Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs līdz 11. oktobrim

Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs līdz 11. oktobrim. 

Filmas Bel canto publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Filmas "Bel canto" publicitātes foto.

LIELAJĀ UN MAZAJĀ ZĀLĒ

KURTS FRIDRIHSONS. Latvija, 2018

Garums: 1 st. 6 min.

Dokumentālā filma, biogrāfija

Režisore: Dzintra Geka

“Personisks Gundegas Repšes stāsts par Kurtu Fridrihsonu – mākslinieku, garīgo skolotāju, autsaideru, ieslodzīto un nonkonformistu Latvijas vēstures līkločos.”

Kurta Fridrihsona personības izstarojums varbūt ir pat pāraudzis viņa mākslas nozīmību – jo nepakļāvīgu un vienlaikus mākslā spilgtu cilvēku padomju Latvijā nebija daudz. Kā brēcošs kontrasts padomju dzīves īstenībai bija šarms un vieglums, ko Fridrihsons nesa sev līdzi no pirmskara civilizētās Eiropas un brīvās, pazaudētās Latvijas. Viņš bija paraugs un iedvesmas impulss daudziem cilvēkiem, kuru garīgā pasaule negribēja pieņemt pastāvošo sistēmu. Jo lielāka distance šķir Fridrihsona fizisko esamību no šodienas, jo reljefāk ieraugāms viņa personības savrupais un izcilais spēks. Iepretim tūkstošu masai, kas šodien aizbildinās ar kolaborācijai komplimentāro frāzi “bija tādi laiki!”, tādējādi attaisnojot savu nepretošanos un samierināšanos ar sistēmas skrūvītes lomu, savrupnieks un piemērs citādai iespējai ir eksistenciāli svarīgs.

Vecuma ierobežojums: 7+

Filma latviešu valodā ar subtitriem angļu valodā.

Filmas PIRMIZRĀDE kinoteātra "Splendid Palace" Lielajā zālē 11. oktobrī plkst. 19.00. 

Lielajā zālē: 11.10. seanss 19.00

 

SKATIES KINO UN PIEDALIES DISKUSIJĀS KOPĀ AR PSIHOTERAPEITIEM

Jau sesto gadu kinoteātris „Splendid Palace” Psiholoģijas dienu ietvaros pulcina skatītājus uz kino sarunām kopā ar psihoterapeitiem. Kinomāksla tiek apvienota ar filmu psiholoģisko aspektu aplūkošanu, lai skatītājs gūtu dziļāku, plašāku un daudzpusīgāku skatījumu.

Programmā:

10.10. plkst. 19.00 ”Vīrieši viņas dzīvē” / Un beau soleil intérieur (Francija, 2017), režisore Klēra Denī.

Diskusiju vada – psihoterapeiti Ilona un Gatis Buši;

11.10. plkst. 19.00 ”Eva”/ Eva (Francija, Beļģija, 2018), režisors Benuā Žako

Diskusiju vada - psihoterapeits Māris Siliņš;

12.10. plkst. 19.00 ”Neuztraucies, tālu viņš netiks” / Don't Worry, He Won't Get Far on Foot (ASV, 2018), režisors: Gass van Sants

Diskusiju vada - psihoterapeite Ināra Vārpa.

Biļešu cenas:

Otrdien, Trešdien, Ceturtdien – 7.00 EUR

Studentiem uzrādot ISIC karti, studentu apliecību – 5.50 EUR

Skolēniem, pensionāriem, 3.grupas invalīdiem, uzrādot apliecību – 4.50 EUR

Diskusija – 1.50 EUR

Biļetes nopērkamas kopā kinoteātra kasē un mājaslapā www.splendidpalace.lv.

Norises vieta: Rīga, kinoteātris “Splendid Palace”, Elizabetes iela 61

Organizē: Latvijas Individuālpsiholoģijas asociācija.

