Bērnu pasākumu ceļvedis 27.-28. oktobrim: Leģendu nakts, Spoku takas un citas izklaides

Gumijas zābaki kājās, lietussargs virs galvas, un bērni var doties baudīt rudens peļķes. Neviens nav teicis, ka šim laikam jābūt drēgnam un tumšam. Pasākumu klāsts brīvdienām apliecina pretējo – spilgti notikumi izrotā oktobra pēdējo nedēļas nogali un “Kurp.es” apkopotais 10 interesantāko pasākumu tops tā vien aicina ģimenes lekt iekšā piedzīvojumos un jaunu vietu atklājumos.

FOTO: Shutterstock.com

 

Sestdien 27. oktobrī,

Kim? bērnu diena  
Kim? laikmetīgās mākslas centrā plkst. 12.00 13. Baltijas triennāles ietvaros tiek organizēta Bērnu diena. Bērni vecumā no 4 līdz 10 gadiem varēs iepazīties ar izstādi, izmantojot īpašu darba burtnīciņu, kā arī izpaust savu talantu radošajā darbnīcā. Iespējama pamatīga noķēpāšanās.
Vairāk informācijas te


Kas par traku, tas par traku  
Jelgavā Ditas Balčus teātrī plkt, 11.00 Izrāde bērniem un jauniešiem „Kas par traku, tas par traku“ . Tas būs īsts ceļojums latviešu izcilā dzejnieka Ojāra Vācieša fantāzijas, viņa radīto dzejas tēlu pasaulē, kas skatītāju priekšā atdzīvojas – dzied, dejo, spēlējas, iesaistot arī skatītājus. Izrādē tiek spēlēti dzīvie mūzikas instrumenti, publika aktīvi līdzdarbojas un pat dejo krakovjaku. Izrāde nominēta Latvijas teātra gada balvai „Spēlmaņu nakts 2013/2014” kategorijā - gada labākā izrāde bērniem vai jauniešiem!
Vairāk informācijas te

 

Es un māksla nodarbība: Kas mīt muzejā?  
Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā plkst. 11. 00 nodarbības bērniem, kuras vadīs māksliniece Maija Rezenberga. Māksliniece daļu savas dzīves pavadījusi Umbrijā, Itālijā. Šajā laikā tapusi ilustrāciju grāmata „Kas dzīvo Umbrijas mežos?“, liekot bērniem meklēt dzīvniekus starp krāšņajām lappusēm. Arī izstādē "Kurš kuram draugs?" redzam dažādus cilvēka tuvākos dzīvnieku pasaules draugus, bet vai muzejā mīt vēl kāds? Mākslinieces pavadībā bērniem būs iespēja radīt katram savu meža ainavu.
Vairāk informācijas te.

 

 

Muzikālā ģimeņu sestdiena 
Latvijas Nacionālajā bibliotēkā plkst. 12:00 Muzikālā ģimeņu sestdiena. Rudens skanējumu varēsiet saklausīt kopā ar mūziķi Jolantu Kalniņu, kura aicinās bērnus ieklausīties kokles spēlē, kopā izdziedāt rudens dziesmas un iemācīties kādu rotaļu muzikālajā ģimeņu sestdienā LNB Bērnu literatūras centrā. Kā vēsta organizatori, rudens ir “brīdis, kad dabā iestājas īpašs rimtums, skanīgas dziesmas palīdz atrast sajūtu, kas dod spēku ļauties tālākam gada ritējumam.”
Vairāk informācijas te
 

Reklāma
Reklāma

Lidojošais šķīvītis 
Dirty Deal teātrī plkst. 14.00 izrādē "Lidojošais šķīvītis", kur divi aizrautīgi pētnieki aicinās bērnus doties kosmiskā ceļojumā, meklējot nezināmas planētas un nezināmu planētu vēl mazāk zināmos iemītniekus. Caur šiem meklējumiem mēģinot apzināt arī to, kas un kādi esam mēs paši. Ceļojuma dalībnieki iepazīsies ar interesantiem zinātnes atklājumiem un teorijām, kā arī atsvaidzinās pamatzināšanas astronomijā.
Vairāk informācijas te.

 

Leģendu nakts  
Latvijas pilīs un muižās no plkst. 16.00 sākas Leģendu nakts. Jau septīto reizi Latvijas novados pilis un muižas aicina viesus baudīt īpašu gaisotni un aizraujošus pasākumus tradicionālajā Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētajā Leģendu naktī. Piļu un muižu ļaudis - zālēs, torņos, pagrabos, pagalmos un parkos - uzņems viesus, lai dalītos ar ticamiem un neticamiem stāstiem, klasiskām un mūsdienīgām melodijām, izrādēm, pašmāju gardumiem un aicinātu radoši izpausties.
Vairāk informācijas te

 

Svētdien 28. oktobrī


Kino Bize BĒRNU RĪTI Auniņš Šons  
Kinoteātra "Kino Bize" plkst. 18.00  bērnu rīts tiks iesākts ar animācijas filmu "Auniņš Šons". Auniņš Šons kāro pēc atpūtas no fermas darbiem, taču pārpratumu rezultātā ar visu savu ganāmpulku nonāk Lielā pilsētā. Tur viņu sagaida neticami piedzīvojumi un šķēršļi, lai atkal nonāktu mājās.
Vairāk informācijas te.


Mazulis ausās, mūziku klausās… 
Latvijas Nacionālajā operā plkst. 10.00 sāk 100. sezonu , verot Baltā nama durvis arī pašiem jaunākajiem kultūras notikumu baudītājiem - bērniem līdz četru gadu vecumam. Operas un baleta tematikai veltītie koncerti “Mazulis ausās, mūziku klausās” padarīs bērnu pirmo sastapšanos ar Mocartu, Haidnu un Bokarīni īpaši ērtu, jautru un patīkamu.
Vairāk informācijas te


Eklērmošķīšu meistarklase bērniem 
Eklērnīcā “Raunas Dārzs” plkst. 12:00 notiks garšīga darbnīca ar kopīgu eklēru gatavošanu. Bērni savām rokām varēs pagatavot eklērus un piešķirt tiem gan acis, gan vārdus, gan unikālu izskatu – nu īsti eklērmošķīši! Ja brīvdienas vēlaties pavadīt saldās noskaņās, šī meistarklase būs paredzēta tieši Jūsu bērnam. Vairāk informācijas te


Spoku Taka 2018  
Etnogrāfiskajā viesu namā “Gungas” plkst. 18.30 aicina mazos un lietos spoku medniekus uz Spoku taku. Īsti rudenīgās noskaņās tērpsies Gungu mežs netālu no Ādažiem. Ieejot meža pasaulē, varēsiet uzzināt, kas tajā dzīvo un spokojas, kā arī nogaršot burvju dziru, apskatīt raganu jaunos mitekļus un iemācīties maģisko raganu deju, kura noderēs ikdienas burzmās. Atjaunotā Spoku taka sola ne tikai šos mistiskos notikumus, bet vairāk spēsiet ieraudzīt, ja to apmeklēsiet.
Vairāk informācijas te


Vairāk bērnu pasākumu meklē platformā Kurp.es