderēs!

 

Iesūtījusi Anastasija Hahaļeva, konkursa "Kas manam bērnam izraisa lielāko prieku" dalībniece