 

TIKS RĀDĪTA FILMA PAR ZINĀMĀKO KRIEVU LAIKMETĪGĀS MĀKSLAS ZVAIGŽŅU PĀRI - KABAKOVIEM

Atzīmējot Iļjas Kabakova 85. dzimšanas dienu, laikmetīgās mākslas muzejs “Garāža” uzņēmis dokumentālo filmu par krievu laikmetīgās mākslas zvaigžņu pāra, Iļjas un Emīlijas Kabakovu, dzīvi un radošo darbību.  Rīgā filma tiks rādīta Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles ietvaros - filmas pirmizrāde Latvijā notiks svētdien, 7. oktobrī, pulksten 19.00 kinoteātra “Splendid Palace” Lielajā zalē. Kabakovu vārds tiek asociēts ar Maskavas konceptuālismu, kas radās 20. gadsimta 60. gadu beigās un 70. gadu sākumā šaurā inteliģences lokā, Maskavas neoficiālās mākslas pagrīdē.

1933. gadā dzimušais Iļja Kabakovs mūsdienās tiek dēvēts par visnozīmīgāko krievu mākslinieku, kas pasaules ievērību iemantojis ar lielformāta instalācijām 20. gadsimta beigās. 1987. gadā viņam izdevās emigrēt uz rietumiem. Gadu vēlāk viņš sāka strādāt kopā ar sievu Emīliju, un kopš tā laika visi tapušie darbi ir abu kopprojekti. Mākslinieki ir guvuši atzinību, pateicoties saviem vērienīgajiem, poētiski skaudrajiem darbiem, kuros, izmantojot ikdienas objektus, viņi atsaucas uz PSRS vizuālo kultūru un krievu literatūras mantojumu. Šobrīd pāris dzīvo Longailendā, Ņujorkā (ASV).  

Dokumentālā filma uzņemta 2017. un 2018. gadā Kabakovu mājā Longailendā, kā arī Sanktpēterburgā. Tajā iekļauti iepriekš nepublicēti fotoattēli un video no Kabakovu personīgā arhīva, kā arī no muzeja „Garāža” arhīva kolekcijas. Filmā Iļja Kabakovs runā par savas mākslas avotiem un ietekmēm, tai skaitā par savas mātes traģisko dzīvi, kas spēcīgi ietekmējusi viņa uzskatus un mākslinieka karjeru. Kopā ar sievu un partneri Emīliju viņš apspriež padomju pagrīdes mākslu, Maskavas konceptuālisma dzimšanu, abu emigrēšanu uz ASV un starptautisko atzinību pēc trīsdesmit gadiem, kuru laikā nenotika gandrīz neviena izstāde (Kabakovs nepiedalījās valsts sankcionētās izstādēs Padomju Savienībā). Šodien pāra darbi atrodas pasaules vadošo muzeju kolekcijās, tai skaitā  Modernās mākslas muzejā (MoMA) Ņujorkā; Žorža Pompidū centrā Parīzē un Hamburgas Mākslas muzejā (Kunsthalle).

Kā komentē filmas režisors Antons Želnovs: "Mēs Kabakovus apciemojām Longailendā divas reizes un rezultātā tika nofilmētas divdesmit stundu garas sarunas. Esmu priecīgs par darbu kopā ar Mihailu Kričmanu, ko uzskatu par labāko kinematogrāfu Krievijā. Tā ir fantastiska pieeja vietām, kuras nekad iepriekš netika filmētas, - ieraudzīt mākslinieku studiju un viņu darbus. Katru dienu mēs septiņos no rīta nācām un skatījāmies, kā tie tiek radīti. Tā kā mēs vienlaikus daudz strādājām arī ar arhīva materiāliem pirms un pēc viņu emigrācijas, filmā daži materiāli tiks demonstrēti pirmo reizi. Mākslinieku pāra darbos neiztrūkstoša loma ir autobiogrāfiskām detaļām un privātām filozofiskām pārdomām. Dzīvojot tālu prom no Krievijas, Kabakovi nav atbrīvojušies no savas pagātnes."

Filma tiks demonstrēta krievu valodā ar subtitriem latviešu un angļu valodās. Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā kinoteātra „Splendid Palace” kasē un mājas lapā.

