Ar vērienīgu pirmizrādi ceļu pie skatītājiem sāk filma "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi"

Ko lielie nevar, mazie VAU – par to pārliecinājās ikviens, kurš 30. janvāra vakarā apmeklēja režisora Edmunda Jansona animācijas filmas “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” pirmizrādi kinoteātrī “Splendid Palace”.

Filmas radošā komanda saņem apsveikumus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Filmas radošā komanda saņem apsveikumus.

 

Šī gada aizraujošāko piedzīvojumu stāstu klātienē vēroja gan Vaira Vīķe-Freiberga un kultūras ministre Dace Melbārde, gan mūziķis Intars Busulis, režisore Roze Stiebra, mūziķis un žurnālists Gustavs Terzens, dūla Katrīna Puriņa-Liberte, kā arī citi sabiedrībā pazīstami cilvēki, kupls skaits jaunākās paaudzes skatītāju un, protams, filmas radošā grupa.

“Process bija ilgs. Tā doma, ka veido simtgades filmu, reizēm šķita biedējoša un paralizējoša, bet, ja padomā par valsti kā par sevi, ģimeni, bērniem, tad process šķiet vieglāks. Šis ir veltījums maniem vecākiem, maniem bērniem! Šis ir visas mūsu grupas veltījums mūsu vecākiem un mūsu bērniem,” uzrunājot klātesošos, pauda filmas režisors Edmunds Jansons. Latvijas skatītāju mīlestību un starptautisku atzinību guvušajam režisoram šī ir pirmā pilnmetrāžas filma

 

 

Reklāma
Reklāma

 

Neparasta draudzība un ticība brīnumiem, slepens plāns un pakaļdzīšanās, mazo drosme, kad lielajiem vienalga – to visu skatītāji varēja piedzīvot kopā ar Rīgas centra puiku Jēkabu, viņa māsīcu, Maskačkas meiteni Mimmi, un runājošajiem suņiem, visiem kopā metoties neticamos notikumos, apliecinot drosmi un iegūstot īstus draugus.

Filmas māksliniece Elīna Brasliņa Maskačku pārzina kā savu kabatu: viņa ne tikai pati tur dzīvo, bet filmas tapšanas gaitā arī krustu šķērsu izstaigājusi daudzās ieliņas un pagalmus. Tas nav bijis veltīgi – šis noslēpumainais Rīgas rajons uzzīmēts tik trāpīgi, ka filmā iespējams atpazīt gan konkrētus ielu stūrus, gan namus.

Anchor “Uzreiz gribas doties pie tiem tuneļiem! Man jau vienmēr ir paticis tas Maskačkas šarms! Pēc filmas gribas aizbraukt apskatīties, vai patiešām tā tur ir. Bērniem arī noteikti radīsies interese aizbraukt uz Maskačku. Meita jau prasīja, kad mēs brauksim paskatīties uz tiem runājošajiem suņiem. Šī ir brīnišķīga filma gan bērniem, gan pieaugušajiem,” pēc filmas atklāj mūziķis Intars Busulis.

Tā kā filma ir piemērota gan mazajiem, gan lielajiem, kuri nav zaudējuši ticību saviem spēkiem radīt pozitīvas pārmaiņas, zālē bija sastopams krietns pulks jauno skatītāju.

“Ļoti patika humors un joki šajā filmā! Forši redzēt, kā bērni spēj mainīt pasauli un cik daudz Jēkabs var izdarīt ar savām superspējām. Šī ir mana mīļākā latviešu filma!” saka desmitgadīgais skatītājs Pēteris.