Festivāls, ko vēlēsies redzēt savām acīm: Pakrojas muiža šovasar atkal iekarojusi no visas Eiropas sabraukušo apmeklētāju sirdis

Šovasar Pakrojas muiža, kas atrodas vien 60 kilometru attālumā no Bauskas, pārvērtās par iepriekš neredzētu ziedu ieskautu teātra skatuvi un cirka arēnu. Katru dienu līdz 10. septembrim šeit notiek lielākais Ziemeļeiropā jubilejas ziedu un lielo ziedu skulptūru festivāls. Lūk, tikai daži no iemesliem, kāpēc vajadzētu ieplānot ceļojumu uz "Ziedu, mākslas un mīlas festivālu" Lietuvā.
Katru dienu līdz 10. septembrim Pakrojas muižā notiek lielākais Ziemeļeiropā jubilejas ziedu un lielo ziedu skulptūru festivāls.

FOTO: Publicitātes foto

Katru dienu līdz 10. septembrim Pakrojas muižā notiek lielākais Ziemeļeiropā jubilejas ziedu un lielo ziedu skulptūru festivāls.

5 iemesli, kāpēc apmeklēt ziedu festivālu Lietuvas lielākajā muižā

 

1. Reibinoša ziedu jūra 

 

 

Šovasar festivālā dominē romantiska harmonija un elegance, radot sajūtu, ka atver vecmāmiņas lādi un atrod mežģīņu kleitu, kas ir vēstures un šarma apvīta. Festivāls ir gatavs pārsteigt ar negaidītām augu kombinācijām, kā arī jaunām ziedu skulptūrām un kompozīcijām. Piemirstās ziedu šķirnes, piemēram, romantiskās celozijas, trauslās rudzupuķes, elegantās cinnijas un nostalģiskās asteres iemirdzējušās jaunā gaismā; iespēja ieraudzīt vēl neredzētās nasturciju, kliņģerīšu, samteņu un saulespuķu pasugas.

Reibinošas krāsas un aromāti, vēl izsmalcinātāki nosaukumi un izskats neapšaubāmi aizraus ne tikai ziedu mīļotāju sirdis.

 

2. Cirks, dejas un elpu aizraujoši triki

 

 

Festivāla laikā simtgades parks pārvērties par vienu milzīgu skatuvi 5 hektāru platībā, kur starptautiskā aktieru un cirka mākslinieku trupa pārsteidz ar mākslas priekšnesumiem un izrāžu fragmentu interpretācijām, apvienojot ielu teātri ar jautriem vai pat elpu aizraujošiem cirka trikiem. Sajaucot fantāziju ar realitāti, runā pat pats Šekspīrs, bet mazos viesus gaida Šekspīra leļļu teātra izrādes.

 

3. Unikālas izklaides visai ģimenei

 

 

Reklāma
Reklāma

Vairāk nekā 30 muižas ēkās ik dienu var apmeklēt seno amatu un tehniku darbnīcas, apskatīt retro automobiļu kolekciju un pajūgus, kā arī ar tiem pavizināties, ietērpties galma tērpos, apmeklēt 19. gadsimta stila fotostudiju, atklāt tādas vietas kā Panoptiks, Sodu pagrabs, ārsta kabinets, pulksteņu un veco spēļu automātu ekspozīcijas. Jūs pārsteigs arī UNESCO nemateriālā mantojuma sarakstā iekļauto piekūnu medību tradīciju atdzimšana un dresētie plēsīgie putni. Mazos muižas apmeklētājus priecēs muižas sētas iemītnieki, retro karuselis, krāšņa ziedu pils un slavenais muižas iemītnieks – kamielis.

 

4. Vēsturiskās muižas īpašā atmosfēra

 

 

Festivāls nav atdalāms no 19. gadsimta muižas burvīgās atmosfēras. Tā ir ne tikai Lietuvā lielākā muižas saimniecība, bet arī viena no 18 pievilcīgākajām kultūras tūrisma vietām Eiropā, kas ieguvusi Lietuvas "Gada tūrisma objekts 2018., 2019., 2021., 2022.“ titulu.

 

5. Ziedus var ne tikai apbrīnot, bet arī nogaršot 

Īpaša uzmanība pievērsta ēdamajiem ziediem, kuri lielās platībās zied pie muižas dzirnavām, ķimeņu laukiem, kā arī unikālajiem sakņu dārziem, kas ne tikai apžilbina ar savu skaistumu, bet arī kļūst par papildinājumu ēdieniem krogā.

 

 

INFORMĀCIJAI

  • Festivāls strādā katru dienu – gan darba dienās, gan brīvdienās.
  • Plašāka informācija un biļetes: www.pakrojasmuiza.lv
  • Pakrojas muiža atrodas pavisam netālu no Bauskas un Jelgavas, un vien divu stundu braucienā no Rīgas. 
  • Kā nokļūt uz Pakrojas muižu bez mašīnas? Braucienus uz festivālu no Rīgas un citām pilsētām organizē daudzas Latvijas ceļojumu aģentūras.

 

Saistītie raksti