Kā ziņots iepriekš, pirmā Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāle noris no 2.jūnija līdz 28. oktobrim, un tās izstāde apskatāma septiņās norises vietās. Plašāk par publisko programmu atradīsiet biennāles mājas lapā (rigabiennial.com) un Facebook/RigaBiennial, bet informācija par izstādi, māksliniekiem, norises vietām un pasākumiem ir ērti pieejama interneta vietnē digital.rigabiennial.com.

Lielajā zālē: 07.10. seanss 19.00

 

BEL CANTO. ASV, 2018. Garums: 1 st. 42 min.

Drāma, trilleris

Režisors: Paul Weitz

Lomās: Julianne Moore, Christopher Lambert, Ken Watanabe, Sebastian Koch

Operas dīva Roksana Kosa ierodas vienā no Dienvidamerikas valstīm, lai sniegtu koncertu par godu japāņu magnāta dzimšanas dienai. Kamēr viesi izbauda viņas lielisko balsi, savrupmājā ielaužas apbruņoti vīri, kurus komandē ģenerālis Benjamins. Apmaiņā pret viesu dzīvībām, iebrucēji pieprasa politieslodzīto atbrīvošanu. Ķīlnieki un teroristi būs spiesti pavadīt kopā veselu mēnesi un, lai izdzīvotu, viņiem nāksies mēģināt saprast vienam otru un atrast kopīgu valodu.

Vecuma ierobežojums: 16+

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 5. oktobra.

Mazajā zālē: 05.10. seanss 16.00; 06.10. seanss 13.30; 07.10. seanss 20.00; 08.10. seanss 16.00.

 

VASARA (Лето). Krievija, 2018

Garums: 2 st. 6 min.

Biogrāfija, mūzika, drāma

Režisors: Kirils Serebreņņikovs

Lomās: Teo Jū, Irina Staršenbauma, Romāns Biliks, Filips Avdejevs, Aleksandrs Kuzņecovs, Jūlija Auga, Ņikita Jefremovs, Aleksandrs Gorčiļins, Lija Ahedžakova, Jeļena Korņejeva, Aleksandrs Baširovs, Seva Novgorodcevs.

Nostalģisks stāsts par mūziku un jaunību, brīvību un mīlestību, meklējumiem un lielām cerībām 1980. gadu Ļeņingradā.

Liriskā "Vasara" neapšaubāmi ir labākā Kirila Serebreņņikova filma, kurā par diriģentu un vienu no galvenajiem varoņiem kļuvusi mūzika.

Elegants pētījums par mākslinieka vietu pasaulē, viņa dramatisko nespēju ieraudzīt sevi no malas, atrast racionālu pielietojumu savām spējām un aizstāvēties no skauģiem un viduvējībām.

Šī ir gan postmoderna rokopera, gan rekviēms pēdējai krievu sētnieku un sargu paaudzei, gan izjusts mīlasstāsts. Filma ir vizuāli iespaidīga: melnbaltajos kadros uzdzirkst krāsu akcenti, attēls šķiet bezgalīgs (operators - Vladislavs Opeljancs). Montāža ir spraiga, pārliecinoša, inovatīva un azartiska.

Filmai "Vasara" nepieciešams skatītājs, kas spētu izcelt kino no daudzajiem kontekstiem (vēsturiskā, festivālu, tiesībaizsargājošā...), kuros tas ieslēgts, un gūt baudījumu kā no senas un iemīļotas, tomēr pārsteidzoši svaigu skanējumu ieguvušas mūzikas koncerta.

Filma krievu valodās ar subtitriem latviešu valodā.

Vecuma ierobežojums: 18+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 5.oktobra!

Mazajā zālē: 05.10. seanss 18.15; 07.10. seanss 15.30; 08.10. seanss 18.00; 09.10. seanss 15.30.

 

ZVAIGZNE IR DZIMUSI (A STAR IS BORN) ASV, 2018

Garums: 2 st. 15 min.

