Guntars Račs: Grupa "Bet bet" tika izveidota kā joks!

Populārā grupa Bet bet 10. martā svin 20 gadu pastāvēšanas jubileju. Jubilejas koncerttūres ietvaros tā 12. martā iegriezīsies Jaunpils pilī un uzstāsies Marta kaķu ballē.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Savā 20 gadu ilgajā pastāvēšanā grupa ne tikai iemantojusi publikas mīlestību, bet arī plūkusi laurus dažādos konkursos: uzvara Liepājas dzintarā, galvenā balva Mikrofona gada aptaujā, mūzikas Gada Balva un citas.

Grupas bundzinieks, daudzu dziesmu un tekstu autors Guntars Račs stāsta, kas, viņaprāt,  ir grupas lielākais sasniegums.
„Tik ilga grupas pastāvēšana pati par sevi ir sasniegums, jo sākotnēji grupa tika izveidota kā joks. Tolaik populāro grupu Zodiaks un Jauns mēness mūziķi bija noguruši no dziesmām par brīvību un smagnējām tēmām. Grupām Zodiaks un Jauns Mēness bija augstas mākslinieciskas pretenzijas. Mēs gribējām radīt vieglāku mūziku, tādu, kas vairāk atbilstu mūsu būtībai un tā mirkļa izjūtām. Līdzīgi rīkojušies arī citu pazīstamu grupu mākslinieki, piemēram, Prāta Vētras mūziķi, kas izveidoja grupu Reigani,” saka Guntars Račs.


Grupa tika izveidota kā joks, tomēr jūs vienmēr radāt atturīgu, inteliģentu mākslinieku iespaidu...
Es nezinu... Vai tiešām tā ir? Iespējams, ka jums taisnība, bet tas nav apzināti tā veidots, mēs neesam centušies savu imidžu kā īpaši veidot. Mūsu vizuālais tēls mainās. Mēs izpildām savas dziesmas. Mēs vienkārši tādi esam...


Kur jums labāk patīk uzstāties lielpilsētā lielas auditorijas priekšā vai nelielā lauku kultūras namā?
Laukos sajūta ir siltāka. Cilvēki vienmēr sirsnīgi, priecājas, ka mākslinieki atraduši iespēju atbraukt. Šādos koncertos mēs paši emocionāli kļūstam bagātāki un satiekam cilvēkus, kurus, iespējams, citādi nekad nebūtu sastapuši.


Uz Marta kaķu balli Jaunpilī brauks ne tikai vietējie iedzīvotāji, bet arī Jūsu grupas atbalstītāji no Rīgas un citām Latvijas malām...
Prieks to dzirdēt, mēs centīsimies parādīt visu labāko. Mēs neprotam izlikties un darīt to, ko negribam. Visi esam labā formā un ar nepacietību gaidām tikšanos ar publiku. Nav nozīmes, cik pasākumā ieradīsies cilvēku, mēs vienalga spēlēsim. Pirms daudziem gadiem Dobelē mums ar Zigfrīdu (Zigfrīds Muktupāvels – red.) bija paredzēts koncerts, uz kuru organizatora kļūdas dēļ ieradās tikai 14 cilvēki. Mēs tomēr šiem četrpadsmit cilvēkiem sniedzām neaizmirstamu koncertu.


Tas ir jūsu kurzemnieka rakstura dēļ?
Man šķiet, ka kurzemnieki ir pamatīgāki, mierīgāki un nosvērtāki par citu novadu cilvēkiem.  Ja ko dara, tad dara to apzināti, nevis impulsīvi. Ja ko izlemj, tad dara līdz galam.

Reklāma
Reklāma


Esmu dzirdējis sakām, ka kurzemnieki esot tie karstasinīgākie...
Nē, es tā nedomāju. Cik pazīstu kurzemniekus, tad tā nav. Vairākums man pazīstamo kurzemnieku ir mūziķi. Viņi, tāpat kā es, labāk mazāk runā, bet vairāk dara, labāk kāpj uz skatuves un dzied.


Vai jūs atzīmējāt Sieviešu dienu?
Cilvēki, kas mani sastop astotajā martā ar ziediem rokās, nodomā, ka svinu Starptautisko sieviešu dienu, bet man šī diena ir svinama neatkarīgi no oficiāliem svētkiem. Manai kundzei – Sintijai  astotajā martā ir dzimšanas diena. Viens gan ir mīnuss šajā dienā  vienmēr ziedi ir dārgāki nekā citās dienās...


Kādi ir jūsu mīļākie ziedi, kurus vēlētos saņemt grupas 20 gadu jubilejā?
Savulaik mani mīļākie ziedi bija gerberas, bet es priecāšos par visiem ziediem. Man patīk maijpuķītes. Bet pūpolu ziedi būtu tiešām super!

Ingars Liepiņš, speciāli mammam.lv./tetiem.lv

 

PAR MARTA KAĶU BALLI LASI ŠEIT!