Ziemassvētku sajūtas pilsētas tirdziņos

Lai rīdziniekiem un pilsētas viesiem radītu Ziemassvētku sajūtu un dotu iespēju iegādāties vietējo amatnieku un mājražotāju radītas dāvanas, vairākās vietās pilsētā darbosies Ziemassvētku tirdziņi, informē Rīgas domē.
Papildus Ziemassvētku ieskaņai lielie tirgi notiks arī 23. un 24. decembrī.

FOTO: Shutterstock.com

Papildus Ziemassvētku ieskaņai lielie tirgi notiks arī 23. un 24. decembrī.

Viena no galvenajām svētku noskaņas radīšanas vietām būs Rīgas Centrāltirgus. No 16.decembra, vakaros līdz pat plkst. 21.00, Centrāltirgus āra teritorijā notiks tirgošanās svētku noskaņā. Centrālajā laukumā apmeklētājus priecēs izrotātā svētku egle, lampiņu gaismiņas un Ziemassvētku mūzika. Apmeklētāji varēs sasildīties pie ugunskuriem un priecāties par tirgotāju un mājražotāju sarūpētajiem darinājumiem.

Arī Vērmanes dārzs nedēļas nogalēs pārsteigs ar pašu izgatavotiem amatniecības un mākslas priekšmetiem, pašu ražotu lauksaimniecības produkciju un mājas apstākļos ražotu produkciju.

Vērmanes dārza “Pastaigu tirgū” būs iespēja iegādāties visdažādākās dāvanas draugiem un radiem. Pastaigu tirgū dizaineri un amatnieki piedāvās smalkas rotas, augstvērtīgus adījumus, gaumīgus interjera priekšmetus, dabīgo kosmētiku, elegantus ādas izstrādājumus, pašmāju pārtiku, kā arī gardus karstos dzērienus un uzkodas,” stāsta Vērmanes dārza tirdziņa organizatore Rasa Cirvele.

Savukārt Āgenskalna tirgū sestdienās un svētdienās notiks Ziemassvētku tirdziņi, kur Latvijas zemnieki, mājražotāji un amatnieki iepriecinās ar izmeklētiem produktiem un visu nepieciešamo svētku sagaidīšanai. Papildus Ziemassvētku ieskaņai lielie tirgi notiks arī 23. un 24. decembrī.

No 11. decembra Kalnciema kvartālā sestdienās un svētdienās gaidīs ikgadējais Ziemassvētku tirgus. Lai sagatavotos Ziemassvētku svinībām, tirgus darbosies arī 23. decembrī un 24. decembrī, ceturtdien un piektdien, galvenokārt piedāvājot vietējo ražoto produkciju.

Reklāma
Reklāma

Īpašs notikums ir mākslas tirgus “Mākslas medības” Kalnciema kvartāla galerijā, kur no 4. decembra līdz 4. janvārim katru dienu apskatei un iegādei vairāk nekā 300 darbus piedāvās Latvijas Mākslas akadēmijas studenti un laikmetīgās keramikas zīmoli.

 “Īpašs prieks par sniegoto Pārdaugavu, Āgenskalna tirgus apmeklējumu un Kalnciema kvartāla noskaņu – šogad svētki ir tieši ierastais, miera pilnais un paredzamais,” pauž Kalnciema kvartāla un Āgenskalna Ziemassvētku tirdziņa organizators Kārlis Dambergs.

 

Vēl vairāk svētku sajūtas meklējiet arī mājaslapā: https://svetki.riga.lv/