Drāma, muzikāla, romantiska

Režisors: Bradley Cooper

Scenārija autors: Bradley Cooper, Will Fetters

Aktieri: Sam Elliott, Bradley Cooper, Lady Gaga, Michael Harney

Pieredzējušais mūziķis Džeksons Meins satiek jauno dziedātāju Eliju un iemīlas viņā. Elija vairs necer, ka spēs gūt panākumus kā mūziķe, taču Džeksons pierunā viņu kāpt uz lielās skatuves. Lai gan Elijas karjera strauji uzplaukst, abu personīgās attiecības samezglojas, jo Džeksons grimst arvien dziļāk atkarību purvā.

Muzikālā filma “Zvaigzne ir dzimusi” ir klasisks, vairākkārt ekranizēts Holivudas mīlasstāsts, kura jaunajā versijā galvenās lomas atveido četrkārtējais “Oskara” balvas nominats Bredlijs Kūpers (“Amerikāņu snaiperis”) un godalgotā superzvaigzne Lady Gaga, kam šī ir pirmā lielā loma mākslas filmā. Citās lomās – Sems Eliots (“Mēs bijām karavīri”), Entonijs Ramoss (seriāls “Younger”) un Bonija Somervila (seriāls “Draugi”). Šī filma turklāt ir arī aktiera Bredlija Kūpera debija režijā. Filmā dzirdamās dziesmas ir oriģināldarbi un ierakstītas dzīvajā izpildījumā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā no 5.oktobra.

Mazajā zālē: 05.10. seanss 20.45; 11.10. seanss 16.15.

Lielajā zālē: 07.10. seanss 13.30; 10.10. seanss 20.30.

 

ASTRĪDAS LINDGRĒNAS JAUNĪBA (UNGA ASTRID). Zviedrija, Dānija, 2018

Garums: 2 st. 3 min.

Drāma, biogrāfija

Režisore: Pernile Fišere Kristensena

Lomās: Alba August, Trine Dyrholm, Maria Bonnevie

Kad Astrīda Lindgrēna vēl bija pavisam maza, viņu dziļi skāra kāds notikums. Brīnums un posts iespaidoja visu viņas dzīvi. Šis notikums viņu izveidoja par vienu no mūsu laikmeta iedvesmojošajām sievietēm un par rakstnieci, kuru ar laiku iemīļoja visa pasaule. Šis ir stāsts par laiku, kad par spīti tam, ko atbilstoši laika garam gaidīja no jaunās Astrīdas, un reliģiskajai audzināšanai, viņa nolēma izrauties no sabiedrības normu važām un sekot savai sirdij.

Vecuma ierobežojums: 12+

Filma angļu un zviedru valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā no 28.septembra.

Mazajā zālē: 06.10. seanss 15.45; 7.10. seanss 13.00; 10.10. seanss 16.30.

 

CILVĒKS, KAS NOGALINĀJA DONU KIHOTU (THE MAN WHO KILLED DON QUIXOTE). Spānija, Beļģija, Francija, Portugāle, Lielbritānija, 2018

Garums: 2 st. 12 min.

Piedzīvojumu, komēdija, drāma

Režisors: Terijs Giljams

Terijs Giljams - pēdējais "cēlais skumja izskata bruņinieks" – ir uzņēmis spēcīgu postmodernu filmu par gaistošo kino maģiju, par neatgriezeniski zaudēto naivumu, par dižā laikmeta norietu. Režisora intelektuālās spēles, viņa bagātā fantāzija un individualitāte izpaužas katrā šī daudzslāņainā darba kadrā, kas ir veidoti tik sulīgi un krāšņi, ka tos uzreiz varētu ievietot rāmī un tad aplūkot neskaitāmi daudz reižu: skumstot par bērnību, par takām, uz kurām nav izdevies spert kāju, un nez kā zudušu mīlestību.

Reklāma
Reklāma

Cilvēks, kas nogalināja donu Kihotu ir unikāla kino vēstures liecība, kas norisinās mūsu acu priekšā. Apliecinot cieņu neiedomājami sarežģītajam radošajam arodam – kino režijai – neviens skatītājs nedrīkst paiet garām šai ekrāna leģendai.

