Kino diena ''Splendid Palace'' – 8.martā skolēni aicināti uz spēlfilmas ''Pansija pilī'' kino maratonu

Tieši pirms pavasara brīvlaika iestāšanās, 8. martā, kinoteātris “Splendid Palace” aicina klases uz kino dienu, lai noskatītos visas septiņas “Pansija pilī” sērijas uz lielā ekrāna visas dienas garumā.
Filmā spēlē vieni no spilgtākajiem latviešu aktieriem no dažādiem teātriem.

FOTO: Publicitātes foto

Filmā spēlē vieni no spilgtākajiem latviešu aktieriem no dažādiem teātriem.

“Daudzsēriju komēdija “Pansija pilī”, kas uzņemta pēc nacionālās literatūras klasiķa Anšlava Eglīša romāna motīviem, šobrīd ir kinoteātrī “Splendid Palace” visvairāk skatītākā filma,” stāsta kinoteātra “Splendid Palace” mākslinieciskā vadītāja, kinokritiķe Daira Āboliņa.

 

 “Filmas režisori Andis Mizišs, Marta Elīna Martinsone un Dāvis Sīmanis ir radījuši patiesi sirsnīgu rakstnieka Anšlava Eglīša atmiņu romāna ekranizāciju. Filmai piemīt rakstniekam raksturīgā mīlestība  pret Latvijas dabu un tās cilvēkiem, pat ja viņi iekuļas visdīvainākajos piedzīvojumos. Filmā spēlē vieni no spilgtākajiem latviešu aktieriem no dažādiem teātriem. Šis digitālais laikmets sniedz jauniešiem privilēģiju ar 320 lappušu biezo romānu par Latvijas kultūras dzīvi pirms 100 gadiem iepazīties caur kino mākslu vienas saturīgi pavadītas dienas laikā.” 

Reklāma
Reklāma

Lai apmeklētu kino dienu kinoteātrī “Splendid Palace” ar kultūrizglītības programmas “Latvijas skolas soma” atbalstu, klases pieteikums jānosūta uz   splendid@rigasnami.lv. Plašāka informācija atrodama tīmekļvietne www.splendidpalace.lv sadaļā SKOLĀM. Filma “Pansija pilī” piemērota skolēniem vecumā 16+. 

Filma “Pansija pilī” stāsta par galveno varoni Viktoru Eglīti, kuram piešķirta Inciema pusmuiža par nopelniem valsts labā un kuru atveido tautā iemīļotais aktieris Gundars Āboliņš. Viņš kopā ar dēliem Anšlavu, kuru spēlē jaunais aktieris Rihards Zelezņevs, un Vidvudu, kura lomā iejuties skolnieks Kristians Teterovskis, ierodas apskatīt pili. Izrādās, ka īpašums ir galīgi nolaists un neapdzīvojams. Turklāt zemes nomnieks Liepiņš vienā galā ierīkojis veikalu, bet otru atstājis “inventāram” – vecajiem baronlaiku kalpiem, kuri pēc kara nav atraduši sev citu mājvietu. Kad par spīti pirmajam pārsteigumam Eglīši nolemj muižu atjaunot un plašajās telpās ierīkot pansiju inteliģentiem ļaudīm, seko aizraujošu, komisku un romantisku notikumu virkne, kur visneparastākajos veidos krustojas pilsētas viesu, apkārtnes iedzīvotāju, muižas kalpu un latviešu kultūras dižgaru likteņi. Filmas māksliniece Kristīne Jurjāne kopā ar rekvizitoriem uzbūrusi ļoti krāšņu pagājušā gadsimta vidi. 

Saistītie raksti