Šodien sākas ikgadējais pasākums "Atvērtās dienas laukos"

Latvijas Lauku tūrisma asociācija "Lauku ceļotājs" un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra aicina uz pasākumu "Atvērtās dienas laukos 2021".
Šodien sākas ikgadējais pasākums Atvērtās dienas laukos

FOTO: Shutterstock.com

Tradicionālais Latvijas apceļošanas un iepazīšanas pasākums „Atvērtās dienas laukos” arī šogad aicina brīvdienās nepalikt pilsētā un doties ciemos pie lauku uzņēmējiem. Šogad pasākuma laiks ir pagarināts – tas noritēs četras dienas, no ceturtdienas, 10. jūnija līdz svētdienai – 13. jūnijam.
 

Viesos gaida vairāk kā 240 lauku tūrisma uzņēmēji - naktsmītnes, amatnieki, pirtnieki, pārtikas ražotāji, biškopji, stādu audzētāji, lielās lauku saimniecības, pilis un muižas, lauku krodziņi un restorāni, dabas takas un daudzi citi.


„Atvērtās dienas laukos” notiek visā Latvijā: Kurzemē, Vidzemē, Zemgalē, Sēlijā, Latgalē un Pierīgā. Pasākuma dienās saimnieki piedāvā atlaides, īpaši sagatavotas programmas, ekskursijas, spēles, gardumu degustācijas, kā arī  īpaši draudzīgas cenas saviem ražojumiem un pakalpojumiem. 

Lai brauciens būtu izdevies, ieteicams sākt plānošanu jau tagad. Visus pasākuma dalībniekus var atrast pasākuma vietnē www.celotajs.lv/atvertasdienas. Tajā ir atrodama informācija par pasākumu, pasākuma karte un dalībnieku piedāvājumi šajās dienās.
 

Reklāma
Reklāma

No 24. maija drukātā pasākuma karte būs pieejama visos Latvijas tūrisma informācijas centros, uz vietas pie pasākuma dalībniekiem, “Lauku ceļotāja” birojā Rīgā un no 29. maijā visās Circle K Latvia degvielas uzpildes stacijās.
 

Plānojot savu “Atvērto dienu” braucienu, jāņem vērā, ka nepieciešams apmeklējumus saimniecībās pieteikt iepriekš. Pasākuma standarta norises laiks ir no plkst. 10:00-18:00, taču saimniecībām var būt arī individuāli norādīti apmeklējumu laiki.
Saimnieki ir gatavi uzņemt viesus, ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus. Arī viesiem jāizturas atbildīgi pret sevi, saimniekiem un citiem apmeklētājiem.