Vecuma ierobežojums: 12+

Filma angļu, spāņu valodās ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kinoteātrī "Splendid Palace" 28.septembra.

Lielajā zālē: 08.10. seanss 20.15

Mazajā zālē: 06.10. seanss 20.45

 

EVA France, Belgium, 2018

Garums: 1 st. 40 min.

Drāma

Režisors: Benoit Jacyuot

Lomās: Isabelle Hupert, Gaspard Ulliel, Julia Roy, Ricjard Berry

Jauno rakstnieku Bertrānu publika uzskata par daudzsološu rakstnieku. Tiesa, gan viņa radošumam ir savs noslēpums.

Ierodoties uz savas lugas mēģinājumu, viņa ceļi krustojas ar kādu efektīgu sievieti un, pēc kopīgi pavadītas nakts, viņu pārņem bezgalīga kaisle.

Vecuma ierobežojums: 16+

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā no 28.septembra.

Lielajā zālē: 06.10. seanss 15.30; 11.10. seanss 15.00

Mazajā zālē: 07.10. seanss 18.00; 08.10. seanss 20.30

 

HOMO NOVUS Latvija, 2018

Romantiska komēdija

Filmas garums: 2 stundas

Režisore: Anna Viduleja

Lomās: Igors Šelegovskis, Kristīne Krūze, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Kaspars Zvīgulis, Aurēlija Anužīte-Lauciņa, Agnese Cīrule, Nikolajs Korobovs, Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Regīna Razuma, Andrejs Žagars, Intars Busulis, Kaspars Kambala

Pēc Anšlava Eglīša romāna HOMO NOVUS motīviem veidota filma, kas ar smaidu skatās uz kaislībām 30. gadu beigu Rīgas mākslinieku dzīvē.

1938. Nabadzīgs mākslinieks Juris Upenājs ierodas Rīgā no laukiem tajā pašā laikā, kad izsmalcinātais Eižens Žibeika atgriežas no gleznošanas Parīzē ar cerībām saņemt sava tēvoča ievērojamo mantojumu. Kamēr mākslai uzticīgais Upenājs ar krāsainās Rīgas bohēmas palīdzību kāpj arvien augstāk, talantīgais diletants Žibeika krīt arvien zemāk. Vecais Žibeika visu savu mantojumu atstājis mākslinieku konkursam, kurā tiek piešķirta stipendija mācību braucienam uz Parīzi. Upenājs kuratora un kritiķa Kurcuma vadībā sastopas ar mākslas pasaules komiskajiem personāžiem un viņu atšķirīgo attieksmi pret dzimtajām un pārņemtajām izteiksmes formām, pieredz panākumus un izgāšanos, nicinājumu un mīlestību. Eižens Žibeika zaudē naudu, mīļoto sievieti un konkursu, taču gūst glābiņa iespēju, nododoties savai glezniecībai. Upenājs triumfē konkursā, atmetot visus mēģinājumus pielāgoties manierisma modei un sekojot gleznotāja vecmeistara Piegāza padomam: "Patiesi mākslinieki cenšas gleznojot izprast, pietuvoties un atklāt savas tautas garu."

Vecuma ierobežojums: 12+

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu un angļu valodā.

Aicinām apmeklēt īpašo seansu 12. oktobrī plkst. 19.00 Kino "Splendid Palace" Lielajā zālē, pirms kura piedāvājam tikties ar filmas veidotājiem un radošo komandu!

Lielajā zālē: 05.10. seanss 15.45; 06.10. seanss 13.00; 07.10. seanss 16.15; 08.10. seansi 15.15, 17.45; 09.10. seanss 14.00; 10.10. seanss 18.00.

Mazajā zālē: 06.10. seanss 18.15

 

Abonements NĀC, IEKLAUSIES ORĶESTRĪ RĪGA!

SARUNAS PAR MŪZIKU “NĀC, IEKLAUSIES ORĶESTRĪ RĪGA! ”

Ieteicamas 1. – 4. klašu skolēniem un bērniem vecumā līdz desmit gadiem.

