Brīvdabas kino vakari Imanta Ziedoņa muzejā

Kopjot Imanta Ziedoņa vēlmi, lai viņa muzeju caurvītu jaunrade, sešas piektdienas pašā vasaras izskaņā Ziedoņa muzejā Murjāņos tiks organizēti brīvdabas kino seansi, kuros zem klajas debess tiks demonstrētas latviešu režisoru filmas. Pirms katra seansa būs iespējams piedalīties sarunā ar filmas veidotājiem un uzdot sev interesējošus jautājums. Biļešu iegāde – norises vietā pirms pasākuma. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ziedoņa muzeja brīvdabas kino vakari ir gaidīti notikumi, kuros iespējams jēgpilni pavadīt laiku, baudot Latvijas kino. Kino vakari muzejā norisināsies jau ceturto vasaru un uz tiem aicināts ikviens. “Turpinot Imantam Ziedonim tik tuvo jaunrades atbalsta misiju, ik vasaru veicinām latviešu kino popularitāti, ceļot gaismā sen vai pat pavisam neredzētas filmas un to veidotājus. Brīvdabas kino vakari sniedz iespēju apvienot augusta zvaigžņu lietus vērošanu ar kultūru, iepazīstot Latvijā tapušas lieliskas filmas,” uz kino vakariem aicina Imanta Ziedoņa muzeja radošais direktors Jānis Holšteins-Upmanis.

Pirmais brīvdabas kino seanss Murjāņos notiks 3. augustā, kad zem zvaigžņotajām augusta debesīm tiks demonstrēta režisores Kristas Burānes pilnmetrāžas dokumentālā filma par izcilo scenogrāfu un pedagogu Andri Freibergu – “Pasaka par tukšo telpu” – ar pašas režisores dalību.

Savukārt 10. augustā vērosim Ināras Kolmanes filmu “Dubultā dzīve. Sekss un PSRS.”, iegrimstot ironiskos, traģikas un humora pilnos stāstos par Homo Sovieticus jeb Padomju cilvēku. Vakara sarunas viesis – Ināra Kolmane.

Arī 24. un 31. augustā, kā arī 7., 14.  septembrī tiksimies “Dzirnakmeņos” uz sirsnīgi izzinošu kopābūšanu. Kopīgi ar filmu veidotājiem vērosim Kristīnes Želves režisēto “Mērijas ceļojumu”, Roberta Rubīna “Gribētos būt aplim”, Mareka Bērenta un Kristiana Luhaera “Savējie sapratīs” 2. daļu, kā arī VFS Films un Lietuvas kopražojumā tapušo "Brīnišķīgie lūzeri". 

Vakaru programmā paredzēta vieta arī vēderpriekiem. Ikviens kino viesis aicināts ierasties ar groziņu, starp citiem gardumiem līdzi ņemot arī kartupeļus, ko kopīgi uzcept uz lielās pannas zem klajas debess un kopīgi arī notiesāt. 

Ieejas maksa:
    • 5 eiro
    • skolēniem/studentiem/pensionāriem 3.50 eiro

Lietus gadījumā brīvdabas kino tiks pārcelts uz Ziedoņa muzeja klēti.

Plašāka informācija par brīvdabas kino seansiem un citiem Imanta Ziedoņa muzeja notikumiem: http://www.ziedonamuzejs.lv/lv/notikumi. Turklāt muzejs interesentus laipni gaidīs arī ikdienā – katru nedēļu no trešdienas līdz svētdienai, 11.00 – 18.00. Kopā ar muzeja ieejas biļeti ikviens apmeklētājs saņems arī īpašu ceļvedi “Muzeja ceļa piezīmes”, kurā atradīsies gan izsmeļoša informācija un fakti zinātkārajiem, gan uzdevumi, mīklas un rēbusi azartiskajiem. Turklāt dienu iespējams noslēgt ar mierīgu pikniku Murjāņu mājas pagalmā.

Reklāma
Reklāma

Brīvdabas kino seansi Ziedoņa muzejā tiek organizēti sadarbībā ar Latvijas Kinematogrāfistu savienības projektu "Kino visiem un visur Latvijā".

 

Par Imanta Ziedoņa muzeju
Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” dibināts 2010. gada pavasarī, lai īstenotu fonda patronam – dzejniekam Imantam Ziedonim – tuvu misiju: “Latvija ir brīnumskaista zeme, bet skaistajam jāpalīdz parādīties”. 2015. gada rudenī fonds “Viegli” ar vislielāko atbildību par dzejnieka uzticēto uzdevumu dibina Imanta Ziedoņa muzeju. Par muzeja misiju izvirzīts veicināt jaunradi Latvijā, iedvesmot sabiedrību latviskuma stiprināšanā, kā arī sniegt iespēju interesentiem radošā veidā izzināt sevi un pasauli, balstoties Imanta Ziedoņa (1933-2013) idejās, daiļradē paustajā un viņam tuvajās vērtībās.