"Urbananimal" – vizuāla un interaktīva dārgumu meklēšanas spēle Rīgas ielās

Digitālo kultūru festivāla "Digitālais novembris" laikā Francijas institūts Latvijā kopā ar Rīgas domi līdz 30.novembrim aicina interesentus piedalīties izstādē "Urbananimal", kas ir vizuāla un interaktīva dārgumu meklēšanas spēle Rīgas ielās, stāsta Francijas institūta Latvijā direktora vietniece Sandra Urtāne.
Spēles dalībniekiem ir jāpalīdz dažādiem dzīvniekiem atrast mājas, izstaigājot pilsētas ielas un kvartālus.

FOTO: Edijs Pālens, LETA

Spēles dalībniekiem ir jāpalīdz dažādiem dzīvniekiem atrast mājas, izstaigājot pilsētas ielas un kvartālus.

Izstāde, kas var kalpot arī par pedagoģisku papildu materiālu, aicina atklāt vai atcerēties Rīgas vietu un ēku vēsturi un noslēpumus.

 

Iepazīstinot ar spēli "Urbananimal", Urtāne norāda, ka tā ir pilsēta, kurā dzīvo dzīvnieki. Orangutans Lorāns ir tikko ieradies tajā un ir apmaldījies.

 

Spēles dalībniekiem ir jāpalīdz viņam atrast mājas, izstaigājot pilsētas ielas un kvartālus. Lai to izdarītu, ir jāseko norādēm, kas aizvedīs no vienas vietas uz nākamo, kur atklāsies kāds pārsteigums.

 

Reklāma
Reklāma

Katrā spēles punktā dalībniekam ar telefonā lejupielādētās lietotnes palīdzību ir jāaplūko dzīvnieks un jāiepazīstas ar norādēm, kas aizvedīs līdz nākamajam spēles posmam.

 

Pirmais pieturas punkts atrodas Rīgas Rātslaukumā. Spēles dalībniekam ir jāatrod pirmā afiša, kas atrodas Rīgas tūrisma informācijas centra logā, un spēle var sākties.

 

"Urbanimal" ir mākslinieka, ilustratora Oreliāna Žanē oriģināldarbs, ko veidojusi Parīzes attēlu un grafikas darbnīca "Maison Tangible" un prezentējusi biedrība "Electroni[k]". Spēli var lejupielādēt "Play Store" un "App Store".

Saistītie raksti