2018. gada 10. oktobrī „ Skolas muzikālie noslēpumi”

Visbiežāk skolēni par mūziku skolās ko jaunu uzzina vien mūzikas kabinetos. Bet, vai zinājāt, ka kaut neliela daļa mūzikas ir atrodama teju ikvienā mācību priekšmetā? Mūsu sarunas laikā būs iespēja atklāt, ka matemātika, dabas zinības, sports, zīmēšana, gramatika, darbmācība un citi mācību priekšmeti patiešām var būt arī muzikāli! Mūzika skolā un skola mūzikā - programmu un scenāriju sezonas pirmajai sarunai par mūziku veidojis Orķestra “Rīga” mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Valdis Butāns.

 

2018. gada 5. decembrī „ Volta Disneja muzikālie piedzīvojumi”

Kurš gan nav dzirdējis animācijas brīnumdara Volta Disneja vārdu? Viņa radītos tēlus pazīst un ir iemīļojuši miljoniem bērnu un pieaugušo visā pasaulē. Bet visām Volta Disneja studijā tapušajām filmām piemīt vēl kāda raksturīga iezīme – tajās vienmēr īpaša loma atvēlēta mūzikai. Un to, protams, zina arī šī koncerta veidotāji, ar kuriem kopīgi šajā tikšanā reizē (kas starp citu ir arī Volta Disneja dzimšanas diena!) atcerēsimies un varbūt arī no jauna iepazīsim spilgtāko V. Disneja studijā tapušo multfilmu mūziku.

 

2018. gada 23. janvārī „ Mūzika un citi zvēri”

Vai zinājāt, ka rūpīgi ieklausoties orķestra instrumentos, mūzikas ritmos un skaņās ir iespējams sadzirdēt arī dzīvnieku vai putnu balsis? Kādiem dzīvniekiem, kukaiņiem, zivīm vai putniem komponisti visbiežāk velta savus skaņdarbus? Panterai, kamenei, neizšķīlušies putnēniem un kaķu duetam - vai tas ir iespējams? Klausītājiem būs lieliska iespēja uzzināt, kas kopīgs mūzikas un dzīvnieku pasaulei.

 

2018. gada 27. februārī „ Zaļā pasaka”

Izlasot šīs programmas nosaukumu, vieniem tas asociēsies ar zaļo krāsu, dabas vai pasaku tēliem, citiem ar atpazīstamo Imanta Ziedoņa radīto stāstu krājumu. Kas gan kopīgs Zaļajai pasakai ar mūziku, un vai šo aizraujošo Imanta Ziedoņa pasaku iespējams izstāstīt arī citā – mūzikas valodā? Programmas muzikālo daļu un scenāriju šim koncertam veidojis Valdis Butāns sadarbībā ar komponisti Selgu Menci un viņas bijušajiem audzēkņiem - komponistiem Platonu Buravicki, Anitru Tumševicu, Eviju Vecumnieci, Ievu Klingenbergu, Lauru Gustovsku, Jutu Bērziņu un Ēriku Ešenvaldu.

Pasākuma valoda: latviešu

Lielajā zālē: 10.10. seansi 12.00, 14.00

 

MANHETENES ĪSFILMU KINOFESTIVĀLS

Latvijā oktobra sākumā norisināsies starptautiskais Manhetenes īsfilmu kinofestivāls

No 1. līdz 7 oktobrim Rīgā un citās Latvijas pilsētās jau tradicionāli norisināsies starptautiskais Manhetenas īsfilmu kinofestivāls. Rīgā festivāla programmu varēs skatīt kinoteātrī ''Splendid Palace'' divas dienas - 5. oktobrī plkst.19.00 un 6. oktobrī plkst.18.00. Festivāla filmu skates notiks arī Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Ventspilī, Valmierā, Cēsīs, Jūrmalā, Kuldīgā un Ogrē. Kinofestivāls ‘'Manhattan Short’’ ir unikāls ar to, ka katram skatītājām ir iespēja nobalsot par labāko festivāla īsfilmu un aktieri.

