Pasākumi un vietas, ko apmeklēt šajā nedēļas nogalē

Izstādes, krāšņi tauriņi tropiskajās mājās un skaistas izrādes - nedēļas nogalē nesēdi mājās!

23. februārī ir pēdējā diena, kas Rīgas Zoodārzā var izbaudīt Tropmu mēneša piedāvājumu!

FOTO: Shutterstock.com

23. februārī ir pēdējā diena, kas Rīgas Zoodārzā var izbaudīt Tropmu mēneša piedāvājumu!

Meteņu karnevāls Venēcijas noskaņās
Sestdien, 22. februārī plkst. 10.00-16.00 aicina uz “Meteņu karnevālu” Kalnciema kvartālā – tradicionālo Meteņu svinībām slavenā Venēcijas karnevāla noskaņās. Plkst. 11.30-12.30 tirgus laukumā ciemosies azartiskais žonglieris un garkājis Dmitrijs Pudovs no  Rīgas cirka skolas.
Plkst. 12.00-14.00 būs iespēja veidot Itālijas daudzveidīgās maskas.
Kā ierasts, šajā dienā Kalnciema kvartāla tirgus zemnieki, mājražotāji un amatnieki tērpsies košās maskās. Tie, kuriem nav savas maskas, aicināti to izgatavot darbnīcā! 


LeNeSOns un Mocarta opera
Sestdien, 22. februārī plkst. 14:00  Lielajā Ģildē bērnu draugs LeNeSOns palīdzēs iepazīt draiskā divpadsmitgadnieka Mocarta operu par ganu zēnu un meiteni, kas sastrīdas un atkal salabst, pateicoties vietējam burvim. Pastorālas ainas, vienkāršas melodijas un dziedājumi, jautru tekstu runātas epizodes raksturo šo viencēlienu, kas gaišu un vieglu noskaņu, kā arī smaidu sejā atstās ikvienam klausītājam. Pasākumā arī dažādas aktivitātes mazajiem mūzikas interesentiem – iepazīšanās ar instrumentiem, zīmēšana un daudz kas cits.


LĀCIS UN VIŅA DRAUGI leļļu izrāde bērniem un vecākiem 
Svētdien, 23. februārī plkst. 14:00 kinoteātrī K. Suns izrāde bērniem “Lācis un viņa draugi”Lācis ir nolēmis atkal satikt savus mīļos draugus – Sivēnu, Trusi, Ēzelīti un Pūci. Vispirms viņš dosies ceļā pie Sivēna. Viņi abi cīnīsies ar bitēm, lai tiktu pie medus. Tad, viņi apciemos Trusi, kurš nu nemaz nebūs gaidījis tik ēdelīgus ciemiņus! Un skat, laiks doties pie drauga Ēzelīša, kuram izrādās šodien ir dzimšanas diena! Nu tikai ir jāatrod dāvanas, jāsatiek Pūce un dzimšanas diena būs izdevusies.


Ģimeņu sestdiena Latvijas Nacionālajā bibliotēkā
Sestdien, 22. februārī, plkst. 13.00 Bērnu literatūras centra (7. stāvā) iknedēļas “Ģimeņu sestdienā” notiks tikšanās ar mākslinieku Gustu Linkeviču.  Ērti un labi jūtamies, kad visapkārt ir ierastā kārtība un skaidri saprotam, kas notiek. Tomēr dažkārt tieši lielais juceklis pārsteidz, rosina iztēli un rada interesi, par to – kā tas ir, kad viss ir pavisam ačgārni un juku jukām. Rakstniece Ruta Svaža savā jaunajā grāmatā “Sajauktās pasakas” aicina bērnus ļauties fantāzijai un sajukušo pasaku karuselī ieviest kārtību. Šoreiz palīdzēs grāmatas mākslinieks Gusts Linkevičs, kurš piekritis paviesoties Bērnu literatūras centrā un tikties ar mazajiem pasaku lasītājiem.


Ekskursija Botāniskā dārza  Tropu tauriņu mājā
Sestdien, 22. februārī, plkst. 12.00, atzīmējot Tropu tauriņu mājas jaunās sezonas atklāšanu, notiks tematiskā Tauriņu mājas ekskursija gida pavadībā. Ekskursija dalībniekiem būs iespēja viesoties arī Palmu mājā, Acāliju mājā un citās botāniskā dārza siltumnīcās.  Tropu tauriņu māja ir vieta, kur iespējams piedzīvot tropu eksotiku - izjust tauriņu spārnu vēdas, augu smaržu un džungļu klimatu. Tauriņu mājas zaļojošajā vidē apmeklētāji var vērot tauriņus no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, piemēram, zilos morfīdus, pūčtauriņus, dažādu sugu dižtauriņus. 


Rīgas Zoodārzā Tropmu mēnesis
23. februārī ir pēdējā diena, kas Rīgas Zoodārzā var izbaudīt Tropmu mēneša piedāvājumu. "No saknēm līdz lapotnei". Vai tropu mežā ir stāvi? Kā augi pielāgojas izdzīvošanai? Kādi dzīvnieki mīt katrā meža stāvā? Kādi pielāgojumi izveidojušies dzīvniekiem, lai apdzīvotu “daudzdzīvokļu namu”? Galvenā darbošanās notiks sestdienās un svētdienās, kad no plkst. 12.00 līdz 15.00 Tropu māja pārvērtīsies par izzinoši pētniecisku staciju.


Ģimeņu pēcpusdiena Baibas Ābelītes izstādē "Atļautā ilūzija"
vētdien, 23. februārī, plkst, 12.00  Jūrmalas pilsētas muzejā plkst. 12:00 ģimeņu pēcpusdiena mākslinieces Baibas Ābelītes izstādē “Atļautā ilūzija”.  Kopā ar mākslinieci, Latvijas Mākslas akadēmijas maģistra programmas studenti Baibu Ābelīti būs iespēja uzburt vizuālu stāstu un nokļūt ilūziju pasaulē. Nepieciešamie materiāli tiks nodrošināti, bet līdzi ņemiet savu iedomu draugu vai mīļāko mantiņu, lai mākslas vidē izsapņotu un vizualizētu savu labāko sajūtu. 

Reklāma
Reklāma