Brīvdienās - ne tikai Dziesmusvētki! Sikspārņu nakts, tauriņu diena un suši meistarklase bērniem

Kamēr Rīga pilna ar skaistiem un priecīgiem cilvēkiem tautastērpos, iespējams, ka nav nemaz slikta ideja aizmukt no cilvēku pūļiem, lai mierā un klusumā baudītu citādākus pasākumus. 

Publicitātes foto. Botāniskais dārzs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto. Botāniskais dārzs.

7. jūlijā Kalnciema kvartālā tirgus un divas darbnīcas bērniem
7. jūlijā no plkst. 10.00 līdz 16.00 Kalnciema kvartāla pagalmā norisināsies iknedēļas zemnieku un amatnieku tirgus, kuru papildinās dabīgu trauku darbnīca un prāta mežģu spēles.
No plkst. 10.00 līdz 16.00 Kalnciema kvartālā viesosies arī „Zaubes savvaļas kulinārā festivāla” komanda, kas bērniem un pieaugušajiem iemācīs darināt traukus no dabas materiāliem, piemēram, lapām un koksnes. Vēlāk šos traukus var ņemt līdzi piknikā. Tiem, kuri nevēlēsies nodarbināt rokas, bet garšas kārpiņas, būs iespēja iesildīties ar festivāla kulinārajām aktivitātēm, nobaudot Zaubē ceptu maizi, kas bagātināta ar Zaubes mežos un pļavās ievāktiem labumiem.
Visas dienas garumā par jaunāko apmeklētāju izklaidi rūpēsies arī „Royal Games GL” ar mozaīku spēlēm no dabīga un izturīga materiāla – koka, kas krāsots ar ES noteikto standartu krāsām, padarot tos īpaši draudzīgus mazuļiem. Spēles ar mozaīkām palīdz bērnam attīstīt prātu un loģisko domāšanu, kā arī nodrošina jauki pavadītu laiku ģimenes lokā, jo šīs spēles ir interesantas kā maziem, tā lieliem.
 

Bezmaksas treniņi bērniem un jauniešiem vasaras hokejā
No 11.jūnija līdz 25.augustam Latvijas Inline Hokeja Federācija rīko bezmaksas brīvdabas treniņus bērniem un jauniešiem “Ripo Rīga”!  Katru darba dienu pārsvarā Mežaparkā, bet Dziesmusvētku laikā arī citās Rīgas vietās  notiek 2 stundu treniņi un aktivitātes bērniem un jauniešiem. Pamats tiek likts uz vispārēju fizisko sagatavotību, un parasti otrā treniņu daļa ir skrituļslidošana un inline hokejs (vasaras hokejs ar skrituļslidām). 5. un 6. jūlijā  nodarbības notiek Centra sporta kvartālā. Sīkāka informācijas šeit.
 

LULU bērniem aicina: Apburtā princese
LULU bērniem vasaras sezona noslēgsies šo sestdien, 7. jūlijā plkst. 16.00 Splendid Palace Cafe Film Noir! Cikla noslēgumā pasaules baleta klasika - Pētera Čaikovska balets ‘’Apburtā princese’’. Šajā stāstā daba parādās uz skatuves visā tās krāšņumā – pēc tam, kad princeses Auroras sešpadsmitajā dzimšanas dienā nenovīdīgā feja Karabosa to iemidzina, uzliekot savu lāstu, pils ieaug vīteņaugos un ziedos uz simt gadiem. Princesi pamodināt var tikai izredzētā prinča skūpsts. Ieeja bezmaksas. 
 

Radošās darbnīcas “Bērniem vajag mākslu” MVT Vasaras mājā
Izstāžu cikla “Skaņai vajag mākslu” laikā fonda Mākslai vajag telpu Vasaras mājā Kalnciema ielā 36/38, katru sestdienu norisināsies Ūnas Laukmanes vadītās bērnu radošās darbnīcas. Šovasar bērni un viņu vecāki ir aicināti iepazīties ar jaunradītajām skaņu gleznām, ko komponējuši projekta dalībnieki – grupa Instrumenti, grupa Mumiy Troll, komponists Imants Kalniņš, mūziķis Intars Busulis, pianists Vestards Šimkus un grupa Prāta Vētra.Otrā bērnu radošā darbnīca norisināsies 7. jūlijā MVT Vasaras mājā no plkst. 11.00 līdz plkst.14.00. Ieeja  bez maksas.
 