Jau septīto gadu pēc kārtas Latvijas kino skatītāji apvienosies ar vairāk nekā 100 000 kinomīļiem no 300 pilsētām vienā pasaules skatītāju žūrijā, lai izvēlētos labāko filmu no festivāla ''Manhattan Short Film Festival'' (Ņjujorka, ASV). finālistiem. Manhattan Short ir lielākais īsfilmu festivāls pasaulē un ir īpašs ar to, ka tiesneši ir paši skatītāji kinozālē - katrs skatītājs saņem anketu un balso par viņaprāt labāko īsfilmu un aktieri.

Pasākums notiek vienas nedēļas ietvaros visā pasaulē un arī Latvijā. Šogad festivāls notiek jau 21. reizi. 2018. gada festivāla programma ir īpaši daudzveidīga: skatītājiem būs iespēja redzēt dažādu žanru īsfilmas, sākot no komēdijas līdz šausmu filmai, no animācijas līdz drāmai un kara epikai.

Pagājušajā gadā pirmo reizi festivāla vēsturē starp festivāla desmit filmām-finālistēm bija filma no Latvijas — režisora Pāvela Gumennikova īsfilma «Sarauj, Just!», kuras galvenās lomas izpildītājs Aleksandrs Ronis saņema visas pasaules skatītāju novērtējumu kā festivāla labākais aktieris.

Festivāla uzvarētāji tiks paziņoti https://www.facebook.com/MANHATTAN-SHORT-in-Latvia-330993158440/.

Festivāls notiek ar Rīgas domes atbalstu.

 

“Manhattan Short” 2018. gada programma:

"Mājas pircējs" | Režisors: Dev Patel, ASV

Ciešot nelaimīgajā laulībā, mājsaimniece meklē mierinājumu pirkumos  "Veikalā uz dīvāna". Treileris

 

"Viņā" | Režisors: More Raca, Kosova

Lai izvairītos no laulības, ko ir organizējis viņas ārkārtīgi reliģisks tēvs, jauna meitene  aizbēg... un viņai tiek dota iespēja saglabāt kaut ko vairāk par sevi. Treileris

 

"Divi svešinieki, kas satiekas piecas reizes" | Režisors: Marcus Markou, UK

Divi svešinieki satiekas galvenajos savas dzīves mirkļos. Sākotnējais konflikts dod priekšroku līdzjūtībai un iespējamai draudzībai. Treileris

 

"Kas" | Režisors.: Marco Gadge, Vācija

Otrā pasaules kara beigās Sarkanās armijas karavīri nežēlīgi atriebjās Vācijas pilsētu iedzīvotājiem. Treileris

 

"Šušutaž" | Režisors: Barnabas Tōth, Ungārija

Profesionālās konferences laikā Prāgā divi tulkotāji ungāru stendā smieklīgi sacenšas par vienas klausītājas uzmanību.

 

"Plēsējs" | Režisors: Jérémy Comte, Kanāda

Divi zēni spēlē pamestajā raktuvē. Viņiem ir jautri, līdz izrādās, ka likmes ir ļoti augstas, un viss apkārt vairs nav spēle. Treileris

 

"LACRIMOSA" | Režisors: Tanja Mairitsch, Austrija

Jauna sieviete atrod savu zaudēto mīļāko sirreālu ainavu pasaulē, kas nepārtraukti mainās. Bet izrādās, ka mīlestība ir daudz sarežģītāka kā šķiet. Treileris

 

Biļetes uz seansiem 5. un 6. oktobrī Rīgā kinoteātrī "Splendid Palace" var iegādāties: https://www.ekase.lv/lv/biletes/pasakumi/manhetenas-starptautiskais-isfilmu-festivals-434 vai pirms seanses kinoteātrī "Splendid Palace", Elizabetes ielā 61.

Biļešu cenas no 8,50 EUR līdz 9,50 EUR

 

Filmas tiek rādītas angļu un oriģinālvalodā ar latviešu un krievu subtitriem. Programmas garums – 2 stundas.

