Leģendu nakts, visurgājējs "Burlaks" un citas izklaides nedēļas nodalei

Krāšņākais un intriģējošākais šīs nedēļas nogales pasākums ir “ Leģendu nakts”,, kas ļaus mazliet nobīties vecās muižās un iegrimt stāstos un leģendās no mūsu sentanes. Lietainā laikā, iespējams, ir īstais noskaņjums doties uz muzeju mājīgajām tempām, vai arī panašķoties ar latvieša gardumu – zivīm. 

Burlaks, kas pārvar sniegu un salu. Bērniem būs īpaši interesanti apskatīt to no iekšpuses

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Burlaks", kas pārvar sniegu un salu. Bērniem būs īpaši interesanti apskatīt to no iekšpuses

Latvijas pilīs un muižās var baudīt «Leģendu nakts» programmu
28.oktobrī, visā Latvijā norisināsies Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētā un tās biedru rīkotā Leģendu nakts. Šogad 31 pils un muižas ļaudis zālēs, torņos, pagrabos, pagalmos un parkos uzņems viesus, lai dalītos ar ticamiem un neticamiem stāstiem, klasiskām un mūsdienīgām melodijām, izrādēm, pašmāju gardumiem un aicinātu līdzdarboties radošās aktivitātēs. Šogad līdz ar Leģendu nakti noslēgsies arī asociācijas organizētā, ilgi gaidītā akcija «Apceļosim Latvijas pilis un muižas». Katrā Latvijas reģionā ciemos aicinās pat vairākās pilīs un muižās.  Ar visu muižu un piļu programmām var iepazīties šeit.


Ģimenes dienā Dabas muzejā tikšanās ar kukaiņu pētniekiem 
28. oktobrī no plkst. 11.00 līdz 16.00 Dabas muzejā notiks kārtējā ģimenes diena, kurā pievērsīsimies entomoloģijas jeb kukaiņu pētniecības tēmai. Arī šoreiz visi pasākuma apmeklētāji piedalās grāmatas izlozē, ko sarūpējusi izdevniecība „Pētergailis”.
Ģimenes dienā „Kukaiņi uz zemes, gaisā un ūdenī”, kopā ar tauriņu pētnieku Nikolaju Savenkovu un skudru pazinēju Jāni Dreimani, dalībnieki izzinās kukaiņu uzbūvi un to, kā kukaiņu ķermeņa daļas, piemēram, kājas pielāgotas, lai pārvietotos pa dažādām sauszemes virsmām vai peldētu. Savukārt muzejpedagogi palīdzēs izprast kukaiņu attīstības stadijas – no oliņas līdz pieaugušam kukainim –, kur tie pavada ziemu un kuri kukaiņi ir bīstami. Paredzētas arī nelielas radošas darbnīciņas.


Rīgas Motormuzejā ceļojumu stāsti
Sestdien, 28.10. no 10:00 līdz 18:00 visurgājējs Burlak būs apskatāms klātienē pie Rīgas Motormuzeja. No 12:00 - 13:00 būs iespēja iekāpt visurgājējā un apskatīt no iekšpuses. Burlak "izrādīs" un ar pieredzēto dalīsies paši ekspedīcijas dalībnieki. 2017.gada pavasarī azartiski vīri dodas ekspedīcijā uz balto lāču zemi - uz Krievijas ziemeļiem.  Viņus pavada uzticamais auto-visurgājējs Burlak, ar ko tiek šķērsoti Arktikas ledus lauki un sniegotā tundra, nobraucot vairāk nekā 7000 km. 

Reklāma
Reklāma

 

Rīgas Zivju svētki
Sestdien, 28. oktobrī, plkst. 11:00, Centrāltirgus Nēģu ielas laukumā notiks Rīgas Zivju svētki sadarbībā ar LIVE Rīga un AS "Rīgas Centrāltirgus". Svētku ietvaros degustācijai un tirdzniecībai tiks piedāvātas slavenākās Latvijas zivju un jūras produktu delikateses, populārās šlāgergrupas Deficīts koncerts, izglītojošas lekcijas un radošās darbnīcas mazākajiem svētku apmeklētājiem. Rīgas Zivju svētku ietvaros Centrāltirgū tiks piedāvātas zivis un zivju delikateses no tādiem Latvijas vadošajiem ražotājiem un pārstrādātājiem kā Mottra, Brīvais Vilnis, Kolumbija, Bērzciems, Reinis B. Plkst. 13.00, Nēģu ielas laukumā, notiks Rīgas zivju zupas degustācija, kas tiks vārīta turpat uz ugunskura.
Saimniecība «Krupis» piedāvās leģendāros uz grila ceptos Carnikavas nēģus, savukārt mājas vīnu nodrošinās Rēzeknes novada saimniecība «Dzimta».