Viesturdārzā notiks “Satori” dzejas diskotēka “Jaunība”

Sestdien, 3. septembrī, no plkst. 20.00 līdz plkst. 03.00 "Baltās nakts" un "Dzejas dienu" ietvaros Viesturdārzā notiks "Satori" dzejas diskotēka "Jaunība".
Šis pasākums ir daļa no mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts, ko organizē un finansē Rīgas pašvaldība sadarbībā ar Latvijas kultūras organizācijām, iesaistot Latvijas un ārvalstu māksliniekus.

FOTO: Publicitātes foto

Šis pasākums ir daļa no mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts, ko organizē un finansē Rīgas pašvaldība sadarbībā ar Latvijas kultūras organizācijām, iesaistot Latvijas un ārvalstu māksliniekus.

Interneta žurnāla "Satori" dzejas diskotēka ar jaunākās oriģinālliteratūras lasījumiem, ekscentrisku mūziku un dejām ir kļuvusi par kultūras foruma "Baltā nakts" tradīciju un notiek jau septīto gadu pēc kārtas.

 

Šī gada norises vietu – Viesturdārzu – biedrība “Ascendum” un tās izdotais interneta žurnāls “Satori” jūlijā un augustā jau iedzīvinājis kā notikumu vietu ar kultūras programmu “Satikšanās vieta pie arkas”, kas bija daļa no Rīgas drosmes un prieka vasaras. Īpašu scenogrāfiju Viesturdārzam, kura tiks izmantota arī Dzejas diskotēkā, veidojis Austra Mailīša arhitektu birojs un mākslinieks Andris Eglītis.

 

Tēma “jaunība” Dzejas diskotēkai izvēlēta, jo šis ir Eiropas Jaunatnes gads, kurā īpaša uzmanība pievērsta jauniešu skatījumam un lomai sabiedrībā. “Satori” šo tēmu izmanto, lai būvētu tiltu starp dažādām paaudzēm, aicinot dzejniekus dalīties savā jaunības mūzikā un lasot dzeju par jaunību. 

 

Reklāma
Reklāma

Pasākumā ar dzeju, mūziku un performancēm piedalīsies Aivars Madris, Ivars Šteinbergs, Sergejs Timofejevs, Lote Vilma Vītiņa, Nils Sakss, Linda Gabarajeva, Lauris Veips, Kārlis Vērdiņš, Anna Belkovska, Madara Gruntmane, Kirils Ēcis un Henriks Eliass Zēgners. 

 

Projekts tiek īstenots ar Rīgas domes līdzfinansējumu Mūsdienu kultūras foruma “Baltā nakts 2022” programmas ietvaros. Šis pasākums ir daļa no mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts, ko organizē un finansē Rīgas pašvaldība sadarbībā ar Latvijas kultūras organizācijām, iesaistot Latvijas un ārvalstu māksliniekus. Plašāka Baltās nakts programma pieejama mājaslapā www.baltanakts.lv.

 


Vizuālo noformējumu veidojis mākslinieks Reinis Lodziņš.