 

MAČO. Stand-up komēdija - vīrišķības tests divās daļās

„Pannas Teātris” skatītājiem piedāvā jaunu izrādi, stand-up komēdiju “MAČO”. Veicot vīriešu tipoloģijas pētījumus un aplūkojot sabiedrībā sastopamos vīriešu tipāžus, izrādē uzzīmēts mūsdienu latviešu mačo dramaturģes Aivas Birbeles acīm. Tas viss darīts, konsultējoties ar īstiem vīriešu sugas pārstāvjiem - aktieriem Aināru Ančevski, Ivaru Kļavinski un režisoru Juri Rijnieku.

 

Kā tas ir, būt īstam vecim un īstam vīrietim?

Šķiet, mūsdienās būt vīrietim ir krietni vienkāršāk nekā agrāk, bet no otras puses tas ir pilnīgi pretēji. Lielākajai daļai vīriešu vairs nenākas lauzt kaulus kūdras purvos vai mirt kara ierakumos tik bieži kā agrāk, taču mūsdienu vīrietiskums ir nopietni apdraudēts ar smalkiem parfimērijas produktiem, greznu pilsētas dzīvi un izsīkstošām iespējām izrādīt savu vīrišķo drošsirdību un veiklību. Vectēvu laikos uzvedības kodekss precīzi noteica, kas sagaidāms no stiprā dzimuma pārstāvja. Stingrs rokasspiediens bija cieņas izrādīšana, turpretim apskaut otru veci bija veids, kā labākajā gadījumā iegūt zilu aci vai kādu lauztu ribu. Mūsdienās pat profesionāli regbija spēlētāji apskaujas un raud, tāpēc, domājot, kāds ir īsts vīrietis šodien, autore Aiva Birbele ir skatījusi šo jautājumu caur sievietes priekštatiem.

Vai dzīve ir kļuvusi sievišķīga un vīrieši arī?

To var uzzināt, veicot vīrišķības testu. Lai dzirdētu no mīļotās sievietes izsaucienu - tu esi īsts vecis!-, vienkārši jāsavāc pietiekams punktu skaits. Tas ir vitāli svarīgi katram vīrietim - būt ļoti piesardzīgam, lai nekļūdītos, aizsargājot savus vīrišķos punktus un prasmes, lai nenoslīdētu līdz nekompetenta mīkšļa stāvoklim, kurš neprot orientēties pēc kartes vai izciest sitienu pa seju.

Pateicoties iepriekšējo pētījumu pieredzei izrādēs “Alu cilvēks” un “Tētis”, aktiera Aināra Ančevska un kolēģa Ivara Kļavinska atveidotais vīrišķibas tests palīdzēs skatītājām noteikt attiecību statusu, ļaujot savam iecerētajam savākt vīrīšķīgos punktus.

Izrādes režiors Juris Rijnieks un autore Aiva Birbele sadarbojušies iepriekšējās Pannas Teātra stand-up izrādēs “Tāda es esmu” un “Bruņota un Bīstama” ar aktrisi Zani Daudziņu galvenajā lomā. Nu abi ķērušies klāt vīrišķības analīzei. Mačo lomā iejutīsies aktieri Ivars Kļavinskis vai Ainārs Ančevskis.

Esi īsts vecis, neļauj modernajai pasaulei ietekmēt un apdraudēt savu vīrietību, un pavisam drīz būsi tikpat vīrišķīgs kā noparkots traktors šaurajā lielveikalu autostāvvietā! Saņem sevi rokās un sākam!

Biļetes iegādājamas Biļešu Paradīzes kasēs un/vai izrāžu norises vietās.

Informācija: www.pannasteatris.lv

www.draugiem.lv/panna

www.facebook.com/PANNASTEATRIS

 

Kases darba laiks: Darbadienās no plkst. 15:00 līdz pēdējā seansa sākumam, brīvdienās no plkst. 12:00 līdz pēdējā seansa sākumam.  
Ieskaties: www.splendidpalace.lv