Šodien ģimenes aicinātas piedalīties “Ģimenes kausā” kādā no 10 Latvijas pilsētām

Šodien, 15. maijā, ikviena ģimene ir aicināta doties uz kādu no 10 Latvijas pilsētām – Aizkraukli, Alūksni, Jelgavu, Rīgu, Pāvilostu, Preiļiem, Salacgrīvu, Saldus, Talsiem vai Valmieru, lai piedalītos “ZZ Čempionāta” rīkotajās vienas dienas sacensībās “Ģimenes kauss”.
“ZZ Čempionāta” orientēšanās un pastaigu spēlē “Gimenes kauss” var bez maksas piedalīties ikviena Latvijas ģimene.

FOTO: Publicitātes foto

“ZZ Čempionāta” orientēšanās un pastaigu spēlē “Gimenes kauss” var bez maksas piedalīties ikviena Latvijas ģimene.

Katra ģimene varēs pastaigāties, orientēties, meklēt kontrolpunktus un pildīt dažādus radošus uzdevumus, pavadot dienu kopīgā piedzīvojumā ar iespēju laimēt galveno balvu turpmākiem ģimenes piedzīvojumiem – 2000 eiro, kas tiks izlozēta starp visiem “ZZ Čempionāts” dalībniekiem. Dalība spēlē būs atvērta no plkst. 10.00 līdz 19.00. To var sākt jebkurā laikā, bet galvenais ir finišēt līdz plkst. 19.00.
 

Kā ziņots iepriekš, “ZZ Čempionāts” aprīlī uzsāka savu 15. sezonu, kuras mērķis šogad ir stiprināt un saliedēt ģimenes, nevis skolas klases, kā tas bija ierasts visās iepriekšējās sezonās. Šī brīža apstākļos tieši ģimenes ir tās, kurām nepieciešams neliels atgādinājums, ka tās ir pašas labākās un svarīgākās komandas cilvēka dzīvē, ko apliecina arī “ZZ Čempionāta” veiktais Latvijas iedzīvotāju pētījums.
 

 

Visnegatīvāk pandēmija attiecības ģimenē ietekmējusi tās mājsaimniecības, kurās ir bērni vecumā no 12-18 gadiem. 

 

Lielākā daļa jeb 73% ģimeņu atzīst, ka pandēmijas laiks ir nesis līdzi kāda veida izaicinājumus un, raksturojot savas ģimenes kopējo noskaņojumu, iedzīvotāji plašāk atsaucas uz negatīvām nekā pozitīvām emocijām. Galvenās negatīvās iezīmes, ko ģimenei atnesis pandēmijas laiks, ir prieka zudums (25%), spriedze (23%), panīkums (21%) un vientulības izjūta (13%). Klasisku ģimeni ar diviem bērniem visvairāk raksturo panīkums, savukārt prieka zudums vairāk raksturīgs ģimenēm, kurās ir bērni vecumā 12-18 gadiem, un ģimenēm, kuras dzīvo kādā no Latvijas lielajām pilsētām. Katra sestā ģimene arī norāda, ka pandēmijas laikā attiecības ģimenē ir pasliktinājušās. Visnegatīvāk pandēmija attiecības ģimenē ietekmējusi tās mājsaimniecības, kurās ir bērni vecumā no 12-18 gadiem. Puse iedzīvotāju (48%) arī atzīst, ka pandēmijas iespaidā pasliktinājusies arī viņu personīgā emocionālā pašsajūta.
 

Reklāma
Reklāma

“Pētījums atklāj, ka  samērā līdzvērtīga ir sabiedrības daļa, kas pandēmijā saskata kādus ieguvumus (53%) un zaudējumus (55%) savai ģimenei. Kā galvenais ieguvums iezīmējas iespēja vairāk laika pavadīt kopā ar ģimeni (25%), bet būtiskākā zaudējuma godā celts ikdienas slodzes pieaugums (30%). Lai arī mums ir iespēja vairāk laika pavadīt ģimenē, jau vairāk nekā gadu esot apstākļos ar ierobežojumiem var sākt arī pietrūkt ideju un spēka kopīgu brīvdienu nodarbju plānošanai. Tāpēc rītdien, Starptautiskajā ģimenes dienā, aicinu visas ģimenes pavadīt šo dienu kopā, piedaloties aizraujošās sacensībās. Tā ir iespēja katrai ģimenei veicināt kopības sajūtu un prieku par kopā pavadīto laiku, sajust pozitīvu azartu un sacensību garu, vienlaikus iepazīstot kādu no desmit Latvijas pilsētām un to apkārtni,” saka “Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.
 

“ZZ Čempionāta” orientēšanās un pastaigu spēlē “Gimenes kauss” var bez maksas piedalīties ikviena Latvijas ģimene. Ātrums nebūs noteicošais spēles rezultāts, lai ikviena ģimene – gan lieli, gan mazi – varētu izbaudīt kopā pavadītu laiku. Ģimenes reģistrēties un papildu informāciju par visām aktivitātēm var atrast www.zzcempionats.lv. Bez galvenās balvas – 2000 eiro kopīgiem ģimenes piedzīvojumiem, kas tiks izlozēta starp visiem “ZZ Čempionāts” dalībniekiem –, visas ģimenes saņems īpašu žurnālu, kurā būs ekspertu padomi un ieteikumi, kā veiksmīgāk pārdzīvot šo sarežģīto laiku un kā veidot attiecības ģimenē, kad ikdienā pavadām tik daudz laika kopā vienā telpā. Žurnāla saturs tapis sadarbībā ar vecāku organizāciju Mammamuntetiem.lv, kā arī pusaudžu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.
 

Arī šajā sezonā “ZZ Čempionāts” tapis plecu pie pleca ar sadarbības partneriem – AS “Sadales tīkls”, LLU programmu “Piens un augļi skolām”, ASV vēstniecību Latvijā, biedrību ģimenes atbalstam “Tēvi”.