Īpašā seansā varēs satikt filmas "Paradīze`89" galvenās varones

Piektdien, 2.martā, plkst.17.45 kinoteātrī “Forum Cinemas” notiks īpašs pašmāju piedzīvojumu filmas “Paradīze 89” seanss, kur skatītājiem būs iespēja satikt filmas galvenās varones un režisori, uzzināt viņu spilgtākās atmiņas un sajūtas par filmēšanas procesu un uzdot interesējošus jautājumus.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Kinolente jau izpelnījusies daudz labu vārdu ne tikai no kino kritiķiem, bet arī no skatītājiem – jau pirmajā nedēļas nogalē “Paradīze 89” kļuvusi par visskatītāko Latvijas simtgades filmu.

“Jau gadiem skaidroju bērniem, kā bija manā bērnībā, kad konfekšu un YouTube nebija, kad kasešnieki bija mūzikas sapnis, uzlīmes - lielākais ieguvums, Auroras zeķes - modīgākā štāte. Bērniem nav viegli to saprast, ja nekas tāds nav piedzīvots. Bet, lūk, Madara Dišlere, tu esi glābējs. Paldies par filmu “Paradīze`89”! Noskatījāmies visi pirmizrādi un beidzot bērni pateica - viss man skaidrs! Esmu tik priecīga, ka beidzot arī mani bērni redzēja un kaut mazdrusciņ sajuta, kā bija toreiz. Labāk vienreiz redzēt nekā simtreiz dzirdēt,” par filmu sacīja TV dīva Gundega Skudriņa.

Jau ziņots, režisores Madaras Dišleres spēlfilma “Paradīze 89” stāsta par četru meiteņu piedzīvojumiem laukos “Baltijas ceļa” vasarā. Filmas scenārijs tapis, balstoties uz režisores bērnības atmiņām, un tās mērķis ir raisīt atmiņas 80. gadu bērnos un viņu vecākos, kā arī rosināt diskusijas starp paaudzēm – par Atmodas laika Latviju, par brīvību un par vasaru, pēc kuras viss bija citādi. Filma ir Latvijas un Vācijas producentu kopražojums un viena no programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei".

Kopumā filma tiks izrādīta 161 vietā visā Latvijā, lai gan mazāko ciemu, gan lielāko pilsētu iedzīvotāji varētu iepazīties ar vasaru, pēc kuras viss bija citādāk.

Reklāma
Reklāma

Paradīze 89 Treileris from Tasse Film on Vimeo.

Informācija par filmas seansiem visā Latvijā apkopota portālā LSM.LV – ŠEIT