Sikspārņu nakts Ķemeru Nacionālajā parkā
Lai veicinātu izpratni par sikspārņiem, izceltu nepieciešamību sikspārņus un to dzīvotnes saglabāt, Dabas aizsardzības pārvaldes (Pārvaldes) dabas izglītības centrs “Meža māja” sestdien, 7. jūlijā plkst. 17.00 aicina uz Sikspārņu nakti.
Pasākumā paredzēta gan lekcija par sikspārņu dzīvesveidu un vajadzībām, gan radošās darbnīcas, spēles un āra uzdevumi, kas palīdz atklāt tā īpatnības, bet pasākuma otrajā daļā līdz ar tumsas iestāšanos – sikspārņu vērošanas pastaiga.  
Pasākuma pirmajā daļā no plkst. 17.00 līdz plkst. 20.00 “Meža mājā” un tās apkārtnē notiks radošās darbnīcas, āra aktivitātes un spēles, kur gan lieli, gan mazi Sikspārņu nakts dalībnieki varēs izpaust savu radošo garu, uzzināt daudz jaunu faktu par sikspārņiem un sacensties erudīcijā to atpazīšanā.
Plkst. 18.00 paralēli darbnīcām būs iespēja noklausīties sikspārņu pētnieka Viestura Vintuļa lekciju par sikspārņu izplatību Latvijā un citur pasaulē, to daudzveidību un dzīvesveidu, kā arī paradumiem. 
Pasākuma otrā daļa sāksies vēlāk vakarpusē, ap plkst. 22.15, kad izturīgākie interesenti aicināti pulcēties Sikspārņu nakts centrālajam notikumam – sikspārņu vērošanas ekskursijai Ķemeru kūrorta parkā, kas ierasti sākas pēc saulrieta. Šai pasākuma daļai obligāta pieteikšanās pa tālruni 29149365.   Dalība pasākumā ir bezmaksas.  
 

Reklāma
Reklāma

Ekskursija "Kur augi ar tauriņiem satiekas"
Svētdien, 8.jūlijā 12.00 LU Botāniskajā dārzā notiks ekskursija "Kur augi ar tauriņiem satiekas". Ekskursijā  izzinās  saiknes starp tauriņu un augu pasaulēm - iepazīs augus, kas nespētu eksistēt bez tauriņiem un augus, bez kuriem nespētu eksistēt tauriņi. Ierobežotā grupas izmēra dēļ jāpiesakas iepriekš, rakstot agnese.reke@lu.lv, zvanot 67450860 (darba dienās 9.00-17.00) vai aizpildot pieteikuma anketu https://goo.gl/SN3Scb
 

Suši meistarklase bērniem!
8. jūlijā aicina uz kulinārijas meistarklasi bērnus no 6 gadu vecuma.
Kopā ar bērniem mācīsies gatavot rradicionālos maki suši,  miso zupu ar rīsa nūdelēm un vistu un japāņu siera kūku. Cena – 20 eiro. Cenā iekļauti visi materiāli. 
Vecāki var palikt  studijā un vērot procesu vai arī iziet pastaigāt, lai pēc tam atgrieztos atpakaļ uz gatavo ēdienu kopīgo degustāciju.
Adrese: Maskavas iela 12/1 (Spīķeru kvartāls).  Grupas plkst. 11.00 un plkst.14.00. Nodarbības ilgums  - 2 stundas. Pieteikšanās culinarium@inbox.lv vai pa tālr.: 26379408.  
 

Pasākumu cikls bērniem “Tā tik ir vasara!”
Kr. Barona muzeja kolektīvs aicina 1.-4. klašu audzēkņus piedalīties aktivitātē “Tā tik ir vasara!”. Pirmā tikšanās 13.07. plkst. 10.00 Kr. Barona muzejā, Kr. Barona ielā 3 -5, Rīgā.
Varēs kopā uzkāpt Brīvības piemineklī, apmeklēt Gadsimta izstādi Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā, aktīvi un radoši darbosties namā, kurā dzimusi Latvijas valsts (Kr. Barona iela 3). Nodarbības līdz plkst. 15.00. Cena 6 eiro. Samaksa ierašanās brīdī. Cenā ietilpst ieeja apskates vietās, izdales materiāli un pusdienas. Vietu skaits ierobežots, tāpēc jāpaspej pieteikties 10.jūlija darba dienas beigām elektroniski:
barons@memorialiemuzeji.lv