12. un 13. maijā Rīgas Zooloģiskajā dārzā Dzīvnieku ģimeņu diena

12. un 13. maijā Rīgas Zooloģiskajā dārzā Dzīvnieku ģimeņu diena Silti pavasarīgi vasarīgās noskaņās šogad sagaidām Dzīvnieku ģimeņu dienas Zoodārzā, kas risināsies jau šajā nedēļas nogalē – 12. un 13. maijā. Šoreiz uzmanības centrā noslēpumainie naktsputni - pūces.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai vairāk uzzinātu par šiem neparastajiem lidoņiem, Baložu mājā, kas atrodas pie Latvijas pūču ekspozīcijas, gan sestdien, gan svētdien no plkst. 12.00-16.00 darbosies izzinoši pētnieciskā darbnīca “Pūču pasaules noslēpumi”. Tajā pētīsim, kādas ir pūces, kur tās dzīvo un ko ēd. Vai zināt, cik labi šie putni spēj grozīt galvu? Kāpēc tiem ir tik lielas acis? Kāpēc pūces tik klusi lido? Uz šiem un vēl daudziem neskaitāmiem jautājumiem meklēsim atbildes spēlējot spēles, risinot uzdevumus, klausoties pūču balsis un lūkojoties mikroskopos.


Lai Dzīvnieku ģimeņu dienas būtu saulainākas, Rīgas zoodārzs, sadarbībā ar uzziņu dienestu 1188, piedāvā īpašas atlaides Dzīvnieku ģimeņu dienu apmeklētājiem. Atlaidi iespējams iegūt, ja uzziņu dienesta 1188 mājaslapas kuponu sadaļā izdrukāsiet īpašo kuponu. Ar šo kuponu ieejas biļete 12. un 13. maijā pieaugušajam, bērnam, studentam un pensionāram - tikai 3,00 €. Plašāk par visu piedāvājumu šeit.


Citi ģimeniski jaunumi
Ja atceramies, pavasarī viens savainots ronēns no Ventspils piekrastes nonāca zoodārza karantīnā. Nu mazais ir brūci saārstējis. Par to, ka tā bijusi, liecina vien tumšāka švīka uz kakla. Pirmdien ronīte no karantīnas pārcēlās uz jaunu un plašu baseinu blakus pieaugušajiem roņiem. Pirmajā brīdi gan dzīvnieks jutās nedaudz apmulsis, taču jau itin ātri apjauta jaunās mājvietas ērtības un plašumu. Tagad viņu var apskatīt arī apmeklētāji. Jāpiezīmē, ka šī gada pavasaris bija labvēlīgs pelēkajiem roņiem un zoodārzā nonāca tikai viens savainots mazulis. Bet jau vairāk nekā 10 gadus par novārgušajiem ronēniem, kuri zoodārzā nonākuši no savvaļas, rūpējas Ventspils pilsēta.


Jaunajā Terārija ēkas ekspozīcijā mītošjai surikatu saimei pirms pāris mēnešiem piedzima divi delverīgi mazuļi. Nu jau tie būs sasnieguši pieaugušo izmērus, un surikatēnus vairs nevarēs atšķirt no pieaugušajiem bara locekļiem.


Agrā pavasarī terārija ēkas jaunajā ekspozīcijā uz zemes (parasti ligzdo koku dobumos!) ligzdu ierīkoja papagaiļi sarkanastes žako, un tiem laimīgi izdevās izperēt savu mazuli. Ja sākumā baltais un nesaprotamais pūku kamoliņš nemaz nelīdzinājās papagailim, tad tagad neviens vairs neapšauba viņa izcelsmi.  

Reklāma
Reklāma


Cīruļos maijs izdevīgāks
Arī Zoodārza filiālē “Cīruļi” maijs ir īpaši tīkams ģimeniskai atpūtai brīvā dabā vērojot dzīvniekus. Ne vien tāpēc, ka šeit var apskatīt nesen dzimušā mazā mājas lamu meitenītes Anitas un viņas mātes Omegas savstarpējās attiecības un papriecāties par neskaitāmajiem Romanovas aitu jēriem “Cīruļu” plašajās pļavās, bet arī tāpēc, ka, sadarbībā ar uzziņu dienestu 1188, ieejas biļetes līdz 31. maijam ir krietni lētākas nekā ikdienā. Pieaugušajam tikai 3,00 €, bērnam, studentam un pensionāram – tikai 2,00 €. Atliek vien izdrukāt atbilstošo bezmaksas kuponu no 1188 mājaslapas kuponu sadaļas un izmantot šo iespēju.

Laipni aicināti uz Dzīvnieku ģimeņu dienām zoodārzā!